שאלה בקשר ליום כיפור

נו טוף

העניין הוא כזה, אין בייננו חילוקי דעות מעשיים, או אידיאולוגים, לפחות לא בדיון הזה, יש לי נקודה אחת שהיא אישית, ואותה הזכרתי, הסיפור בהודעתי המקורית נועד בס"כ להראות כיצד אני מבין את הדת היהודית ועד כמה העמדה החרדית צבועה. עכשיו אלה אם כן אתה חושב שהעמדה החרדית לא צבועה או שאתה רוצה להמשיך ויכוח בין אנשים שבעצם אין בינהם ויכוח הייתי מציע להכריז על תיקו, אתה יודע מה, שיהיה, ניצחת, עליתה לגמר הגביע הבין יבשתי, למשחק מול אלופת דרום אמריקה, תהנה...

begone

New member
תולדות הצביעות

הצביעות - ימיה כימי האדם. עוד לפני 3000 שנה היו אנשים שחיו על חשבון אחרים. תמיד היו אנשים שניסו לא לעבוד, ולהרוויח את לחמם על חשבון העמלים. החרדים לא המציאו כלום. התנהגותם לא יותר צבועה מהתנהגותם של הדתיים-לאומיים, ששללו את הציונות ואז הצטרפו אליה כדי לקבל כסף וכוח. הצביעות האנושית לא שייכת בלעדית לחרדים, והיא מתחלקת כמעט שווה בשווה בין כל בני האדם באשר הם. המפדלניקים צבועים, המפאיניקים צבועים, אנשי שינוי צבועים, מרצניקים צבועים - כולם צבועים במידה כזו או אחרת. אין כזה דבר ´יהודי אמיתי´ בדיוק כפי שאין כזה דבר בכלל ´יהודי´ ובדיוק כפי שאין כזה דבר ´בן אדם אמיתי´. "הייתי מציע להכריז על תיקו" לא. זה נשאר אחת-אפס.

answers2

New member
עזוב. חבל על הזמן .

פעם חשבתי שהוא שונא דוסים . לאט לאט מגלים שהוא שונא את כולם .(כמו דוד170)

begone

New member
את מי אני שונא?

נחמד שאתה קובע עלי דברים כל כך יפים. את מי אני שונא? הסבר את עמדתך.

Weird Eyal

New member
אם מישהו ימות מאבן ביום כיפור

אז ישר יאמרו כל הדתיים שזאת אצבע אלוהים שהרגה אותו שזה מראה שאסור לנסוע ביום כיפור כמו שאנשים טובעים בים כל הקיץ אבל מי שטובע ב9 באב זה כי זה 9 באב ואסור ללכת לים.... ככה אמר הרבי.....

begone

New member
בעצם, מה אני מדבר בכלל

במלחמת יום כיפור נהרגו 2700 איש, אבל אף אחד לא הבין את הלקח. כנראה שאני אופטימיסט חסר תקנה. יום כיפור הוא מנהג לאומי חזק, וייקח זמן רב עד שנשתחרר ממנו. כנראה שאנשים באמת אוהבים לנוח בבית עם המשפחה או עם ספר טוב, אין לי דרך אחרת להסביר את הקונפורמיזם המחניק הזה.

The-G

New member
מצד שני,

אולי זה טוב שיום אחד בשנה מוכרחים האזרחים שלא לנסוע ביום זה. מוכרחים באלימות כמובן שזה לא טוב, אבל התוצאה הכללית של אי-נסיעה למשך יום שלם, דווקא די מושכת רעיונית.

גוססי

New member
ההיסטוריה מלמדת אחרת

הפסל/צייר דוד פלומבו איבד את חייו בגלל "קדושת השבת". האם החרדים הפסיקו בעקבות זאת לחסום כבישים בשבת?

begone

New member
תקשורת וכמות נפגעים

זה כמו ההבדל בין תקלה קטנה באולם אירועים ובין אסון ורסאי. כאשר באמת תהיה תאונה גדולה או מקרה חמור של הרג (נאמר, אוטו שלם שהתדרדר או משהו עם מספר גדול של הרוגים ופצועים) אז לדעתי אנשים יתעוררו כי יהיה בלגן בעיתונות. אבל בינתיים זה באמת לא קרה. ושוב - התעלמתי ממלחמת יום כיפור... אבל אתה צודק - אני פסימי לגבי המנהג הזה. הוא חזק מאוד.

answers2

New member
לא בגלל קדושת השבת

אלא בגלל "יצרני האופנועים" האם בגלל זה הפסיקו ליצר אופנועים ?

InvisibIe

New member
הכבישים מלאים ילדים על אופניים

רק בגלל הסכנה לפגוע במישהו עדיף שלא תיסע.

למעלה