שאלה בקשר לסולם B MAJOR

dorratz

New member
שאלה בקשר לסולם B MAJOR

שלום לכולם יש לי שאלה קטנה בקשר לסולם B MAJOR, מישהו יכול לכתוב לי את כל האקורדים בסולם? אני פשוט לא יודע אם Bb הוא אקורד שנמצא בסולם, ואם כן איך אני יודע אם הוא מינורי או מאזורי בסולם? כמו כן, האם משנה הסדר שבו אני מנגן את האקורדים בסולם? בתודה מראש דור

loomer4

New member
...

B C#m D#m E F# G#m A#dim יש את A# שזה בעצם אותו צליל כמו סי במול (תאורטית זה לא) אבל הוא לא מג'ור, אלא מוקטן. ולא משנה הסדר, תנגן איך שאתה רוצה, כמובן שיש מעברים שישמעו יותר טוב ופחות טוב, אבל הכל ישמע "נכון".

dorratz

New member
שאלת המשך

תודה רבה לך שאלה לגבי A#dim , אשמח אם תוכל לעזור לי שוב: 1)קודם כל איך לעזאל בונים אותו במיתר 5 ובמיתר 6? 2)שנית, מדוע יש אקורד מוקטן בסולם? האם בכל סולם מג'ורי התו האחרון(לפני החזרה לסי) יש אקורד מוקטן כמו A#dim?

loomer4

New member
אז ככה

לגבי A#dim, אני נותן לך אותו עכשיו עם 7. מיתר 6: מיתר 6, שריג 6 מיתר 5, לא לנגן מיתר 4, שריג 6 מיתר 3, שריג 6 מיתר 2, שריג 5 מיתר 1, לא לנגן מיתר 5: מיתר 6, לא לנגן מיתר 5, שריג 1 מיתר 4, שריג 2 מיתר 3, שריג 1 מיתר 2, שריג 1 מיתר 1, לא לנגן 2) כן, בכל סולם מג'ורי האקורד האחרון הדיאטוני הוא dim, הסיבה לכך קשורה בדרגות ההרמוניות, מה זה דרגות הרמוניות אתה שואל? דרגות הרמוניות הן אקורדים הנבנים מצירוף של דרגות מלודיות בסולם כלשהו, נתעסק כעת בדרגות הרמוניות הנגזרות מן הסולם המג'ורי, נבנה אקורדים מהסולם בתרצות (כלומר - תו כן תו לא). לדוגמא הדרגות ההרמוניות בסולם דו מג'ור דו, רה, מי, פה, סול, לה, סי. התו הראשון דו, ניקח את התו הבא שדיאטוני בתרצה מדו (כלומר תו כן (דו) תו לא (רה)) התו השני הוא מי, ושוב נתקדם בתרצה לתו הדיאטוני הבא והוא סול, הופה יש לנו אקורד. C נשתמש באותה שיטה לכל האקורדים ונמצא את הדבר הבא C Dm Em F G Am Bdim למה סי מוקטן אתה שואל? כיוון שהתו הבא שהדיאטוני אחרי סי בתרצה הוא רה, התו הבא שדיאטוני לסולם בתרצה מרה הוא פה, נוצרו לנו שתי תרצות קטנות, שתי תרצות קטנות בונות אקורד מוקטן. זה תקף לכל הסולמות המג'ורים.

Y036

New member
שיט

אני מרגיש כמוך -_- תגיד אחי אין לך פרוייקט עכשיו?

loomer4

New member
לא

לפסנתרן ארי ההומו יש מחר בגרות באזרחות והוא חייב להתכונן :/ בהצלחה מחר בהופעה אחי!

Y036

New member
אתה בא כן?

למרות שזה חרא הופעה בשבילי...לא יצא כל כך טוב הפעם גם לא ממש רציתי

loomer4

New member
תיקון

מיתר 5: מיתר 6, לא לנגן מיתר 5, שריג 1 מיתר 4, שריג 2 מיתר 3, שריג 1 מיתר 2, שריג 2* מיתר 1, לא לנגן

Y036

New member
אוקיי

1) פוזצייה ממיתר 5: X 2 1 2 1 X ה-1 הכי קיצוני הוא במיתר 5 ממיתר 6: X 5 6 6 X 6 ה-6 הכי קיצוני הוא במיתר 6 2.בסולם מזו'רי (ומינורי) יש אקורדיים דיאטוני. דיאטוני = שייך לסולם. ז"א שלכל אקורד (משולש) ששייך לסולם, חייב שיהיו לו הצלילים שבסולם. נגיד בדו: יש לך את אקורד דו מז'ור, ואקורד רה מינור. אין פה דיאז בסולם, ולכן מנגנים שם מינור. בכלליות הנוסחה לאקורדים דיאטוניים בסולם מז'ורי היא: M m m M M m dim חפרתי

Caraya

New member
לא הכל יישמע נכון

דרגה רביעית אחרי דרגה ראשונה לא נשמע טוב.

Caraya

New member
טוב, היום במוזיקה הכל הולך

אבל לפי החוקים אסור שאחרי דרגה רביעית תבוא דרגה ראשונה.

Caraya

New member
חח זה לא חוקים של הרמוניה קלאסית

זה חוקים של הרמוניה... אין חוקים להרמוניה מודרנית היום פשוט שוברים את הכללים ועושים מה שבא.

למעלה