שאלה בקשר לחברה

yochanan shaul

New member
לנאוה פרנס נטורופטית, תודה לתגובה,

כשנותנים מתנה הוא מבקש שניים אחת לבית של אמא ואחת לאבא. הילד בדרך כלל לא חומרי, אבל בזמן האחרון מבקש שתים מכל דבר. מה עושים? תודה להתייחסות.

yochanan shaul

New member
חופשי כרוח ים תודה להתיחסות ושאלה

האם בגלל חשש מפרידה, עדיף למנוע מהילד קשר קרוב ומהנה (כמו עם חברתי ואישתי? איפה הגבול בין הגנת יתר והסתרת עובדות שככה חי אבא שלו ואמא אחרת וכל אדם חי איך שמתאים לו. אני לא יודע. אני רוצה לציין שאני תמיד אומר " אבא ובן זה לתמיד".

אבא ובן זה אכן לתמיד

לא צריך למנוע מהילד קשר קרוב לבת זוגתך החדשה. אני ציינתי זאת על רקע מס עובדות כפי שאתה כתבת. ראשית, גילו הרך של הילד, בן 5.5 עד כמה שאני זוכר. שנית הגרושין שלך מהאשה הראשונה , שזה ארוע שיש לו השפעה יום יומית על הילד. שלישית מערכות היחסים הלא יציבות שהיו לך. ( כאן אני מבקש להבהיר ולהדגיש ,שכשאני כותב מערכות יחסים לא יציבות זה לא חלילה בא ממקום של בקורת כלפיך.אלו מצבים שבהחלט קיימים, ואני לא שם עצמי כמבקר כלפיך) אני מניח שהגרושין הראשונים היו כורח. מכל מקום עובדה שהם יצאו לפועל. הילד יצא נפגע מכך. ובמידה זו או אחרת הילד שילם מחיר, על מעשי ההורים. וממש לא רלוונטי מבחינת הילד . מי " האשם" בגרושין? מבחינתו אתם פרקתם לו את המסגרת המשפחתית. וכאן מתבקשת השאלה, למה לשחק ברגשות הילד פעם אחר פעם ? יציבות רגשית היא תנאי בסיסי והכרחי להתפתחות התקינה של הילד. אתה בהחלט יכול להכיר לבנך את בנות זוגתך החדשות. אך עשה זאת במינון נמוך. וזאת מהסיבות שפרטתי לעייל. והדבר הכי חשוב . לטפח ולמסד את הקשר שלו עם אמו הביולוגית. שם הוא יחוש בטוח.והיא זו שתשמש לו עוגן רגשי. אתה חייב להיות בתמונה כל הזמן. מכוון שהוא זקוק לך לא פחות. ובזמנים שונים אף יותר. אתה תמיד תהיה האבא שלו ומכאן שאבא ובן זה לתמיד.

חופשי כתבת כל כך יפה

ונכון כמובן, אבל אתה יודע לא תמיד אנחנו מצליחים להיות ההורים הטובים והנכונים עבורם ולמרות כל מה שאנו רוצים ומשתדלים לצערנו גם אנו בני אדם שעושים טעויות ועוד טעויות ועוד... וממש לא בכונה, אז אי אפשר לאמר זה מה שיש אך צריך להשתדל מאוד למענם כי הם באמת לא צריכים להפגע בגללנו ובגלל מעשינו ועלינו לשקול יותר את מנהגנו ודרכינו בחיים כי הם רואים אותנו ולומדים את הטעויות גם אם לא נרצה שזה יקרה, הרגישות שלהם מעט יותר גדולה ממה שרק נעלה על דעתנו והם רואים שומעים לומדים ומבינים את הדרך שנתן להם להבינה, אז בכל פעם שנרצה לאמר להם או לידם לעשות דברים לנו נצטרך לחשוב כמובן עליהם קודם כל כי אנו המודל שלהם והטוב שנוכל לעשות למענם זה לעשות ולעשות למענם ואם למעננו שגם יהיה למענם (מענין אם אני מובנת?
)

כל כך נכון מוצאת ../images/Emo45.gif

אבל אני חושבת שהמסר הכי הכי שעלינו להעביר להם זה שאנחנו בני אדם,בדיוק כמוהם וגם אנחנו טועים,איננו מושלמים ומותר גם לומר לנו שטעינו... בכל אופן כך אני מגדלת את ילדי.

אכן כן

לא פעם עשיתי שגיאות בחיי וישבתי עם בניי ושוחחתי איתם כמעט כמו גדולים והסברתי להם מה לא הסתדר ומה לא היה נכון ולמה הגעתי להחלטה שהגעתי וחלק מההחלטה היא הם שהם החשובים לי מכל.

היי מוצאת

ערב טוב הגרושין הראשונים הם אולי כורח. גבר ואשה מנסים להקים מסגרת משפחתית וזה לא הולך ומתפתח. ואז מקבלים החלטה לפרק.גם אז תהליך הגרושין צריך שיהיה במינימום נזקים לילדים. ובודאי שאסור לעשות שימוש כל שהוא בילדים. שזה בבחינת פשע שלא יסולח.במערכות היחסים הבאות יש לגלות רגישות רבה שהילדים לא יפגעו שוב ובודאי כשמדובר בילדים קטנים. שרתתי בצהל שנים רבות ובתפקידים פיקודיים. מאות חיילים שרתו תחת פיקודי. ובמסגרת התפקיד ראיינתי מאות חיילים.את לא יכולה להעלות על דעתך עד כמה נושא הגרושין רודף אותם ומציק להם. ובעיקר חיילים להורים שהתגרשו בהליך מכוער. או הורים שנהגו באופן אגואיסטי ופשוט נטשו אותם. ובכל פעם שנתקלתי בחייל/חיילת להורים גרושים ושמעתי את הסיפורים המכוערים. וראיתי את הדמעות ושמעתי את הבכי. אמרתי לעצמי שאם יגיע היום בו גם אני אתגרש . לא אתן שילדי יגיעו למצב הזה. אעשה הכל שהתהליך יהיה נקי. וכן אגלה רגישות רבה לכל מה שיהיה בעתיד ביחס לילדים. לשמחתי ההליך אכן היה נקי. וכמו שאני מתרשם, ויש תוצאות בשטח, הם חשים טוב ומלאי בטחון.

היי חופשי ערב טוב גם לך

תאמין לי שאתה בסדר המחשבה שלך אחלה והביצוע עוד יותר מסכימה עם כל מילה למרות שדוקא אני תמיד כילדה למשל נורא קנאתי בילדים להורים גרושים אפילו "יעצתי" להורי אבל הם לא הבינו והמשיכו את המריבות אל תוך הלילה. אני בעד גרושין וכמובן טובים, אך לא תמיד נצליח החיים בכל דבר לעשות כל מה שנרצה ואיך אבל לפחות נשתדל, אולי אני יוכלה יחסית לאמר היו לי גרושין טובים כי הכל יחסי, כי אני טרחתי והשתדלתי מצידי שיהיו וחסכתי פה ושם דברים שיכלו להיות לא נעימים כי איך אומרים צריך לדעת עם מי להתחתן וממי להתגרש. והנה משהו שכתבתי בפורום השכן, משהו שהצחיק ועצבן גם יחד. הבחור הזה אמר והתעקש שאין ואין כמו אמא השיחה התחילה בזמן שקניתי לי סנדביץ נזרקו מילים הסקרנות (מצידו) ואז הגענו לזה שאני גרושה (ולא רווקה כמו שחשב) בהמשך אף זרק מילים כמו "יש נשים זבל" (משום מה המילה גרושה הזכירה לו) ואז כשראה את בניי יותר הסתקרן והמשיך אל המשפט אין כמו אמא וגם שאל איפה אבא (כנראה חשב שעדין האבא מתחבא בבית) לפעמים הרווקים האלה פשוט מצחיקים אותי.

.

ערב טוב מסכימה עם האמירה שאין להטיל על כתפיהם של הילדים שום סוג של "אחריות" לגרושי ההורים וחשוב מאד מאד !!! להבהיר להם באופן שאינו משתמע לשתי פנים כי ההורים מתגרשים האחד מהשני ולא מהם - הילדים. רצוי מאד שהגרושין יהיו "יפים" ו"נקיים" אך לא תמיד הדבר כך. אולם, גם כשיש מאבקים, גם הקשים ביותר, צריך להיות מספיק חכמים לא לערב בהם את הילדים, לא לגרום להם (במודע או שלא במודע) לנקוט עמדה, "לבחור צד". לצערינו, אין הדבר כך ואנו נתקלים מידי יום, בסביבה הקרובה לנו ביותר במלחמות כל כך קשות כשה"קורבנות" הראשיים הם הילדים. שינוי מצב זה הנו באחריותנו (ההורים) בלבד !!! ואם לא נשכיל להבין זאת, הרי שהתוצאות ידועות ולעניין המקרה של הבחור ... הוא אב לילד בן 5 וחצי שעבר בחייו הקצרים לפחות 3 מסגרות. הילד מבולבל ומחפש באופן נואש "קרש" להיאחז בו. ובכל פעם שנדמה לו כי מצא, הקרש הזה בורח לו. אשתו השניה של האב וחברתו בשנה האחרונה ממנה נפרד לאחרונה. הילד, בדרכו, משדר כי הוא רוצה יציבות וכי יש לו אותה הדגש|רקבבית אמו(הוא לוקח כל דבר שאביו קונה לו לבית שלו !!! ולא משאיר זאת אצל אביו) כי שם, אצל אמא שלו, הוא מרגיש הכי בטוח. היא - אמא שלו - היא הדבר הכי יציב שיש לו כרגע בחייו ועל זה הוא מנסה לשמור. מבינה את הצורך של האב בחיים משלו ואת בחירותיו הוא עושה בעצמו. בין אם הוא טועה בבחירותיו ובין אם לאו, אלו חייו. אבל !!! לדעתי, על הילד להיות פחות מעורב בקורה אותו ופחות "שותף" לבנות הזוג שלו. יום בשבוע (או יומיים) שיקדיש האב נטו לבנו סופ"ש אחת לשבועיים - שיהיה סופ"ש רק של האבא והבן זמן איכות זמן של המשפחה המצומצמת הזו זמן של ביחד - אבא - בן חיזוק הקשר בין האב והבן יתרום לשניהם וזה מה שצריך כרגע להוות את השאיפה העיקרית של האב. הזוגיות של האב תגיע, ולילד יהיה קל יותר לקבל זאת אם ידע שיש לו ביטחון ויציבות עם ואצל אביו. מקווה שלא הארכתי מידי בדבריי, שלא נשמעתי מבולבלת מידי ושהצלחתי להבהיר את כוונתי/עמדתי בנושא.
ליל מנוחה

היי מתלבטת

בוקר טוב כל מי שמחליט להביא ילד לעולם. צריך שיהיה לו ברור עד מאוד. שהוא חייב לקחת אחריות על כך. ואחריות מבחינתי. זה לעשות הכל גם אם אתה צריך לשלם מחיר אישי. שהילדים לא יפגעו. לא במסגרת המשפחתית, ובודאי שלא כשהמסגרת מתפרקת. בחצר ביתי נטועים 2 עצי זית שנטע סבי לפני יותר מ 50 שנה. סבי ז"ל שהיה איש חכם אמר לי פעם שהאדם משול לעץ הזית. מבחינה זו שהוא צפוי לקבל " מכות" בגלל הילדים.ואת המכות הוא צריך באהבה ומתוך רגש של אחריות. מסיק הזיתים נעשה בשיטה . שהמוסקים מצויידים במקלות מכים את העץ כדי שהזיתים יפלו לקרקע.

בדרך כלל לא מסכימה עם דעות הגברים

אבל במקרה שלך אתה מנצח בנתיים כן צודק שוב, צריך להקריב ואף הקרבתי בנושא לא מתחרטת כלל וכלל כי מה שחשוב זה שהקשר שלי יתמזג יחד עם הקשר שלו איתם אחרת לא שווה כלום.

למעלה