שאלה בקשר לטאי צ'י

hilekeman

New member
שאלה בקשר לטאי צ'י

מה מוסיף הטאי צ'י לבריאות העוסק בו. ומה התועלת בםאן צ'ואן?

מחזק את הרגליים והמתניים, מגמיש

אותם ואת הגב, משחרר מתחים, משפר נשימה, משפר שיווי-משקל, ועוד ועוד... וצאן-צ'ואן הוא אחד הכלים החשובים בקיצור התהליך.

shlomym

New member
גם ריקוד עושה את זה....

אני חושב,שקצת הגזימו עם ניכוס הבריאות לטאי צ'י. טאי צ'י זה אחלה,ואני מאד אוהב אותו. אז מה היחוד? היחוד של הטאי צ'י ,זה בתנועותיו האיטיות ,הרכות,ולא קיצוניות הן ברמת הגמישות והן במהירות וכו'. זאת פעילות גופנית שמתאימה מאד למבוגרים או למשוקמים,בגלל הדרוג שבה. מרכיבי בריאות כל כך מורכבים,שממש לא הייתי מנכס את זה לדבר אחד בלבד. לאנשים מסויימים ריקוד לדוגמא,יהיה הרבה יותר בריא מטאי צ'י,ולהפך. העיקרון הוא פשוט,פעילות גופנית מבוקרת היא דבר "בריא",המשפר בגדול את איכות חיינו. אין הוכחה ממשית לכך שאנשי טאי צ'י בריאים יותר מפעילים אחרים. והעיקר הבריאות

Tonjin

New member
אבל חשבתי שהשאלה הייתה על טאי-צ'י

ולא על ריקוד...

טאי צ'י

נכון לומר שקצת הגזימו עם ניכוס הבריאות לטאי צ'י. בזמנו רשמתי הודעה בפורום טאי צ'י וצי' קונג באתר דוקטורס שלפי דעתי אין שום הצדקה לפורום טאי צ'י וצ'י קונג באתר רפואה. לומר שטאי צ'י מתאים למבוגרים או למשוקמים זה נכון, אכן בגלל הדרוג המאפשר עבודה רכה. אך לא לשכוח שזוהי אומנות לחימה וכאומנות לחימה התבנית יכולה להתבצע עם הרבה יותר אנרגיה ותנועות גמישות ומהירות. ולא כל-כך נכון לומר שהתנועות הן רכות כל הזמן. הייחוד בטאי צ'י הוא לשמור על מתח מינימלי לאורך זמן. גם כאשר נעים לאט. (אין הכוונה למתח בשרירים)

shlomym

New member
מסכים.לגבי הפא ג'ינגים...

יש סגנונות(צעירים יותר) מסויימים שצמצמו את הפא ג'ינגים למינימום אם בכלל. יצא לי להכיר בחור שחי ולמד בטייוואןכמה שנים,הוא הראה לי את הטאי שלו,ןזה נראה מאד פעלתני יחסית ליאנג לדוגמה. אני מכיר כמה שהשתקמו נפלא מהטאי צ'י.ואיפה שיש מהירות הם פשוט ויתרו על כך.

כמה מורים לריקוד מבינים בבריאות?

כמה רוקדים הולכים בכלל למצוא מורה? כמה רוקדים מתעניינים בבריאות? כמה מורים לריקוד באים ממסורת של אמנויות הבמה (בלט, מחול מודרני, ג'אז) שהאימון בהם ידוע כגורר נזקים אורתופדיים? כמה מורים לריקוד יידעו להפוך צעדים של ואלס / טנגו / סמבה לכלי טיפולי? נכון, מי שמודע לגופו ימצא תועלת גם בריקוד, אבל להשוות בין ריקוד לבין טאי-צ'י רק בגלל "מה שמפתחים" בפעילות, זה לא רציני. שיעור בריקוד לא דומה כלל לשיעור טאי-צ'י, ההכשרה של מורה לטאי-צ'י לא דומה בכלל להכשרה של מורה לריקוד, ואם "ריקוד = טאי-צ'י" כדאי פעם להסתכל על רקדנים עושים קאטה של טאי-צ'י. לי יצא לראות כאלה.אולי נכון שריקוד משפר יציבה, אבל היציבה של רקדנים אינה היציבה של טאי-צ'י, התנועה שלהם לא דומה בכלל, ההתייחסות שלהם לעצמם ולסביבה שונה לגמרי. אז זה מאוד פוליטיקלי קורקט להגיד שטאי-צ'י לא שונה מכל אמנות תנועה אחרת, אבל כדאי קצת לשים לב להקשר בו הדברים מופיעים. רוב האנשים שהולכים ללמוד טאי-צ'י מחפשים בריאות, ורוב המורים לטאי-צ'י מבינים משהו בבריאות; לעומת זאת, רוב האנשים שרוקדים עושים זאת בלי שום הדרכה, ורוב המורים לריקוד מבינים בהופעה (אמנות במה) ולא בהתעמלות מתקנת.

shlomym

New member
כמה מורים לטאי צ'י מבינים בבריאות?

ואני שואל,מאיפה לך לדעת?אגב,מהי בריאות?ואיך אתה מכמת אותה? אני מכיר אנשים שסובלים ממש מלעשות את הסטטי ואת האיטי,אז נגזר עליהם לא להיות בריאים. עם כל הכבוד,כן,אם הם יעשו טאי צ'י,הם יהיו חולים. אגב,אני מכיר מספיק מורים,גם בטאי צ'י ,שפשוט הורסים אמנם לאט,אבל עדיין הורסים אורטופדית את של תלמידיהם. אפרופו,קבוצות ענק, וחוסר השגחה כפי שדיברת לעיל. אז: כמה מורים לריקוד מבינים בבריאות?לא יודע,וגם אתה לא.מה שבטוח אני רואה רקדנים מבוגרים נראים ומרגישים נפלא. כמה רוקדים הולכים בכלל למצוא מורה? לא יודע וגם אתה לא.מה שבטוח,אני שומע רקדנים שמספרים על דמות שהשפיעה ונתנה להם השראת ענק וכו'. כמה רוקדים מתעניינים בבריאות?לא יודע וגם אתה לא.לא נראה לי שמשהו בא להרוס לעצמו את הבריאות. אני מציע,להביט על אלמנטים שבפנים ולא יותר מידי לאלה שבחוץ. ואני אומר לך בוודאות,לאנשים מסויימים ריקוד זה הדבר הבריא ביותר ןלאחרים לא.ולהפך. לגבי שיקום,אני מסכים.אבל שיקום לא עושים 50 תלמידים בכיתה,גם לא עשרים. זה לא עניין של פוליטקליקורקט,זה עניין של קורקט. אני קורא לזה התאמה שבת שלום

אתה צודק, אני שופט לפי המדריכים

שאני מכיר מהמרכז הישראלי לטאי-צ'י. אחרים שאני מכיר? אחד מטפל ברפואה סינית, אחר מטפל בשיאצו, אחר בטוינא... אבל הם כמובן לא דוגמא מייצגת כי יש הרבה מדריכים ומורים לטאי-צ'י שאני לא מכיר. אני עדין חושב שהמשפט הזה נכון: רוב האנשים שהולכים ללמוד טאי-צ'י מחפשים בריאות, ורוב המורים לטאי-צ'י מבינים משהו בבריאות; לעומת זאת, רוב האנשים שרוקדים עושים זאת בלי שום הדרכה. צריך להדגיש את המילה ללמוד, כי הרבה אנשים רוקדים בלי ללמוד לרקוד ומעט מאוד עושים טאי-צ'י בלי הדרכה, ואני מניח שתסכים לדעתי על חשיבותה של הדרכה נכונה.

אשכר

New member
???

לפי זכרוני "המרכז לטאי צ'י" זה אחד מהמקומות שמלמדים טאי צ'י בקבוצות ענקיות ופחות מדי תשומת לב לפרט הבודד. אולי אני לא זוכר נכון, ואולי אם הייתי נשאר קצת יותר הייתי רואה התייחסות פרטנית מתמשכת. אבל לא ראיתי ולא שמעתי על כזאת. לעומת זאת יצא לי ללמוד אצל מורים שהגבילו את מספר התלמידים לבערך 5, כי לדבריהם, זה הקהל הכי גדול שהם יכולים לקחת עליו אחריות, לטוב ולרע.

קבוצות ענקיות?

אני לא יודע מתי היית אצלנו וכמה זמן, אבל לא תמצא אצלנו קבוצות מתחילים של יותר מ-20 תלמידים עם מדריך ושניים או שלושה עוזרים. לדעתי אלה לא קבוצות "ענקיות" אלא סבירות בהחלט בגודלן.

Kodamsa

New member
אולי באמת לא נשארת מספיק זמן?

אני לומדת בקבוצה של מתחילים כשלוש שנים. הקבוצה בהחלט גדולה, אבל יש התייחסות "פרטנית מתמשכת". אז עכשיו שמעת על כך.

Kodamsa

New member
עוד כמה מילים

במרכז, יש מספר רב של מדריכים, שעונים ברצון על שאלות, תוך הדגמה. המדריכות של קבוצות המתחילות, נשארות לפעמים מספר שעות לאחר השיעור, כדי לענות על שאלות של תלמידים. מי שבא ודופק שעון - ז"א מגיע בדיוק לשיעור והולך בסופו, מקבל הרבה פחות, באופן טבעי.

ransuru

New member
בלט

אני לא מבין גדול בריקוד ככלל אבל אני כן מכיר את הבסיס של שיטת וגנובה לבלט קלאסי וזו אחת השיטות הטובות ביותר לבריאות ותנועה נכונה לאורך זמן שאני מכיר ואני משלב שיעורים שלמדתי ממורים ומורות לריקוד אצלי ואני גם מרגיש את השיפור בבריאות שלי כתוצאה מההכרות שלי עם השיטה. וזהו :) שרון סיסטמה

סתם דוגמה פרטית שלא אומרת כלום

אבל אצל הפיזיוטרפיסט שאצלו אני מטופל מטופל גם בחור שעוסק בטאי צ'י... בזמנו שאלתי אותו על טאי צ'י כשיטת תירגול לשיקום, אז הוא אמר שהוא לא מבין בזה, אבל מטופל אצלו אחד שעוסק בטאי צ'י במשך כמה שנים. לא המשכתי בחקירה. יכול להיות שטאי צ'י זה טוב. לא בדקתי את זה כאמור. אני אישית למשל מרגיש טוב עם עבודת קרקע (וגם דני וקסמן וגדי סקורניק העידו בשו"תים עימם על כך שבעינהם זה תורם לשיפור מצב הגב). אני מרגיש שעבודת קרקע תורמת להחזרת התנועתיות לגב והאגן שלי. לאחרים אולי יתאימו דברים אחרים.

Nihau

New member
מה הקשר בין הדוגמא לנושא?

אולי המטופל שלו נעזר גם בו וגם בטאי צי בתהליך הריפוי? ואז יש לך סינרגיה חיובית. הדוגמא נחמדה אבל לא באמת קשורה לנושא מספיק כדי להגיד משהו לכאן או לכאן. אולי המטופל ההוא הוא גם מתנדב בגרין פיס, או אפילו רחמנא ליצלן- עורך דין חובב רולרבליידס. אז?

אמרתי שהיא לא אומרת כלום

ולגבי השאלה הראשונה: הוא החל לעסוק בטאי צ'י הרבה לפני שנאלץ להגיע כמוני אל הפיזיוטרפיסט. אבל באמת שזה לא אומר כלום. אני למשל לא יודע אם הוא נאלץ להגיע לטיפולים בגלל טראומה חד פעמית כמו למשל תאונת דרכים או משהו כזה, או בגלל משהו שנגרם לו במהלך חייו השגרתיים. אני מניח שהסיבה היא הסיבה השניה, אבל לא כאמור לא שאלתי מעבר לכך וזה לא באמת מעניין אותי.

למעלה