שאלה בקשר ליום כיפור

gershon17

New member
גם לצום אפשר בשבת!

אז מה? העובדה שמדינת ישראל מרשה לחוליגנים לסגור כבישים באלימות מראה עוד פעם את הכניעה לכפיה דתית, שהפעם מתבצעת בדרכים אלימות ביותר. נסיעה במכונית אולי תםריע לך מעט, אבל חופש התנועה שלי יותר חשוב מההפרעה הקטנה הזו לך. אבל זו לא הנקודה, כי אין חוק שמונע ממכוניות לנסוע ביום כיפור. חוק כזה לא יכול להיות במדינה דמוקרטית שמיחסת חשיבות כלשהי לזכויות הפרט. יש קבוצות של עבריינים צעירים ומסוכנים שזורקים אבנים על מכוניות, ואין אף אחד שעוצר אותם. וזה שלך יש מנהגים כאלה זה נורא נחמד, אבל אלה המנהגים שלך. לי ביום כיפור יש כבר שנים תפריט קבוע (שאפילו כולל מצות - תאמין או לא), ואני לא מנסה לכפות אותו עליך. לא רק זה, בכלל לא איכפת לי שאני אוכל ביום כיפור מצות ושאתה לא. אני מציע שתלמד להתרכז בעניינך, ותשאיר לי את ההתעסקות בענייני.

לא טענתי שהטלת אבנים בעוברי אורח

היא מוצדקת, גם לא אמרתי שאתנגד באופן פיסי לתנועת כלי רכב ליד ביתי ביום הזה, אך כן ציינתי שזה יגרום לי חוסר נוחות ושמתוקף ההתחשבות בכלל עדיף יהיה להמנע מזה. ראוי לציין, בנוסף לנ"ל, שאני חילוני, גר בשכונה שרוב תושביה חילוניים שומרי מסורת (ישנם שני בתי כנסת עבור 1000 בתי אב) ואינה ממוקמת על הציר הראשי של העיר, כך שאין ממילא צורך לעבור בה לניהול מסעות. נראה לי שאתה תוקף את האדם הלא-נכון ואני מקווה שהבהרתי את עמדתי. אני רואה כפאראדוקסלי את הצעירים הדתיים הטפשים שזורקים אבנים ביום כיפור או בשבת, על אנשים שכביכול "עובדים" ונוהגים ברכבם. אשמח אם תוכל לספק לי מתכונים חדשים פרי עטך, עם מצות או בלעדיהן.

kiskush801

New member
למה צריך לקבוע יום בשביל זה?

קודם כל זוהי בחירתו של כל אדם אם הוא רוצה לעשות את "ההתבוננות הזאת" אף אחד לא צריך להכריח אותי... ובוודאי למנוע ממני לנסוע במכוניתי, או לראות טלוויזיה. בן אדם לא צריך לעשות מן :חשבון נפש" שכזה פעם בשנה אלא כל הזמן יום יום שנייה שנייה, ולא להתחרט לאחר מכן ביום שמסומן על הלוח.

אם לא היה כזה יום, היית עושה את זה

על דעת עצמך? חוץ מזה, חשיבה מעמיקה מסוג זה דורשת מצב עדין ומיוחד, ולא ניתן, לא כדאי ולא אפשרי לבצע אותה יום-יום.

וינסטון צ´רצ´יל

ווינסטון צ´רצ´יל סבל מדיכאון קליני, מה שאתה מתאר הוא התקף דיכאון חריף, ואפילו התקף דיכאון אובדני, אתה בטוח שזו הדוגמא שאתה רוצה לתת?

כמובן.

אם לא הייתי רוצה לתת את הדוגמה הזו, לא הייתי נותן אותה. דיכאון או לא, הוא ניצל את השעות האלו לחשיבה, ובסופו של דבר היה אחד הכוחות הבולטים שהיו מעורבים בניצחון על גרמניה הנאצית במלחמת העולם השניה.

vegi force 1980

New member
אתה תקבל המון אבנים וביצים...

ככה זה במדינה כמו אירן אופס התכוונתי ישראל מה שאני ממש לא מבין זה שיום כיפור זה משהו יהודי אז למה גם ערבים חייבים לסגור את החנויות שלהם??????????. ואגב אם אתה רוצה לנסוע בלי בעיות תתחפש לאמבולנס....שים מקדימה ומאחורה קרטון גדול עם מגן דוד אדום ככה עשינו שנה שעברה והיה אחלה

פלסטיק

New member
גם אמבולנס לא עוזר

בזמנו כשעבדתי בבית חולים שלחתי אמבולנס (אמיתי של מד"א) לטירת הרכמל והכניסו לו בלוק בשמשה הקדמית (ששבר אותה). ככה זה במדינה שחושבית שחוליגנויות זו אמונה באלוהים והשלטונות מגנים על חוליגנים

vegi force 1980

New member
טוב תראה....

אני נסעתי בחיפה..... טירת הכרמל זאת עיר "קצת" יותר קיצונית מחיפה בעניין של הדת וכאלה אם לאמבולנס של מד"א הם הכניסו בלוק אז אני אישית מקווה שהגשתם תלונה ושמצאו אותם..... אני את הרעיון של האמבולנס קיבלתי כשראיתי מלא מוניות עושות את זה פשוט לשים את הקרטון ולצפצף המון יעני ממהרים וכאלה.......

פלסטיק

New member
ברור שהוגשה תלונה

נראה לך שמצאו אותם? עשרות אלפים חוליגנים עושים שמות בבר אילן (ירושלים) המשטרה נמצאת שם בכוחות גדולים ו"לא מצליחה" למצוא אותם, נראה לך שהם יצליחו למצוא מישהו שזרק בלוק על אמבולנס? דרך אגב לקריית בנימין (קרית אתא) לא העזתי לשלוח אמבולנס אחרי ששנה אחת כמעט עשו באנשי מד"א לינץ´. ככה זה כשיש לנו "צדיקים" שמכפרים בצורה כזו על חטאיהם ביום כיפור ושלטונות שתומכים בהם בחדווה גדולה. אבל אתה יודע מה? האשם הוא בנו - שחושבים שהפתרון הוא בהתחזות ולא בעמידה על זכויותנו.

vegi force 1980

New member
פלסטיק....

בוא לא נשכח שטירת הכרמל זאת העיר שהראש עיר שלה מאמין בקללות (חושב שיש קללה על צעירי העיר כי הם מתים בתאונות) חוץ מקריית בנימין בקריית אתא יש לך גם נווה חן שאני מניח שפשטו היו רוצחים שם את הצוות הרפואי.. בדוגרי לא אנחנו אשמים הממשלות בארץ הזאת אשמות כשהממשלה נכנעת לדתיים אז מה כבר האזרחים יכולים לעשות? אפשר להתמרד ולהשתולל ואז מה שיקרה זה שאנחנו נשב בכלא והדתיים יצברו עוד יותר כוח כמו שאמרתי לאיילת לא מזמן... אני את המלחמה הזאת נוטש... זאת מלחמה אבודה ואין לי כוח ללחום מול תחנות רוח אני בקרוב (שנה שנתיים) עוזב את הארץ לאירופה לא רוצה יותר את המלחמות האלו

notafish

New member
../images/Emo70.gif../images/Emo70.gifאנחנו *כן* אשמים../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif../images/Emo19.gif

אני לא יכול לקבל את הקביעה שלך "בדוגרי לא אנחנו אשמים הממשלות בארץ הזאת אשמות כשהממשלה נכנעת לדתיים אז מה כבר האזרחים יכולים לעשות?" אנחנו (הרוב החילוני) הבאנו את המצב הנוכחי על עצמינו בשתיקתינו ובפאסיביות שלנו, ואנחנו יכולים לשנות את המצב. עדיין (!) נשאר מספיק דמוקרטיה כאן שמאפשר לעשות המון בלי "שאנחנו נשב בכלא והדתיים יצברו עוד יותר כוח". ולא רק לעשות רעש, אלא גם להשפיע. בהפגנות, במכתבים לעיתונים, בעצומות. וכמובן בכלפי. זה לא קל, וההצלחה לא מובטחת, אבל הברירה בהחלט לא בין בית הסוהר לאירופה.

אלי ו.

New member
איזה כפיה דתית, זה קרה גם לי!!

לפני כשנתיים קרוב משפחה היה חולה מאוד ונאלצתי לקחת אותו לבי"ח. שנינו חובשי כיפה נוסעים היום כיפור, דרך שכונות חילוניות למהדרין. (אפניים ברחוב, זה לא בני ברק) כמעט הרגו אותנו. בין החוליגניות לדת אין ולא כלום. גם כפיה דתית כמו שאני מבין, אין כאן, כי אין חוק שאוסר על נסיעה ביום כיפור.

the new L

New member
יש כפיה דתית

רק שבמקרה הזה היא מבוצעת לא רק על ידי דתיים, אלא גם על ידי סתם שומרי מסורת מטומטמים.

אלי ו.

New member
שוב, אין כאן דתיות

יש חוליגניות. כפיה, כפי שנראה לי אנחנו מדברים עליה היא ממסדית. ז"א שבכנסת הועברו חוקים שכופים סממנים דתיים עליך. אם לדוגמא במקום בעבודה שלך מגישים רק אוכל כשר, או רק אוכל טבעוני, זו אינה כפיה דתית (לפחות לא בקונטקסט שאנחנו מדברים עליו) אלא יותר החלטה עסקית או חברתית. (דקדוקית יש כאן כפיה, אבל כך גם הכפיה של שעות העבודה, קוד לבוש וכד´)

gershon17

New member
זו כן כפיה

אם המקום הוא מקום ממשלתי. אם הוא פרטי, בעליו יכולים לעשות מה שהם רוצים.

the new L

New member
נסכם את זה ככה

1. יש כאן כפיה 2. הכפיה מתרחשת בגלל הדת מסקנה : כפיה דתית

אלי ו.

New member
בוא ונראה

אני הולך למלון בעיר ניו יורק במלון אין אוכל כשר בגלל שלדעתם אין הצדקה כלכלית לכך - האם זו כפיה חילונית? אני הולך למלון בקטסקילס (איזור נופש בניו יורק אליו מגיעים יהודים רבים) במלון יש מטבח כשר בלבד מכיון שלדעתם יש הצדקה כלכלית לכך. - האם זו כפיה דתית? במקרה שלנו יום כיפור, כמו בכל מקרה יש עימות בין 2 זכויות. הזכות שלך ליסוע מול זכותו של רוב הציבור ליום כיפור בצביון אליו התרגלו. אין חוק שיכפה עליך לא ליסוע. יש רק את הנימוסים (המגובים בחוליגנים, ברובם לא דתיים) לומר את האמת, יש טיעון חילוני (יאיר לפיד מרבה להשתמש בו) שאומר אני מוכן להתחשב בדתיים כל עוד החוק לא כופה עלי. הטיעון שלכם הוא אני לא מוכן להתחשב כל עוד החוק אינו כופה עלי. מה על דוס מבולבל לעשות?

למעלה