שאלה בקשר למגבר......

• פותח הנושא mlxt
  • פורסם בתאריך

mlxt

New member
שאלה בקשר למגבר......

אנסה להסביר תופעה שקורת אצלי במגבר... אני מחבר גיטרה למגבר טרנזיסטור על עוצמה 1 לדוגמה, ושאני שומע זמזום שיוצא מהמגבר שהוא נעלם רק כאשר אני נוגע באחד מרכיבי המתכת של הגיטרה כמו נגיעה פשוטה במיתר או חסימה של כמה מיתרים, נגיעה בגשר , נגיעה במפתחות כיוון וכו'... עם העלאת הווליום הזמזום מציק יותר, והוא מציק בעיקר בנגינה שקטה בקלין..... האם מישהו יודע מה גורם לרעש והאם זה קשור להארקה? הגיטרה לצורך העניין היא עם סינגלים, ועל גיטרה עם האמבקרים - הזמזום יותר נמוך ופחות מורגש. תודה על הסבלנות.......

mlxt

New member
סליחה על הבלבול - "ושאני" = ואני (בשורה 2)

matanbu

New member
צדקת זוהי אכן הארקה

סינגל פשוט יותר מרעיש כי אין לו התנגדות כמו בהמבקר. תבדוק שאתה משתמש בחיבור חשמל איכותי ומקורי למגבר וללא שנאים, ושאתה לא מחובר ביחד בבית באותה רשת של המנורות (זה עושה יותר רעש מחיבור לא באותה רשת).

mlxt

New member
אני מנסה להבין את המשפט:

ושאתה לא מחובר ביחד בבית באותה רשת של המנורות (זה עושה יותר רעש מחיבור לא באותה רשת).

TheMo

New member
אני לא בטוח במאה אחוז

אבל איכשהו עדיף שלא יהיה קשר בין המגבר שלך לתאורה בחדר, אני לא מבין בחשמל בכלל, אז אין לי מושג איך עושים כזה דבר, אבל אומר לך זאת: כשאני מנגן עם אוזניות (לא כיף) והמנורה שלי בחדר על אור בינוני (לא כבוי ולא עוצמה מלאה), נוסף זמזום בלתי מוסבר לצליל. אז... במקום לענות לך אני מצטרף לשאלה... אני חושב...

sheepeH

New member
יש לך פלורסנט?

ככה זה, פלורסנט פולט גלים שמפריעים לסינגלים לעבוד. תהית פעם למה כשאתה מתקרב למסך של מחשב המגבר שלך מוציא רעשים לא מוסברים? בדיוק בגלל זה. אגב, לרעש הזה קוראים 60 cycle hum, והוא קיים בכל סינגל כמעט. [יש סידרה של פיקאפים מפנדר, noiseless, יש להם פחות רעש, אין לי מושג למה]. אפרופו בקשר להאמבקרים, האמבקר זה בעצם 2 סינגלים בפאזה מנוגדת, ככה שהם מבטלים את הרעש של הפיקאפ. במעשי, הם לא מבטלים, הוא פשוט הרבה יותר חלש מסינגל, אבל עדיין קיים לפעמים.

TheMo

New member
יש לי מנורת להט רגילה...

סליל מוליך למחצה בתוך מיכל של ארגון, מנורה פשוטה. אז למה בעצם אור בינוני גורם לזמזומים?

peergo

New member
התופעה שאתה מתאר נורמאלית לגמרי

גיטרת סינגלים, כאשר היא מוארקת כמו שצריך, אבל לא מסוככת כמו שצריך, מפסיקה להרעיש כאשר נוגעים בה. הגוף שלך, שהינו חומר מוליך, משמש כחומר סיכוך שקולט הפרעות ומונע מהן להגיע לפיקאפים.תקין לגמרי.

peergo

New member
מה הקשר להתנגדות??

סינגל מרעיש כי יש לו קילומטר ומשהו של חוט ליפוף, שקולט הפרעות כמו אנטנה. האמבקר לא מרעיש כי יש לו שתי אנטנות כאלה, מנוגדות בכיוונן ולפיכך מבטלות אחת את השניה.

mlxt

New member
חשבתי בהתחלה

לקחת את המגבר לתיקון. זה קורה במגבר 160 וואט שיש לי. ובמגבר 30 וואט שהוא גם ברשותי הזמזום בכלל לא קיים.

למעלה