שאלה בקשר לחיות

באיזו שיטה?

אני יכול להסביר לך על הקסמים בפנדרגון (שיטה מקסימה, משחקים אבירים ארתוריאניים), אבל דומני שלא זה מה שחיפשת. כנראה שחיפשת את זה (לדעתי האישית מדובר בזבל, אבל ניחא):

מה לא מנומס כאן?

אני היחיד שסיפק לו את האינפורמציה שרצה, וגם ציינתי שלדעתי (מותר שתהיה לי? לא?) מדובר בזבל.

עוד משהו שכדאי לדעת על הגרגרן

ניתן לביית אותו, כמו חתול (לביית, לא ממש לאלף), והוא נורא נחמד וחברותי אם לא מעצבנים אותו. הבעייה היא שלעיתים הוא נוטה להשתין על אנשים לאות חיבה.

Galandor

New member
אבל החיה לא "עוסה כלים" ומנקה..

ואני מקווה שרוב הדרואידים לא נוטים לזואופיליה....(אני הכרתי אחד, זה היה מזמן.....)

הדרואיד הוא דמות משונה

אני לא חושב שחוץ מבשם יש בו משהו שמזכיר את הדרואידים המקוריים, או אפילו את אלה מהאגדות. הדרואיד הוא דמות מאוד אמריקאית. אם הפלדין מבוסס על הקאובוי עם הכובע הלבן והסוס "סילבר", והסייר על איש הספר בעל כובע הדביבון, הרי הדרואיד הוא מימוש-פנטזייה של הפעיל האקולוגי חובב המיסטיקה.

Galandor

New member
טעות רצינית....היו דרואידים באירופה

לא שמעת על סטון הנג'?

הבנת הנקרא

אם תטרח לקרוא את ההודעה שלי, תראה שהיא מתחילה בטענה שלדרואיד המשחקי אין שום קשר לדרואידים ההיסטוריים. כמו כן, לדרואידים ההיסטוריים אין הרבה קשר לסטונהנג'. האתר בסטונהנג' הוקם לפני כמה עשרות אלפי שנים, הרבה לפני שהקלטי הראשון דרך על אדמת בריטניה. סביר להניח שהדרואידים עשו שימוש כלשהו במבנה המרשים, אבל הם בהחלט לא הקימו אותו. כמו כן, אם תיסע לטייל ברמת הגולן, תוכל למצוא שם כל מיני מבני אבן מעניינים ונטולי דרואידים בעליל. (גלגל רפאים, שדה הדולמנים בגמלא).

Galandor

New member
זה לא רלוונטי אם הם בנו אותו או לא

הנקודה היא שהיו דרואידים ובניגוד למה שאתה חושב...... (בלי קשר למבני אבן ברמת הגולן, :) זה יפה שיש לך ידע כללי אבל זה לא קשור........) הם לא היו כאלו שונים מהדרואידים במשחקי תפקידים (בתקופות מסוימות כמובן, כי היו מקומות שבתקופות קשות הם השתמשו בדם בטקסים)

אני בוכה... אני בוכה...

אמרתי בשלב מסויים ש*לא* היו דרואידים? בהחלט היו. אבל, אין שום קשר בינם לבין הדרואידים המוצגים במשחק, פרט לשם "דרואיד". הדרואיד של מו"ד הוא מין פעיל גרינפיס מגניב, בכלל לא דומה לעוטי הגלימות הלבנות המזוקנים שצעדו לפני נהגי המרכבות הצבועים באיכטיס כחול וקיללו את חייליו של יוליוס קיסר. כמו שציינתי, גם הפלדין הוא דמות הרבה יותר "אמריקאית" ומבוססת על מערבונים דווקא, מאשר תריסר הנועזים המככבים בשירת רולאן, שהיא עצמה מאוד רחוקה מהמציאות - היתקלות של משמר עורפי בשודדי הרים באסקים הפכה בה למאבק גבורה נוצרי נגד צבא שלם של "פאינמים" (פאגאנים - כינוי לא קורקטי למוסלמים דווקא)

נראה לי שמה שהתכוונת אליו הוא ש

הצמידו לדמות של הדרואיד את הנטיה של TRUE NEUTRAL (או בעברית: פול גז בניוטרל), ולכן הוא הפך למין "לוחם למען האיזון הקוסמי ושמירת הסדר הטבעי", בעוד שהיסטורית הדרואידים היו בסך הכל כהני דת לכל דבר עם כל החובות וייתרונות שבג'וב הזה. חוץ מהעניין של הניטרליות הדרואידים במו"ד היו סתם קלריקים לכל דבר, רק שמסיבה מיסטורית כלשהי הם לא יכלו ללבוש שריון ממתכת (למה? מתכת היא לא חלק מהטבע?) אבל כפיצוי היה מותר להם להלחם עם נשק חד (עוד עניין מגוכח במו"ד שלכל הקלריקים אסור להלחם עם חרבות, אע"פ שהם יכולים להשתייך לדתות שונות ואף כאלה שסותרות זו את זו, קלריק רשע, קלריק טוב - לכולם אסור לשאת חרב. למה? ככה!)

מצ"ב ציור עתיק של דרואיד היסטורי:

חחח, גדול

יש לי חבר, שאביו החורג היה היפי בעברו, ובשנות השבעים נסע בטרמפים לסטונהנג', ושם פגש ב"דרואידים" שחלקו עמו את הצמחים המיוחדים שלהם. מז העמידו מחסום בסטומהנג' שמונע כניסה למעגל הפימי, בגלל כל מיני טיפוסים כאלה שהיו עושים שם הילולות.

לאו דווקא איזון קוסמי

אלא מסרים אקולוגיים מודרניים, שבוודאי היו גורמים לדרואיד הקלטי המקורי לשפשף את עיניו בתדהמה (ולשרוף עוד מישהו בתוך סל).

כן, הבנתי למה התכוונת, רק ציינתי את

השורש לבעיה בחוקים עצמם. נראה לי שזה שכפו עליו את הנטיה הזאת עם הפרשנות של מו"ד (זאת אומרת שנייטרלי זה לא סתם אדם ממוצע, אלא מישהו בעל עמדה פילוסופית של שמירת האיזון הקוסמי) גרם לכך שהוא נהפך למין דמות שתפקידה לשמור על "הטבע" מפני "האדם המתורבת" שמנסה להחריב את הטבע. משהו בסגנון של פועלי הגרינפיס של ימינו, בעוד שכאמור אין לכך שום קשר לדרואידים עצמם. כפי שאמרת הדרואידים היו בסך הכל פאגנים שמה שעניין אותם בחיים הוא עבודת האלים הקלטיים ולא "שמירה על הטבע" או "שמירה על האיזון הקדוש". נראה לי שיש קשר בין זה לבין ההגדרה שלו בספר החוקים.

למעלה