תשובה אפשרית
אחד העקרונות שאני מכיר מטאי-צ'י הוא לנוע ולפעול במודעות תוך כדי שחרור, רכות ופתיחת כל המפרקים. אצל רוב האנשים יש עצירה ומתח מתמשכים בשרירים ובמפרקים, מה שמשפיע על זרימת כל הדברים האלה שאמורים לזרום בגוף: דם, לימפה, עיכול, הולכה עצבית, ואנרגיה באופן כללי. הרבה מחלות מתבטאות ב"תקלה" שנוצרת סביב או בגלל איזור חסום בגוף. לדוגמא, בשיטת בייטס מדברים על שיפור הראיה באופן דרסטי, עד כדי הורדת משקפיים. חלק מהתרגילים - אבל יותר מכך, העקרונות - דומים מאד להנחיות וההדגשות שקיבלתי ממורי בשיעורי הטאי צ'י (לפחות אלה שאמרו משהו). בשיטה טוענים שכל השרירים בגוף קשורים זה לזה ומשפיעים הדדית. מתח בשרירי הגב בהכרח גורם לחוסר איזון בשרירי הצוואר, וכך גם בשרירים שמחזיקים את גלגל העין --> ולכן שרירים עייפים פחות, מיקוד טוב יותר, שמתבטא מידית באיזורים העדינים. ההנחה שלי היא, שאם תלמד לנוע, להשתהות ולפעול תוך כדי שכל הגוף שלך פתוח ומשוחרר, תהיה בריא יותר מאשר תנעל, תכווץ ותחסום. אני מסכים עם שלומי, לעומת זאת, שלא צריך לעשות דווקא טאי צ'י לשם כך. כל פעילות גופנים משחררת שעבודת מודעות אינטנסיבית בצידה יובילו לתוצאות דומות. היתרון של אומנות לחימה לדעתי, הוא בכך שאומנות לחימה מכריחה אותך לפעול נכון, כאשר בשיטות SO CALLED בריאותיות אחרות אתה יכול להשאר תקוע בסרט של "נוחות" ולא לשנות את ההרגלים ה"רעים".