שאלה בקשר לנצרות

גידעון1

New member
שאלה בקשר לנצרות

לאחרונה ראיתי מספר תכניות על הנצרות וקראתי עליה מאמרים. מכל מה שקראתי לא הצלחתי להבין איך הנצרות התגברה על 3 מכשולים עיקריים ביהדות שעליה מתבססת"? 1."שמע ישראל ה' אלוהינו אדוני אחד." אם יש רק אל אחד הכיצד יתכן שלישו יש כוח אלוהי? 2. לפי "ישעיהו פרק מד" נאמר ש: "כה אמר יהוה מלך ישראל וגאלו יהוה צבאות אני ראשון ואני אחרון ומבלעדי אין אלהים:" אם ה' הוא ראשון וגם אחרון אז הכיצד יש לו בן? 3. על פי היהדות המשיח יגיע מבית דוד. כיצד הנצרות מציגה את ישו המגיע מבית דוד? מי שיכול לענות אני בהחלט אשמח לשמוע. מי שלא אז אני אסתפק אפילו בהסבר לסעיף 2 בלבד.

My Shepherd

New member
../images/Emo23.gifגדעון ברוך המבקר../images/Emo20.gif

מאחר ואנו באמצע ערב חג
הכנות מרובות והזמן אוזל אז אני אביא כמה לינקים לדיונים דומים כי הנושא עלה כמה פעמים.. תקרא בבקשה ותנסה אחרי זה לחזור עם חידוד לשאלות נוספות אם ישארו לך
בברכת תקופת חגים מבורכת ושנה טובה
להלן הלינקים: http://157.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=1674&msgid=92650932&FlagSybase=1 http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=1674&msgid=91125113&FlagSybase=1 http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=1674&msgid=102353031 http://157.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=1674&msgid=106035022 לענין שושלת דוד: http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=1674&msgid=91102947

גידעון1

New member
תודה למברך

השתדלתי לקרא כמה שיותר מהחומר שהצגת בפני אבל עדיין לא מצאתי מענה ל: "כה אמר יהוה מלך ישראל וגאלו יהוה צבאות אני ראשון ואני אחרון ומבלעדי אין אלהים:" אם ה' הוא ראשון וגם אחרון אז הכיצד יש לו בן? המון תודה על העזרה בהבהרות

salt of earth

New member
תשובות

שלום לך גדעון1
קודם כל רואים שרק התחלת לקרוא קצת על הנצרות כי השאלות שלך מעידות שאתה לא ממש מכיר את המהות של הנצרות ואת הטענות שלה. סתם לדוגמא הקרדו של כל נוצרי (קאנון האמונה) מתחיל בכך "אני מאמינים באל אחד" כך שזה מספיק לנו להגיד שאנחנו מאמינים באל אחד שאין לו סגן/נציג... אבל בכל זאת התפיסה של מהות האל בנצרות שונה מהיהדות ומהאיסלם, השילוש הקדוש אינו תוספת לאלוהים אלא שהשילוש הקדוש הינו המהות של אלוהים סליחה על העיכוב במתן התשובה, פשוט רק עכשיו מצאתי זמן להתיישב על המחשב בין המיסות, התרוצצות, ארוחות משפחיות וביקור קרובים
להלן הודעות שכתבתי על השילוש הקדוש שעונים לך על השאלות האלה... כי אתה לא הראשון שבא אלינו עם שאלות כאלה. נתחיל בקרדו (האני מאמין של כל נוצרי) אני מאמין באלוהים אחד, האב הכול יכול, בורא שמיים וארץ, כל הגלוי וכל הסמוי. ובאדון אחד, ישוע המשיח, בן יחיד לאלוהים, אשר נולד מן האב לפני כל הדורות. אל מאל, אור מאור, אל אמת מאל אמת. לא נברא כי אם מולד; עצמו עצם האב ועל ידו נעשה הכל, בעבורנו, בני האדם, ולמען ישענו ירד מן השמיים; ונהיה בשר מרוח הקודש ברחם מרים הבתולה ונעשה אדם. נצלב למעננו, סבל בימי פונטיוס פילאטוס, ונקבר. וביום השלישי קם לתחיה כדבר הכתוב, ועלה השמיימה, והוא יושב לימין האב. ושוב ישוב בהוד לשפוט את החיים ואת המתים ולא יהיה קץ למלכותו. אני מאמין ברוח הקודש, האדון, המחייה, הנובע מהאב ומהבן. לו סוגדים ולו נותנים יקר - כלאב וכלבן, והוא אשר דיבר בפני הנביאים. אני מאמין בכנסייה האחת, הקדושה, הכוללת והשליחית, ואני מכיר בכך שישנה טבילה אחת למחילת החטאים, ומצפה לתחיית המתים ולחיי העולם הבא. אמן. 1."שמע ישראל ה' אלוהינו אדוני אחד." אם יש רק אל אחד הכיצד יתכן שלישו יש כוח אלוהי? השילוש הקדוש: קאנון האמונה הגדירה את האמונה הזאת כך "אנו מאמינים באל אחד, האב הבן ורוח הקודש, אל אחד, מהות אחת, שווים ביכולת ובקדושה" מהות האל האחד מתגלה בשלוש תכונות שהתקיימו מאז ומתמיד אשר הספר הקדוש מראה אותם בצורה פרסונות שוות, ולכן אנו אומרים אלוהים אחד אשר התגלה בשלוש פרסונות لله المثلث الأقانيم. יש 6 נקודות חשובות על האמונה הזאת: 1- הספר הקדוש מציג לנו שלוש פרסונות כמהות אלוהים. 2- שלוש הפרסונות הן ייחודיות אחת מהשנייה אך לא נפרדות. 3- השילוש הקדוש הוא נצחי, ואמיתי וקיים מאז ומתמיד ונרמז לו בברית הישנה והתגלה בבירור בברית החדשה. 4- אין מדובר בשלושה אלים חלילה אלא מדובר על 3 פרסונות עם מהות אחת. 5- שלושת הפרסונות הן שוות. 6- האמונה בשילוש הקדוש נותנת לנו את המפתח להבין את שאר עקרונות הנצרות, והם נכללה בדברי ישוע. >>ויאמר אליו ישוע זה כמה ימים אנכי אתכם ואתה פילפוס הטרם תדעני הראה אתי ראה את-האב ולמה-זה תאמר הראנו את-האב האינך מאמין כי אנכי באבי ואבי בי הדברים אשר אדבר אליכם לא-מנפשי אנכי דבר כי אבי השכן בקרבי הוא עשה את-המעשים: 11 האמינו לי כי-אנכי באבי ואבי בי ואם-לא האמינו לי בגלל המעשים:<< (יוחנן יד 11-9) >>והפרקליט רוח הקדש אשר-ישלח אבי בשמי הוא ילמדכם את-כל ויזכיר את-כל אשר-הגדתי לכם<< (יוחנן יד 26) >>ובבוא הפרקליט אשר אשלח לכם מאת אבי רוח האמת היוצא מאת אבי הוא יעיד עלי<< (יוחנן טו 26) >>ואתם לכו אל-כל-הגוים ועשו תלמידים וטבלתם אתם לשם-האב והבן ורוח הקדש<< (מתי כח 19) בנוסף להתגלות האלוהית בעת אירוע הטבילה (מתי 3:16, מרקוס 1:10). ועל דעת האמת של הכנסיה ואמונתה באלוהות המשיח הוא מניע חשוב ליצוק/הגדיר אמיתות השילוש בתוך תבנית , שתהיה ציר שסביבו חגה לה כל ידע/דעת הנוצרים באלוהים באותה סביבה יהודית או פגנית ומתבססת/מושתת עליו . הראשון אשר הסביר את השילוש הקדוש היה תרתיליאן במאה השנייה. אנו מאמינים כי השילוש הקדוש הוא הכרזה שמיימית והיא מעל השכל האנושי הסופי כי היא הכרזה שמיימית. השילוש והאחדות: אנו מאמינים כי אלוהים התייחס לאנושות כמו שאנו מתייחסים לילד קטן. קודם מלמדים את הילד דברים בסיסיים ורק אח"כ כשהוא מתבגר מעבירים את הדברים העמוקים יותר כדי שיוכל להבין אותם. וכך עשה אלוהים: הוא גילה את עצמו לאנושות בצורה כללית כדי שיבינו ואחרי כמה זמן הוא החל להתגלות באופן מדויק יותר על המהות שלו כאלוהים שיש לו 3 פרסונות . ואת זה מיטיב פאולוס לתאר: >>אני לא יכלתי לדבר עמכם אחי כדבר עם אנשי רוח כי אם כדבר עם אנשי בשר כדבר עם עוללים במשיח: 2 חלב השקיתי אתכם ולא-מאכל כי עדין לא הייתם יכולים וגם-עתה אינכם יכולים כי עודכם של-הבשר<< (הראשונה לקורנטיים 3:1-2) אחדות האל בנצרות: אנו מאמינים באל אחד, לא סופי, מכיל את השמיים והאדמה, בורא העולם לפני שהתקיים, נצחי ואין קט לממלכתו. ועל זה עצמו אומר ישוע כאשר בא אחד היהודים לשאול אותו מהי המצווה הגדולה ביותר והוא ענה: "ויען אתו ישוע הראשנה לכל-המצות שמע ישראל יהוה אלהינו יהוה אחד" (מרקוס 12:29). וגם פאולוס באל הרומיים 3:29 "כי אחד האלהים המצדיק את-המולים מתוך האמונה ואת-הערלים על-ידי האמונה" ועוד שלל דוגמאות. בשילוש הקדוש אנו מאמינים כי אלוהים הוא אחד: קיים במהותו, דובר בדברו, וחי ברוחו קיים במהותו: יש לו מהות אמיתית ולא הוא מושג שאינו קיים, הרי אי אפשר שהוא לא יהיה קיים במהותו. דובר בדברו: אלוהים הקיים במהותו הוא דובר, ודבר האל הוא הבן, אי אפשר שהוא לא יהיה דובר בדברו. חי ברוחו: אלוהים אשר נותן חיים לכל בני האדם יש לו רוח גם שהיא רוח הקודש, אי אפשר שהוא לא יהיה חי ברוחו. ולכן אומר ישוע לתלמידיו "ואתם לכו אל-כל-הגוים ועשו תלמידים וטבלתם אתם לשם-האב והבן ורוח הקדש" (בשם ולא בשמות) כמו בן האדם: שהוא קיים במהותו, דובר ויש לו רוח זה לא עושה ממנו 3 אנשים אלא אדם אחד

salt of earth

New member
תשובה לשאלה השנייה

לפי "ישעיהו פרק מד" נאמר ש: "כה אמר יהוה מלך ישראל וגאלו יהוה צבאות אני ראשון ואני אחרון ומבלעדי אין אלהים:" אם ה' הוא ראשון וגם אחרון אז הכיצד יש לו בן?
לגבי המושג "בן אלוהים" אנחנו כמובן לא מדברים על אבהות ביולוגית חלילה, אלא שהמושג בן אלוהים בא כדי לבטא את הקשר בין האב לבין דבר האל (הפרסונה השנייה) שהוא שייך לאלוהים כפי שאומרים "בן ירושלים" כמו כן בקאנון האמונה אומרים "נולד ולא נוצר" והיה כך מלפני כל הזמנים. כלומר המהות של אלוהים כשילוש הקדוש הייתה קיימת לפי האמונה הנוצרית מלפני כל הזמנים וזה נרמז לו בברית הישנה והתגלה בבירור בברית החדשה כאשר ירד דבר האל והתנאש ממרים הבתולה. כאשר אומרים שהם היו קיימים מאז ומתמיד منذ الازل כלומר שמימד הזמן בתפיסה האנושית אינו חל על אלוהים. בערבית זה נקרא سرمدي כלומר קיים מאז ומתמיד ונצחי והולדת הבן מהאב והוצאת انبثاق רוח הקודש מהאב ומהבן הייתה מעולמים ואינו מוגבלת בזמן או במקום כפי שהשכל האנושי מנסה לתאר. ואי אפשר לומר כי אירע שינוי על מהות האב לפני לידת הבן כי לא היה משהו לפני לידת הבן והוצאת רוח הקודש,אפשר לדמות את העניין לשמש: השמש שמוציאה מתוכה אור וחום אבל זה לא מופרד אחד מהשני. אנו אומרים כי הבן נולד מהאב ללא קשר למימד הזמן האנושי, ומסביר מסביר איך התקיים אך לא מגדיר אותו כי הפרסונות היאinobjectivable. ולכן זה מעבר לתחום האונטולוגי ששאלת אליו וזה méta-ontologique כי מושג הטבע והאונטולוגיה לא מגבילות אותה כי היא מעבר אליהם והיא originalité מוחלטת שאינו מוגבל בזמן ולא בידע. הפרסונות אנחנו מדברים כאן על הפרסונות (اقانيم) או במילה הסריאנית "אקאנים" ואב, הבן ורוח הקודש מהווים 3 פרסונות, האב הוא אלוהים, הבן הוא אלוהים ורוח הקודש הוא אלוהים (אך האב אינו הבן והבן אינו רוח הקודש). כלומר זה אלוהים אחד, מהות אחת, יישות (كيان) אחת, אלוהות (لاهوت) אחת. 3 פרסונות אשר מאחודים אך בלי ערבוב ולכל אחד יש את הייחוד שלו מבלי שיהיו נפרדים, וכל פרסונה היא נצחית (קיימת מאז ומתמיד), אינה מוגבלת לא במקום ולא בזמן, הכל יכול וכל השלטון לה כי הפרסונות זאת מהות אחת. המילה "אקאנים" שמקורה היא סריאנית (המבטא הארמי-נוצרי) היא המילה היחידה אשר מבטאת את המשמעות של ייחודיות כל פרסונה מבלי הפרדה או עצמאות אחת מהשנייה ולא מדובר על מרכיבים לאלוהים חלילה. ההתגלות של אלוהים בדבר המופלא שנקרא השילוש הקדוש אמנם קשה להבנה למוח האנושי אך הוא אפשרי כי היא מייצגת תכונות (תרגום לא משהו) וזה היה קיים מאז ומעד אך אלוהים בחר לגלות את הסוד המופלא הזה בבוא הזמן המתאים... לגבי הייחודיות של הפרסונות (تميز الأقانيم) הנצרות מאמינה כי 3 האקאנים מתאחדים במהות ובאלוהות ולכל פרסונה שלמה מכילה את האלוהות אך באותו העת כל פרסונה היא ייחודית אך לא נפרדת. כלומר לכל פרסונה יש מעשים אי אפשר לשייך לשאר הפרסונות כלומר יש יחודיות ואיחוד אך אין ערבוב ולכן לא ניתן לומר כי האב הוא הבן או הבן הוא האב למרות שהאב והבן ורוח הקודש זה אחד. האב, הבן ורוח הקודש, אל אחד אמן
האב: הכוונה במילה "האב"- 1) מטאפורית- אב לבריאה: אלוהים הוא יוצר כל הבריאה ולכן נקרא אבי הבריאה. 2) אימוץ- אב לאנושות: אימץ את האדם והוא שומר עליו כמו אב. 3) רוחנית- אב למאמינים: מי שמאמין באלוהים ומתחדש ברוח הקודש נקרא נולד מאלוהים >>והמקבלים אתו המאמינים בשמו נתן-עז למו להיות בנים לאלהים: 13 אשר לא מדם ולא מחפץ הבשר אף לא-מחפץ גבר נולדו כי אם-מאלהים<< (יוחנן 1:13) 4) מהותית: כקשר בין האש לאור, האש מוציאה את האור שהיא מאותה מהות ולכן בקאנון האמונה אומרים על דבר האל שהוא "אור מאור" ואחד עם האב במהות. וזה מבטא את הקשר בין האב לבן שהוא קשר תיאולוגי מהותי. >>והוא זהר כבודו וצלם עצמותו<< (אל העבריים 1:3)
הבן: באומרנו בן אלוהים אנחנו חלילה לא מתכוונים לתהליך אנושי אלא הכוונה שהוא בא מאצל אלוהים, וזה מייצג את הקשר המהותי בין האב לבן כמו שאנו אומרים "בן ירושלים"
רוח הקודש: רוח הקודש הוא רוח אלוהים, הפרסונה השלישית בשילוש הקדוש. נקרא רוח כי הוא יוצר החיים, וקודש כי מתוקף התפקיד שלו הוא לקדש את לב המאמין. הספר הקדוש מלמד אותנו בצורה ברורה על מהות רוח הקודש ועל האלוהות שלו כי שויך אליו שמות אלוהים, והתכונות שלו, והמעשים שלו, והאמונה בו. 1- שם אלוהים (מעשי 25:28, ישיעהו 9:6, אל העבריים 7:3, ויצא 7:17, ירמיהו 31:31, אל העבריים 15:10) 2- תכונות אלוהיות כמו היודע כל דבר (1 קורנטיים 10:2 וישעיהו 40:13-14), נמצא בכל מקום (תהילים 139:7, אפסיים 2:17), ויכול הכל (לוקס 1:35), וקיים מאז ומתמיד (אל העבריים 9:14). 3- מעשים אלוהיים כמו בריאה (תהלילים 104:30, איוב 33:4). 4- האמונה בו כמו לאלוהים ونسب إليه العبادة الواجبة لله (ישיעהו 6:3, מתי 28:19, 2 קורנטיים 13:14) מתוקף מהות תפקידו שהוא נותן כוח, וחוכמה, והבנה ויד, ונותן לב חדש ורוח חדשה, ויודע כל דבר ומכריז, ומנחם, ואנו מאמינים כי רוח הקודש נתן את ההשראה לנביאים והשליחים בעת רישום הספר הקדוש (האיגרת השנייה של פיטרוס 1:21, האיגרת השנייה אל טימות'י 3:16) וכך נאמר בישיעהו יא 2 >>ונחה עליו רוח יהוה רוח חכמה ובינה רוח עצה וגבורה רוח דעת ויראת יהוה<< רוח הקודש השתתף באירוע ההתגשמות בכך שהוא גרם למרים להרות.
לסיכום בשילוש הקדוש אנו מאמינים כי אלוהים הוא אחד: קיים במהותו, דובר בדברו, וחי ברוחו קיים במהותו: יש לו מהות אמיתית ולא הוא מושג שאינו קיים, הרי אי אפשר שהוא לא יהיה קיים במהותו. דובר בדברו: אלוהים הקיים במהותו הוא דובר, ודבר האל הוא הבן, אי אפשר שהוא לא יהיה דובר בדברו. חי ברוחו: אלוהים אשר נותן חיים לכל בני האדם יש לו רוח גם שהיא רוח הקודש, אי אפשר שהוא לא יהיה חי ברוחו. ולכן אומר ישוע לתלמידיו "ואתם לכו אל-כל-הגוים ועשו תלמידים וטבלתם אתם לשם-האב והבן ורוח הקדש" (בשם ולא בשמות) כמו בן האדם: שהוא קיים במהותו, דובר ויש לו רוח זה לא עושה ממנו 3 אנשים אלא אדם אחד

salt of earth

New member
תשובה לשאלה השלישית

3. על פי היהדות המשיח יגיע מבית דוד. כיצד הנצרות מציגה את ישו המגיע מבית דוד? דנו כמה פעמים בקשר לאילן יוחסין של ישוע בפורום הזה אתה יכול לעיין בהודעות המפורטות של ליאון 7 |http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=1674&msgid=91881469&FlagSybase=1סלינק| http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=1674&msgid=91102947&FlagSybase=1 http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=1674&msgid=91103910&FlagSybase=1 צריך להבהיר לפי דעתי את מושג "בן אלוהים" הכוונה אינה חס וחלילה ייחוס ביולוגי אלא הכוונה היא לומר כי ישוע שייך לאלוהים בהיותו דבר האל. ולפי האמונה הנוצרית הוא ירד מהשמיים והתגשם מרוח הקודש והתנאש ממרים הבתולה (מתוך קאנון האמונה). דבר שני, מוזכרות שני אילן יוחסין בברית החדשה. מתי מזכיר את אילן היחוסין של יוסף ולוקס מזכיר את אילן היחוסין של מרים אמו. ישוע היה הבן המאומץ של יוסף ולכן הוא ירש את הייחוס שלו לדוד, דוגמאות למקרה דומה ניתן לראות בראשית 15:2 כאשר אברהם אומר שבגלל שאין לו בן להוריש אז הוא יוריש למשרת שלו אליעזר מדמשק שלא היה לו קשר דם איתו. אבל אלוהים הבטיח נצר ישיר לדוד, וזה קיבל ישוע מאמו מרים. שהייתה נצר לבית דוד. את העובדה שלוקס מזכיר את אילן היחוסין של מרים רואים בנקודות להלן: 1- אבות הכנסייה הזכירו פעמים רבות את העובדה שמרים הייתה נצר לבית דוד, וזאת לפי הברית החדשה (האיגרת לרומאיים והשנייה לטמות'י) ולפי המסורת בעל פה. 2- בתלמוד היהודי מוזכר כי מרים הייתה בתו של האלי שהוא נצר לדוד " Mary, the daughter of Heli was seen in the infernal regions, suffering horrid tortures...". 3- מרים הייתה בת יחידה להוריה, ובת יחידה הייתה מתתחתנת מקרוב משפחה כדי לשמור על הזכות לרשת. הקדוש יוחנן מדמשק (אחד התיאולגים הנוצרים הגדולים במזרח) מתאר שהייתה קרבת משפחה בין יוסף למרים. 4- מכיוון שמרים הייתה בת יחידה ולא היו לה אחים שיירשו את אביה, אז לפי המסורת היהודית המזוכרת בדוגמא הזאת In Numbers 27:6-11 בעלה/האיש שלה היה מיוחס לאביה. וזה מסביר למה יוסף הנגר יוחס להאלי אבי מרים, ולכן ישוע ירש את הקשר הישיר לדוד מסבו -אבא של מרים-. לסיכום, ישוע קיבל את הייחוס לדוד מאביו המאמץ יוסף ועוד גם קיבל את הייחוס הישיר לדוד מאמו מרים דרך אביה האלי. צירפתי לך שני קישורים שמפרטים יותר בסוגייה הזאת. נ.ב- מצורפים קישורים

גידעון1

New member
קודם כל המון תודה על ההשקעה

אני בכל זאת זקוק לחידוד נוסף לכך שאתה אומר שישו הוא הבן של ה' אך לא הבן בפועל(ביולוגי). לא הבנתי את הכוונה שלך. הרי אם מרים בהריון והאל הוא הצד השני אז הרי שה' חייב להיות האבא במלא מובן המילה. גם לא הצלחתי להבין את ההסבר שלך לפסוק "אני ראשון ואני אחרון ומבלעדי אין אלהים" בשורה התחתונה קודם היה ה' ורק לאחר מכן הגיע ישו לעולם. ה' מדבר על עצמו בגוף יחיד הוא אומר אני ראשון ואני אחרון כלומר הוא מבהיר בצורה מפורשת שרק הוא הבוס. אני גם רוצה לשאול עוד שאלה שבטח נשאלת עליה מאה פעם. לא מוזר קצת שמרים היתה בתולה למרות שהיא היתה נשואה? שוב המון תודה על ההשקעה ועל הסבלנות

salt of earth

New member
בבקשה

כתשובה לשאלה שלך: 1- אנחנו מאמינים כי לישוע יש טבע אלוהי וטבע אנושי. ולכן הוא בן מרים בטבע האנושי, הוא לא נוצר ברחמה בצורה הטבעית אלא בצורה של נס. ולכן אנחנו מאמינים כי מרים הייתה בתולה כי הוא לא נולד מזרע גבר (זה גם עונה לך על השאלה שלך). מרים הייתה מאורסת ולא נשואה ליוסף, והיא הרתה בצורת נס ללא מעורבות של תהליך אנושי ולכן נשארה עודנה בתולה 2- בשורה התחתונה,לפי האמונה הנוצרית: אלוהים שמתגלה בשילוש הקדוש היה קיים מלפני כל הזמנים. אנחנו מאמינים כי השילוש הקדוש מדובר באל במהות אחת, קיום אחת, יישות אחת ולכן משם בא "הראשון והאחרון" גם דבר האל היה קיים מלפני כל הזמנים ביחד עם האב ועם רוח הקודש. כאשר דבר האל לפני 2000 ירד לעולם ואז הוא התאנש ממרים הבתולה ואחרי מותו ותחייתו הוא עלה לשמיים וישב לימין האב.

גידעון1

New member
אני מתנצל שאני לא מצליח להבין.

לפחות על פי הסרטים שראיתי רגע לפני מותו של ישו הוא זעק "אבי למה עזבתני". זה לא מעיד על 2 יישויות שונות? זה לא מעיד על חילוקי דעות? אם יש חילוקי דעות הרי שבהכרח יש 2 יישויות שונות. כנראה שזה כבר ממש עניין של אמונה כי אני לא מצליח לתפוס את הנקודה שלך שבעצם ה' וישו הם ישות אחת ולא 2 ישויות נפרדות. בכל אופן עזרת לי להבין את נקודת ההשקפה שלכם ותודה לך על כך

salt of earth

New member
היי גדעון

אני נורא מתנצלת על האיחור פשוט זה יום שני לחג ואני עבדתי רגיל וחזרתי לארוחת צהריים + ערב+ בוקר משפחתית חח ורק עכשיו התפניתי לשבת מול המחשב. בחומר שכתבתי על הפרסונות מוזכר כי לכל פרסונה יש ייחוד משלה (תכונות ייחודיות לפרסונה עצמה) אך עם אותה מהות. כלומר האב זה לא הבן, הבן זה לא רוח הקודש, והאב זה לא רוח הקודש. לכל אחד יש את הייחוד הספיציפי שלו: הבן (דבר האל) הוא זה שהתגשם, האב שלח את הבן... אפשר לדמות את זה לשמש: יש את צורת השמש, ויש את האור שבוקע ממנה ויש את החום שמרגישים אותו. אבל אנחנו לא מדברים על 3 יישויות שונות אלא על יישות אחת, אך לכל מאפיין יש ייחוד משלו כמו שלכל פרסונה יש ייחוד משלה. זה בכללי, אני כעת מכינה תשובה עם פסוקים והסבר יותר מפורט אבל זה מצריך ממני לתרגם קצת מערבית לעברית. לעניין הפסוק שאמר ישוע על הצלב: "אלי אלי למה שבקתני" זה כידוע נאמר בתהילים (שלפי האמונה הנוצרית מדובר בנבואה על הכאב והצליבה שהולך לעבור ישוע) כפי שהזכרתי בהודעה קודמת, אנו מאמינים כי לישוע יש טבע אלוהי וטבע אנושי (אם תרצה ארחיב על כך גם
) שני הטבעים הם ביחד אך הם לא מעורבבים אחד בשני, כלומר הטבע האלוהי לא הושפע ע"י הטבע האנושי ולכן לפי האמונה שלנו ישוע נצלב בטבע האנושי שלו, כלומר מסכת הכאבים והסבל עבר הטבע האנושי ולא הטבע האלוהי. לעניין "למה עזבתני" אז לפי הפירוש הכוונה היא לא שהאב עזב אותו או שהטבע האלוהי התנתק מהטבע האנושי אלא הזעקה שלו הייתה זעקה של האנושות וזה כמו ילד שחולה מאוד, ואביו מחזיק לו את היד והוא למרות זאת זועק "למה עזבתני" זה לפי הפירוש, כדי להדגיש את העובדה שישוע סבל וכי המעשה של הכפרה היה אמיתי. לעניין "אלי אלי" אז גם לפי הפרשנים, מדובר במשפט שאמר ישוע כשהיה בשיא הכאב שלו, באותו רגע שהוא נשא את חטאי העולם וזאת הייתה זעקת האנושות דרכו אותה אנושות שחטאה בעיני אלוהים ולכן היא התרחקה ממנו. וזה היה הטבע האנושי שלו שאמר את המשפט הזה, כמו במקרים שהוא היה מתפלל ומקיים את המצוות, נטבל, אכל, שתה כי הוא קיים את כל ההיבט האנושי שהוא לבש מלבד החטא כדי לשמש לנו דוגמא ומופת. אני עוד קצת אצרף את התשובה היותר מפורטת
ואני שמחה שאתה לומד על האמונה שלנו
פשוט איזה טיימינג יש לך חח בין ערב חג ליום חג ליום שני של החג

גידעון1

New member
עדיין אני לא מצליח להבין את זה

הדוגמא עם השמש לא טובה כי לקרן שמש אין מהות משלה וכך גם לחום אין. הדוגמא שלך יכולה אולי להתאים למקרים שבהם ה' עשה ניסים לדוגמא חציית ים סוף לשניים. במקרה שכזה הדוגמא של השמש מאוד מתאימה שהרי לנס אין מהות בפני עצמו. לעומת זאת ישוע היה ממש ישות בפני עצמה שאף שוחחה עם האב. זה מה שמונע ממני להבין הכיצד מדובר על אותה ישות. אפילו נטען שישוע חזר לשבת לצד אביו הרי ששוב מדובר על שני יישויות שיושבות זו לצד זו ולא יישות אחת. בנוגע ל"למה עזבתני" בסדר אני מוכן לצורך הדיון לקבל את הפירוש שלך אבל עדין עצם העובדה שהוא פונה אל האב למרות שהם בכל זאת ישות אחת גורם לי לא להבין את הפניה. עוד שאלה ברשותך. לאחרונה התפרסם כתב הזיכוי של יהודה איש-קריות כיצד הוותיקן מתייחס לראיה זו?

My Shepherd

New member
../images/Emo23.gifנעזוב את השמש, קח את האדם..

גוף נפש ורוח.. החומר: מוצק, נוזל וגז האטום: אלקטרון, פרוטון ועוד משהו (ניותרון אולי
?) בשילוש יש הפרדה אך לא פיצול, יש איחוד אך לא זהות מפרידים בין האב לבן לרוח אך לא מפצלים כי הם שלושה באחת, הם מאוחדים בישות אחת אך אינן זהות כי הם שלושה כל פרסונה עם ייחוד משלה. אגב רשום בספר הקדוש שענין זה לא יובהר ויובן אלא למי שהאב ירצה לגלות להם
על כן זו הסוגייה הכי קשה לאנשים לא נוצרים להבין.. וטוענים כי מדובר בריבוי אלים וכפירה וכו', אז אני מבינה מאוד את הקושי בלהבין, זה אמנם קשה להבין אך לא בלתי אפשרי למי שמנסה לזרום עם ענייני הרוח של הספר הקדוש ולא רק מנסה בראשו וחוכמתו להבין, כי נאמר "אם ענייני העולם אמרתי לכם ולא הבנתם אז איך אם אגלה לכם את ענייני שמיים". ישוע בא לחיות כאדם בתקופת ה33 שנים שלו בעולם, בכדי בין היתר לשמש לנו דוגמה לחיי המאמין הטהור שכולנו נשאף להיות כמוהו כי שלמות לא תהיה לבני אדם.. אז הוא נתן כבוד לאלוהים, כפי שמאמין צריך, הוא תמיד הקדים את האב על פניו כמו שבן צריך, הוא לא יכל להגיד אני הא הבן ואלוהים ויחד הכל ואין עוד פרסונה אחרת איך נתפוס שהעולם היה יומיים עם אלוהים מת? איך אפשר, זו רק פרסונת הבן שמתה וירדה לשאול בכדי לרמוס את ראש הנחש השטן ואז לקום לתחייה ביום השלישי עם ההכרזה של חייה נצח כי המוות הובס.

גידעון1

New member
ניסיון אחרון, אני אנסה להיות יותר ממוקד

אם אלוהים= האב הבן ורוח הקודש מי זה האב בלבד? salt of earth רשמה שישוע בעצם מסמל את דבר האל לבני האנוש. אם הוא דבר האל לבני האנוש אז מדוע הוא פונה לה' רגע לפני מותו? לא הגיוני שדבר האל שאמור לקבל את כל המידע דווקא יפנה לאל. אני גם אשמח לקבל התייחסות ליהודה איש קריות בקישור שהבאתי. בסופו של דבר כנראה שכמו שאמרת הכל מתבטא באמונה שבלב ולא באיך שהראש עובד. הקדשתם לי המון זמן למרות שאתם בעיצומו של החג הכי חשוב לכם ועל כך אני מודה לכם מאוד מאוד.

salt of earth

New member
לעניין יהודה איש קריות

והמסמך הגנוסטי שמצאו כתבתי על כך קצת בפורום כתשובה לשאלה כמו שלך, כמובן שזה נלקח מהתגובה הקתולית. אם תרצה עוד פירוט אוכל להפנות אותך לתגובות של מלומדים בוותיקן ובזרמים הנוצריים בכלל לגבי הגילוי הזה, אבל תצטרך לקרוא באנגלית
יהודה איש קריות לעניין המיקוד והפרסונה והמהות ראה את התגובה שאצרף מיד להודעת המקור שלך.

lion 7

New member
ציטוט מהתנ``ך

מספר בראשית שבו אלוהים מדבר דווקא ברבים : ``נעשה אדם בצלמנו`` , דאז לא דיבר עם עצמו ולא היו פמליית מלאכים בכדי להתייעץ.. יש בתנ``ך דיבורים לרוב בצורת יחיד , הפרשנות המתבקשת שהאל לא התיר לעם להתבלבל במונחי העתיד שיבוא, בעת שתהיה ברית חדשה עם בני אנוש , בתהלים 2 : 7 האל מדבר על המשיח כבן שנולד המשיח , נדמה לי שחז``ל כבר דשו בעניין ה``שילוש`` או בראשית א..

My Shepherd

New member
../images/Emo23.gifאכן דנו בזה בעבר זה מה שכתבתי לעיל

ואפילו העלינו אותם ציטוטים ללינקים פה ושם.. אם כבר הכל עלה פה אני יכולה להעלות את השרשור לטאג'ליין כי הוזכרו פה לא מעט שרשורים ישנים..והתייחסות נאותה לשאלות שחוזרות על עצמן, ובעזרת השם..עוד יהיו מאמרים יותר ספיציפים במהלך ה-2008
. יעטיקי אלעאפייה עלא אלפירוט הרב
חח קילמי ערבי קילמי עבראני

ואם יורשה לי...

בס"ד ישוע הוא התגלות האל בבשר. לבש בגדים של עבד ונהיה לבן אדם. ביהדות ניתן למצוא סימוכין ש'בנים אתם לה' אלוהיכם'. כמובן שגם הבנות הן בנות מלך,ובת מלך כבודה פנימה. ההתיחסות לאל לפעמים היא לעיתים זכרית וגם נקבית לא אחת,משום שזכר ונקבה ברא אותם,למרות שגלוי וידוע כי הפיל ה' תרדמת על האדם ולקח מצלעו אשה.

salt of earth

New member
שפרד יקירתי, מה דעתך לקבץ את הכל בתוך

קובץ אחד ולשים במדור המאמרים כי זה יחסוך ממני הרבה זמן חיפוש בארכיון הפורום

ח ז ר נ ו

New member
אשמח להצטרף לשאלות

מעניין אותי לדעת , למה דווקא בחרו במרים, הרי לפי התורה, כל אדם נבחר על ידי מעשיו, וגם שמו הוצג לפי משמעות זאת, לדוגמא, אברהם , אב המון הגויים, וכך הלאה מרים ? מר-ים ? מוזר ביותר, והרי אין הרבה הבדל בינה לבין נשים אחרות שמוזכרות וידועות בהיסטוריה מה משמעות השם מרים, ולמה דווקא היא ?

lion 7

New member
תיקון

לא ראיתי שהאל בחר אנשים לפי פרופיל גבוהה כמו אברם , דוגמת דוד המלך אלא בעת משיחתו על ידי הנביא שמואל הבהיר לו האל שהבחירה היא לא לפי המראה אלא לפי קריטריונים אחרים . האל בחר ביונה בכדי להשיב את העיר נינוא אל המוטב , האל גם בחר בעם העברי כאחד העמים שהיה משועבד אף גם מילא את ההבטחה בלהחזירו אל כנען . מרים זה היה שם נפוץ כמו מרים אחות משה ואחרות , רואים בברית החדשה שהשם זה היה נפוץ בקרב היהודים , נבחרה מרים ראשית כל על פי מחשבת האל והגשמת נבואה מישעיהו , הנה העלמה\בתולה הרה., , שנית היא חייבת להיות מבית דוד..

למעלה