שאלה בקשר לטסט

• פותח הנושא mff
  • פורסם בתאריך

RozwareZ

New member
חח אחי אני לא רוצה לבאס אותך

אבל את אח שלי הגישו על שיעור 4 שיעור שני הוא עשה חילוף מורים ואם אתה רוצה אני יכול לתת לך 1000 טלפונים של אנשים שהגישו אותם לפני ה20.... אולי אצלכם אתם לא יודעים מזה לא אמרתי שחבריםש לי כאלה נהגים טובים אבל לא מבין מאיפה התאוריה הזאת שנהג שעשה 35 שיעורים יותר טוב מאחד שנהג 10 נכון שיש פה את העניין של נסיון אבל סתכל על זה ככה נהג שנוהג 50 שנה לא נוהג יותר טוב מנהג שנוהג 20 שנה וזה עובדה... ואותי מגישים כנראה לפני ה20...

RozwareZ

New member
לא רוצה להשמע גם קטנוני

אבל אני מכיר מלא אנשים שרק בשיעור ה20 מקבלים ביטחון... ואצלי למשל יש לי ביטחון גדול מידי בהכל הרבה אומרים לי שמופרז (נכון שזה פגע בי בשתי שיעורים שהיו על הפנים) אבל חוץ מזה כל השיעורים שלי בלי שום טעות

gilka

New member
תן לי להגיד לך משהו

יש שני סוגים עיקריים של תלמידי נהיגה (במובן הזה הכוונה). הסוג הראשון הוא הסוג שסביבת השיעורים 10-15 בטוח שאם הוא היה ניגש עכשיו לטסט הוא היה עובר, ובטוח שהוא הנהג הטוב ביותר שהיה למדינת ישראל, ושהכל בסדר. הסוג השני הוא הסוג שבשיעורים 10-15 בטוח שהוא לא יודע כלום, לא יעבור טסט גם אחרי 100 שיעורים. הסוג הראשון נוכח בהדרגתיות בסביבות השיעור 23-28 שהוא לא נהג כ"כ טוב בשיעורים 10-15 כמו שהוא חשב, ושבעצם המורה קצת עיגל לו פינות, ואמנם הוא אולי ידע לתפעל את הרכב בצורה יחסית טובה, הוא עוד לא ידע "לקרוא את הכביש" וה10 שיעורים הנוספים האלה ממש הביאו את הערך המוסף שמבינים שנהיגה זה לא רק לתפעל רכב, אלא גם להבין את הכביש. הסוג השני לפעמים צודק (יש אנשים שפשוט אין להם קואורדינציה, אין מה לעשות) אבל בד"כ היתה לו הערכה עצמית נמוכה והוא עובר כמו כולם. אתה, כמו שניתן לראות, נמצא חזק בסוג הראשון. תאמין לי שזה יעבור ובסביבות השיעור ה25 אתה תגיד פה (ואם לא תהיה מספיק אמיץ כדי להגיד את זה בפורום, לפחות אתה תודה בזה בפני עצמך) שבעצם לא נהגת כ"כ טוב, ושהשיעורים האלה הוסיפו לך ערך מוסף. אתה גם תבין שמי שסיפר לך שהוא עבר טסט אחרי 4 שיעורים פשוט עובד עליך בעיניים. מצטער.

RozwareZ

New member
אתה לא מבין מה אני אומר

וימפגר זה אח שלי... הוא לא ממש עובד עליי הוא עשה שיעור שני חילוף מורים ועשה 4 שיעורים וזה עובדה... למען האמת עם יש פה עוד מישהו מהסביבה שלי אולי הוא מכיר אותו אבל אח שלי זה כבר סיפור אחר הוא נוהג לבד מגיל 8 בקטפות אחר כך היה נוהג עם אבא שלי בעבודה על דחפורים ואז המשיך למשאית ומכוניות הוא חולה הגה יש לו בימנו אני חושב 8 או 9 רשיונות שונים(גם דוד שלי כזה) בקשר אליי אני ממש לא אומר שאני סופר נהג או משהו למען האמת השיעורים האחרונים שלי היו מזעזעים...., אבל אני יושב באוטו עם נהגת(במקרה נהגת לא שיש לי איזה משהו נגד נשים) שהיתה בשיעור 28 ואני נוהג הרבה יותר טוב ממנה... וכן אני משאר שיגישו אותי לפני 20 וגם עם לא... אני יגיע לפורום ויגיד אל תדאג אין לי מה להתבייש מאנשים שאני לא מכיר ולרוב הסיכויים לא יצא לי לפגוש
עכשיו לפחות אתה בן אדם ריאלסטי שמכיר את זה שהולכים אחרי 10-15 שיעורים האחרים פה אשכרה לא שמעו על זה...

gilka

New member
לא אמרתי שאני מכיר שהולכים אחרי 15

שיעורים. לא אמרתי דבר כזה. אני לא מכיר אף אחד כזה, ולא מכיר אף מורה שיגיש אחרי פחות מ28 שיעורים. רק אמרתי שבשיעור 10-15 אתה מרגיש מלך העולם ובשיעור 25 אתה מבין שזה לא בדיוק היה ככה. זה ממש לא היה קשור להגשה לטסט. בקשר לשיעורי נהיגה שלך. זה בדיוק מה שניסיתי להגיד. אתה עדיין לא מבין שבשיעור 15 המורה שלך עדיין מעגל לך פינות, וקצת עוזר, וכו'. חוץ מזה, הוא לוקח אותך בדרכים יותר קלות. אפשר להגיע לכל מקום בכל מיני דרכים. סביר להניח שלה הוא נותן דרכים הרבה יותר קשות כמו שיהיו בטסט. כלומר: יכול להיות שהיא באמת נהגה פחות טוב, יש גם אנשים שלא יודעים לנהוג אחרי 70 שיעורים, ואני לא מכיר אותה. אבל רוב הסיכויים הם שאתה מעריך את עצמך בצורה לא נכונה (שלא באשמתך, כל תלמיד עובר את זה).

RozwareZ

New member
אתה מסביר לי... על מה המורה שלי

עושה
המורה שלי מהשיעור השביעי בערך משחק במחשב שלו בזמן השיעורים שלי מידי פעם זורק לי הערה פנה שמאלה פנה ימינה... רק השיעורים האחרונים שלי היו מזעזעים... קורה כל אחד אמר לי... המורה שלי ממש לא נוגע לי בהגה... וממש לא בקלאץ, וברקס רק בשיעורים המזעזעים... והוא למען האמת לוקח אותי לדרכים ההכי מסובכות למי שמכיר את חדרה... יש מקום אחד שהפנייה שמאלה בו היא כמעט בלתי אפשרית בלעשות אותה במכה אחת... צריך להכנס חצי ואז שוב, זה המקום שאם הטסטר מניאק הוא לוקח אותך לשם כי כמעט 80 אחוז שתכשל שם... ולוקחים אותי כל הזמן לאולגה שזה רחובות בגודל של אוטו... אין מקום לזוז מעניין אותי אבל איך אתה יודע יותר על השיעורי נהיגה שלי מאשר אני...

gilka

New member
בגלל ששיעורי נהיגה זה דבר קבוע

שיעורי נהיגה זה דבר קבוע. אין מה לעשות. אתה יודע מה, אין לנו מה להתווכח כי אתה עוד לא יודע איך אתה תרגיש בשיעור 25 בקשר לשיעורים שאתה עושה עכשיו נכון? אז בוא תחזור אלינו כשאתה מגיע לסביבות השיעור הזה, ואני רוצה לראות שאתה כותב כאן שאתה נוהג אותו הדבר בשיעור 25 כמו שנהגת בשיעור 15.

RozwareZ

New member
שוב אתה לא מבין מה אני אומר

בטוח שיהיה לי יותר נסיון בשיעור 25 מאשר בשיעור 15... אבל זה לא נוגד אחד את השני אף אחד לא אמר שבשיעור 15 אני לא יעבור טסט אותו דבר כמו שאף אחד לא אמר שבשיעור 25 אני כן יעבור טסט

SDRules

New member
gilka צודק!... גם אני משיעור 10 ככה

חשבתי שאם לא היה את העניין החוקי (קבלת רישיון) כבר יכלתי לנהוג על הכביש בלי בעיה.. רק תביאו לי אוטו.. "עובדה" זו התפוצצה לי בפרצוף בסביבות שיעור 23 כשהמורה הביא לי "לטעום" קצת מה זה טסט! כיום אני בשיעור 30, ותאמין לי, אני עדיין לא מוכנה לטסט. מילים לא ישנו כאן דבר, זמן- רק עם חלוף הזמן אתה תבין שהוא צדק וששיעור 15 הוא הרבה יותר יפה וורוד משיעור 25. אגב, אמרת שבזמן האחרון יש לך "שיעורים מזעזעים", אני חושבת שבקרוב תקלוט על מה דיברו כאן!

קרן אiר

New member
רגע...

בטח אתה מדבר על כאלה שעשו רשיון לפני כמה שנים... גם אני מכירה כאלה שניגשו לטסט אחרי 20 שיעורים לפני כמה שנים... החוק של 28 שיעורים מינימום יצא לא מזמן...

N I R VA N A

New member
גבר

אני לא רוצה להתווכח - אבל אני פשוט לא מסוגל להאמין בזה שהגישו מישהו אחרי 4 שיעורים - המורים חייבים להגיש דו''ח למשרד הרישוי ולעוד כמה מקומות שהתלמיד הנ''ל עבר 28 שיעורים כחוק. אין אבל אין שום שום סיכוי שאח שלך ניגש אחרי 4 שיעורים - אני פשוט לא מאמין - כי זה בלתי אפשרי!! תסביר לי מה ההיגיון של המורה בלהסתכן על השעיה לכל החיים בנוסף לקנס כספי של 20 אלף שקל?? ואם זה לא מספיק - איזה מורה יפסיד קרוב ל 2000 שקל ככה סתם??? רק בגלל שהוא יכול להגיש מישהו אחרי 4 שיעורים?? פשוט תסביר לי את ההיגיון בזה... והבעיה היא שזה לא ''אולי אצלכם זה ככה'' - זה בכל הארץ!! אין כזה דבר שבעיר אחת יש חוק כזה וכולם מקיימים אותו ובעיר אחרת לא בא להם... ככה זה בכל ה-א-ר-ץ. וזה לא תיאוריה שנהג שעבר 35 שיעורים נוהג יותר טוב ממישהו שעבר 10 - זאת פשוט עובדה - אין פה ויכוח בכלל - מי שנמצא יותר זמן על הכבישים יודע גם לנהוג יותר טוב - נקח את מיכאל שומאכר כמשל: מיכאל שומאכר לא נהג כמו שהוא נוהג היום אחרי 4 שיעורים - לקח לו איזה 5 שנים כדי להתרגל לנהיגה במכונית פורמולה, לקח לו המון המון שנים של אימונים כדי להגיע לרמה שהוא הגיע אליה היום - ושים לב שהנהגים הצעירים/החדשים שנכנסים לתחרויות של הפורמולה בחיים לא זוכים ישר בפרסים ומתברגים בראש הרשימה (אולי יש מקרה יוצא דופן ומיוחד פעם בשנה) - לוקח להם המון אימונים והרבה זמן להתרגל/לרכוש ניסיון כדי להגיע לרמה גבוה בא הם יוכלו לזכות בתואר או לפחות להגיע למקומות הראשונים - והם הרי כביכול הנהגים ההכי מקצוענים והטובים בעולם - אז למה שהם לא יוכלו לזכות ישר בתואר?? זה רק בגלל שאין להם מספיק ניסיון!! וכן, מי שנוהג 50 שנה יותר טוב מזה שנוהג 20 שנה - שוב: בגלל הוותק/ניסיון!! - הנהיגה שלך משתפרת רק אחרי שאתה נוהג הרבה - אני לא מאמין לזה שיש בן אדם כלשהו שינהג ''מושלם'' רק אחרי 4 שיעורים - וינהג כל כך טוב שהוא יעבור טסט ראשון... ושוב פעם: אין מורה בארץ הזאת שיגיש תלמידים אחרי 4 שיעורים - זה לא משתלם לו כלכלית, הוא יכול לשבת בכלא על כך, הוא יכול לקבל כנס כספי ענק על זה + השעיה ועוד המון המון דברים... אז באמת מספיק לדבר שטויות... או שהאנשים האלה פשוט עבדו עליך או שאתה מנסה לעבוד עלינו - אין שום ש-ו-ם סיכוי שזה יהיה נכון... מצטער

RozwareZ

New member
אח שלי בדוגרי נדפק

הוא עשה 4 שיעורים ושילם על 28... זה היה סיפור בעייתי קצת אבל חפיף ככה שהמורה לא הפסיד שום כסף וסורי לא היה לי כח לקרוא את ההמשך אני יקרא מחר....

gilka

New member
אז אני מצטער להגיד לך

אבל אח שלך דפוק. הוא שותף לפשע בדיוק כמו המורה ואני רוצה להגיד לך שמה שאח שלך עשה נקרא בשפה מקצועית "שוחד ושותפות למרמה" (כלומר זה שתי עבירות שונות). רק שתדע לך, שאם יש כאן מישהו בפורום הזה שהיה רוצה, ממש לא תהיה לו בעיה לדווח על זה למשטרה ואז אח שלך והמורה שלו ילכו לכלא. כל זאת בהנחה, כמובן, שאתה לא מדבר פה שטויות. אני דרך אגב, עדיין מתלבט אם לדווח על זה למשטרה. מצד אחד, אני לא רוצה לדפק אנשים, ומהצד השני, כשהוא נוסע ככה הוא מסכן גם אותי ולא רק את עצמו.

RozwareZ

New member
אח שלי כבר בן 25...

והוא חשוב שמה שהוא עשה זה גם טעות... בגלל זה הוא לא מסכים לי לעשות את זה אפילו שאני לומד עם מורה אחר למרות שאני גם לא יכול לעשות את זה כי אח שלי הוא רמה אחרת לגמרי ממני בנהיגה

RozwareZ

New member
ומה אתה ילד קטן כל מה שמספרים לך

אתה הולך למשטרה... מה זה קשור עכשיו למשטרה בשבילכם הנה שיקרתי בהכל אני סתם מזיין לכם תשכל...

gilka

New member
אני ילד קטן?

אה הבנתי. אני חושב שמי שעבר 4 שיעורי נהיגה (או 6 לא חשוב) הוא מסכן אותי אז מה שאדם בוגר יעשה זה כמובן לא יגיד לאף אחד כי הביטחון האישי שלו על הכביש הרבה פחות חשוב מאיזה אדם שהוא לא מכיר בכלל אבל הוא חושב שהחוק לא תקף לגביו. אני מבין שלפי הדיעות שלך לגבי מה עושה אדם בוגר אתה עוד לא בחצי הגיל כדי להתחיל שיעורי נהיגה. נ.ב. אם=מילת תנאי עם=מילה המביעה שייכות לקבוצה או לזוג. כדאי שתלמד להבדיל ביניהם

RozwareZ

New member
אם הוא לא יודע לנהוג

אז איך תסביר את זה שיש לו 8 או 9 רשיונות על דברים שונים ובהכל הוא עבר טסט ראשון
אבל עזוב מזה עקרוני אח שלי עשה 48 שיעורים אני סתם מזיין תשכל אני ילד קטן חסר חיים שמזיין תשכל לאנשים על דברים

gilka

New member
זה בכלל לא קשור

מבחינתי, בתור אזרח במדינה, אח שלך לא יודע לנהוג על רכב. מה הקשר לזה שיש ל רשיון על דברים אחרים? אם עכשיו אני יעשה רשיון על מטוס זה מיד יאמר שאני גם יודע לנהוג על מכונית ולרכב על אופנוע? מה הקשר?

RozwareZ

New member
זה קשור מאוד

כי מזה לנהוג על רכב
את השליטה על האוטו אתה מקבל בשיעורים הראשונים כל הקלאץ הגה ברקס וכאלה... העניין הוא להשתלב טוב בתנועה ולהבין מה הולך לקרות בכביש זה הכי חשוב יענו לראות מה עומד לקרות ולפי זה להגיב... בן אדם שלא יודע את זה לא יעבור טסטים כמו כלום לא משנה על מה... ולא אין לו רשיון על מטוס, אמן
רק על דברים שנושאים על הכביש בעצם חוץ מנטק
(כן יש דבר כזה רשיון לטנק או שגם לזה לא תאמין לי) אבל מה הקשר לאח שלי אני אומר לך שוב סתם שיקרתי אח שלי עשה 48 שיעורים

gilka

New member
קליטה קשה

הסבר באמצעות משל: נגיד שאתה מסתכל לילה אחד מהחלון ורואה שמישהו שבר את החלון של הבית ממול עם, שם סולם ונתחיל לטפס. אתה לא יודע מי זה. מה אתה תעשה בתור אזרח טוב? אתה תתקשר למשטרה נכון? אולי אח"כ יתגלה שזה לא פורץ אלא הבעלים של הבית בכבודו ובעצמו והוא סתם עשה איזה תרגיל? אולי. אבל זה כבר עניין של המשטרה לבדוק. אותו דבר כאן. אני יודע שיש אדם שמסתובב בכביש עם רשיון שהושג במרמה. מכיוון שאני לא מכיר אותו, מבחינתי הוא לא יודע לנהוג. זה כל מה שאני צריך לדעת כדי לדווח על זה לראשויות. אם אח"כ הם יחליטו שלאח שלך לא מגיע עונש ושהוא נוהג אחלה והכל בסדר- לי אין בעיה עם זה. אבל כמו במשל, זה כבר לא בשבילי לגלות- זה בשביל המשטרה. נ.ב. גם אם אח שלך יודע לנהוג מעולה, זה עדיין לא מכפר על העובדה שהוא במודע רימה את המדינה- עשה 4 שיעורים בעוד הוא שילם רק על 28

למעלה