שאלה בקשר למלכים ב':

your boo

New member
שאלה בקשר למלכים ב':

בקשה בקשה בקשה תענו לי אני לא מצליחה... א. מהם שני חלקיה של נבואת חולדה בפס' 15-20? ב. מה צפוי לקרות על פי נבואת חולדה? מה בדברי הנביא בפס' 17 מחזק את הטענה כי הצפוי לקרות קשור למעשיו של מנשה, סבו של יאשיהו? (העזר/י במלכים ב, כא, 1-12) אני ממש צריכה עזרה אז בבקשה תעזרו לי תודה [=

DonaldDick1

New member
תשובה../images/Emo26.gif

א. הנבואה של חולדה מחולקת ל-2 חלקים: 1) נבואה "כללית" לגבי הרעה שתבוא על ממלכת יהודה ועל יושביה והסיבה לרעה הזו (מלכים ב', כ"ב, 15-17). 2) נבואה "פרטית" לגבי יאשיהו, מלך יהודה, שהביע חרטה על מעשי עמו (ע"י קריעת בגדיו). ב. על-פי נבואת חולדה תבוא רעה על ממלכת יהודה (שתוביל בסופו של דבר לחורבן הממלכה), אבל יאשיהו לא יראה זאת, כי הימים הרעים יבואו רק לאחר מותו. המילים "תחת אשר עזבוני ויקטרו לאלוהים אחרים למען הכעיסני בכל מעשה ידיהם" מחזקות את הטענה, כי הצפוי לקרות קשור למעשיו של מנשה, סבו של יאשיהו. בפרק כ"א מסופר שמנשה עשה קטורת לאלוהים אחרים (לבעל ולאשרה) ומעשי כישוף אסורים, החזיר לממלכת יהודה את העבודה הזרה וגרם גם לעם לחטוא והכעיס את ה' - "ויעש הרע בעיני ה'... הרבה לעשות הרע בעיני ה' להכעיס... ויחטא גם את יהודה בגלוליו". בשני המקומות מופיע השורש כ.ע.ס ובשניהם מצוינת עבודת האלילים - "אלוהים אחרים" ו"גלולים". מנשה גם שפך דם נקי. [גם אמון, בנו של מנשה, שמלך תחתיו, חטא והלך אחרי אלוהים אחרים.]

למעלה