אבא ובן זה אכן לתמיד
לא צריך למנוע מהילד קשר קרוב לבת זוגתך החדשה. אני ציינתי זאת על רקע מס עובדות כפי שאתה כתבת. ראשית, גילו הרך של הילד, בן 5.5 עד כמה שאני זוכר. שנית הגרושין שלך מהאשה הראשונה , שזה ארוע שיש לו השפעה יום יומית על הילד. שלישית מערכות היחסים הלא יציבות שהיו לך. ( כאן אני מבקש להבהיר ולהדגיש ,שכשאני כותב מערכות יחסים לא יציבות זה לא חלילה בא ממקום של בקורת כלפיך.אלו מצבים שבהחלט קיימים, ואני לא שם עצמי כמבקר כלפיך) אני מניח שהגרושין הראשונים היו כורח. מכל מקום עובדה שהם יצאו לפועל. הילד יצא נפגע מכך. ובמידה זו או אחרת הילד שילם מחיר, על מעשי ההורים. וממש לא רלוונטי מבחינת הילד . מי " האשם" בגרושין? מבחינתו אתם פרקתם לו את המסגרת המשפחתית. וכאן מתבקשת השאלה, למה לשחק ברגשות הילד פעם אחר פעם ? יציבות רגשית היא תנאי בסיסי והכרחי להתפתחות התקינה של הילד. אתה בהחלט יכול להכיר לבנך את בנות זוגתך החדשות. אך עשה זאת במינון נמוך. וזאת מהסיבות שפרטתי לעייל. והדבר הכי חשוב . לטפח ולמסד את הקשר שלו עם אמו הביולוגית. שם הוא יחוש בטוח.והיא זו שתשמש לו עוגן רגשי. אתה חייב להיות בתמונה כל הזמן. מכוון שהוא זקוק לך לא פחות. ובזמנים שונים אף יותר. אתה תמיד תהיה האבא שלו ומכאן שאבא ובן זה לתמיד.