נספח פסוקים...
עכשיו אני מביאה דוגמאות לפסוקים המעידים על ההיבט האלוהי של ישוע מתוך פסוקים שאמר ישוע:
אלוהי דוד ואלוהי כולם: <<כשנקהלו הפרושים שאל אותם ישוע: 42 "מה דעתכם על המשיח? בן מי הוא?" השיבו לו: "בן-דוד." 43 אמר להם: "אם כן כיצד, בהשראת הרוח, קורא לו דוד 'אדון' באמרו: 44 'נאם יהוה לאדני: שב לימיני עד-אשית איביך הדם לרגליך'? 45 ובכן אם דוד קורא לו 'אדון' כיצד הוא בנו?">> (מתי כב 42-44) אדון דוד הוא מה שנאמר עליו: "שְׁמַ֖ע5 יִשְׂרָאֵ֑ל יְהוָ֥ה אֱלֹהֵ֖ינוּ יְהוָ֥ה׀ אֶחָֽד5"
קיים לפני אברהם ולפני כל העולם: <<אברהם אביכם שש לראות את יומי, ואכן ראה ושמח." 57 אמרו לו: "עדין אינך בן חמשים שנה ואת אברהם ראית?">> (יוחנן ח 57) <<השיב להם ישוע: "אמן אמן אני אומר לכם, בטרם היות אברהם, אני הוא>> (יוחנן ח 58) <<"הנני בא מהר ואתי השכר לשלם לכל איש כמעשהו. 13 אני האלף אף אני התו, הראשון אף האחרון, הראשית והתכלית.">> (חזון כב 13)- וזה חוזר על עצמו גם בפסוקים אחרים בחזון יוחנן.
אני הוא: אלוהים לבני ישראל נהג לומר "אני הוא ואין אל מבלעדי" בהרבה מצבים ומקומות. <<בני ישראל; אשר להם מעמד הבנים, הכבוד, הבריתות, מתן התורה, עבודת הקדש וההבטחות; 5 להם האבות, ומהם, מצד יחוסו האנושי, המשיח שהוא מעל כל, אל מברך לעולמים>> (רומיים ט 5) כמו כן, ישוע מדבר בדרשה על ההר בכוח ושלטון אלוהי: "נאמר לכם ואני אומר לכם..." <<הוסיף הכהן הגדול ושאל אותו: "האם אתה המשיח בן-המברך?" 62 אמר ישוע: "אני הוא. ואתם תראו את בן-האדם יושב לימין הבורה ובא עם ענני השמים.">> (מרקוס כד 62) כמו כן הוא אומר על עצמו כי הוא הדלת לחיי נצח, הוא מוחל החטאים, הוא הקימה והתחיה ומי שמאמין בו לא ימות, הוא הדרך אל האב, הוא הדיין שיידון את האנושות באחרית הימים, הוא לחם החיים, הוא הרועה הטוב. הוא פיקד על הרוחות והסופה להירגע, ריפא אנשים, מחל חטאים...
אותם מעשים לאב הם גם לבן: <<כל מה שעושה האב -זאת גם הבן עושה כמוהו>> (יוחנן ה 19) <<אף אחד מהתלמידים לא העז לשאל אותו "מי אתה?", כי ידעו שהוא האדון>> (יוחנן כא 12)
ממלא את הארץ והשמיים: <<אמר להם: "אתם מלמטה; אני מלמעלה. אתם מן העולם הזה; אני אינני מן העולם הזה. 24 לכן אמרתי לכם שתמותו בחטאיכם; שכן אם אינכם מאמינים כי אני הוא, מות תמותו בחטאיכם.">> << כי במקום אשר שנים או שלושה נאספים לשמי שם אני בתוכם.">> (מתי יח 20) << ולמדו אותם לשמר את כל מה שצויתי אתכם. הנה אתכם אני כל הימים עד קץ העולם.">> (מתי כח 20)
האב, הבן ורוח הקודש= אותה תכלית: <<את האלהים לא ראה איש מעולם; הבן היחיד, הנמצא בחיק האב, הוא אשר הודיעו>> <<אני והאב אחד אנחנו>> <<האמינו לי שאני באב והאב בי. ואם לא, האמינו בגלל המעשים עצמם.>>
מעניק החיים: << בו היו חיים והחיים היו האור לבני האדם>> (יוחנן א 4) << עוד מעט והעולם לא יוסיף לראותני, אבל אתם תראוני, שכן אני חי וגם אתם תחיו>> (יוחנן יד 19)
מלך המלכים ואדון האדונים: << הם ילחמו בשה והשה ינצח אותם מפני שהוא אדון האדונים ומלך המלכים, ואתו גם הקרואים ונבחרים ונאמנים.">> (חזון יז) << ועל בגדו ועל ירכו כתוב שם: "מלך המלכים ואדון האדונים.">> (חזון יז) << השיב ישוע: "מלכותי איננה מן העולם הזה.>> (יוחנן 18:36)
הכריז כי הוא אלוהים: << לא כל האומר לי 'אדוני, אדוני' יכנס למלכות השמים>> << 'אדוני, אדוני', הלא בשמך נבאנו ובשמך גרשנו שדים ובשמך עשינו נפלאות רבות'.>> << וכל מה שתבקשו בשמי אעשה, למען יכבד האב בבן>> (מתי ז)
שולט בארץ ובשמיים: << נגש ישוע לדבר אתם ואמר: "נתנה לי כל סמכות בשמים ובארץ. 19 על כן לכו ועשו את כל הגויים לתלמידים, הטבילו אותם לשם האב והבן ורוח הקדש 20 ולמדו אותם לשמר את כל מה שצויתי אתכם. הנה אתכם אני כל הימים עד קץ העולם.">> (מתי כח)
יודע מה נסתר בתוך הלב של האנשים: << הואיל וידע את מחשבותיהם אמר להם: "כל ממלכה המפלגת בתוך עצמה סופה שהיא נחרבת, וכל עיר או בית המפלגים בתוך עצמם לא יחזיקו מעמד. 26 אם השטן מגרש את השטן, כי אז התפלג בתוך עצמו ואיך תעמד ממלכתו? 27 ואם אני מגרש את השדים בעזרת בעל-זבול, בעזרת מי מגרשים אותם בניכם? לכן הם יהיו שופטיכם. 28 אך אם על-ידי רוח אלהים אני מגרש את השדים, כי אז הגיעה אליכם מלכות האלהים.>> (מתי יב 25) << ולא היה צריך כלל שמישהו יעיד על האדם, כי ידע מה שבאדם.>> (יוחנן ב 25) << 4 ישוע, שידע כל מה שיבוא עליו, יצא ואמר להם: "את מי אתם מחפשים?">> (יוחנן 18:4)
הכריזו עליו כאלוהים: השליחים שחיו עמו והשליח פאולוס שהתגלה לו ישוע... << אני מכיר טובה לנותן בי כח, למשיח ישוע אדוננו, כי חשבני נאמן ומנה אותי לשרותו>> (1 טימואס א 12) << השיב תאמא ואמר לו: "אדוני ואלהי!">> (יוחנן כ 28) << יעקב, עבד אלהים ואדוננו ישוע המשיח>> (איגרת יעקוב 1:1) << מאת שמעון פטרוס, עבד ישוע המשיח ושליחו>> (2 פיטרוס 1:1) << אז התקרב איש מצרע, השתחוה לו ואמר: "אדוני, אם תרצה תוכל לטהר אותי.">> (מתי ב 8) ועוד ישנם הרבה דוגמאות שבהם הגיעו אנשים והשתחוו לישוע, עוד דוגמאות לכך שאמרו עליו "בן אלוהים", ועוד דוגמאות שאמרו שהוא "שווה לאלוהים".