שאלה בקשר להקלטה..

רוZה

New member
שאלה בקשר להקלטה..

אני לא בטוחה האם השאלה שייכת לפורום הזה אבל אנסה בכל זאת, מישהו יכול להמליץ לי בבקשה על תוכנה חינמית טובה להקלטת שירים מהאורגן למחשב? שאלה נוספת שקשורה לעניין, בתוכנות מסוימות כשאני מקליטה מאחר ואני משתמשת במחשב נייד שבו יש מיקרופון מובנה אז אוטומטית מוקלטים יחד עם הקולות מהאורגן גם כל הרעשים שמסביב. מישהו יודע איך משתיקים את המיקרופון בלבד?! (את החיבור של האורגן אני מחברת למקום של האוזניות משום שיש רק יציאה אחת במחשב הנייד) תודה רבה!!

pril

New member
----

אפשרות אחת: http://audacity.sourceforge.net/ תוכנה מסובכת יותר, עם יותר אפשרויות (אפשר להוריד חופשי מאתר המפתחים, אבל לא ממש מוגדרת חינם): http://www.reaper.fm/ להשתיק מיקרופון: תסתכלי במיקסר של כרטיס הקול או של מערכת ההפעלה. ב-XP, לחיצה כפולה על האייקון של הרמקול בפינה התחתונה של המסך פותחת את המיקסר. בתוכו, לכי ל-Options, ואז Properties. בחרי Recording, ואז OK. זה מעביר את המיקסר למצב שליטה בערוצי הקלטה (בניגוד להשמעה, שזה מה שהוא מראה בד"כ). ואז אפשר לבחור "Select" לערוץ שאת רוצה פעיל, וגם לשנות עוצמה. אני משער שאת צריכה Line in, אבל זה תלוי במחשב שלך ואיפה את מחברת את מקור הקול.

beltal8

New member
באותו נושא,

צריך איזה כרטיס מיוחד למחשב בשביל לחבר אליו גיטרה, או רק תוכנה?

ilanmar

New member
תלוי באיזו איכות אתה רוצה את התוצאה

איכות גבוהה - כרטיס קול. איכות בינונית ומטה - אפשר בלי כרטיס קול. ושלא תבין ש-בינוני ומטה מזלזל בענין. אפשר בהחלט לשחק עם הקלטה גם באיכות כזו. הכל תלוי מה רוצים.

beltal8

New member
תודה רבה
אז כל מה שצריך זה כבל מחבר,

ואני מסודר? שוב תודה

ilanmar

New member
הקלטה בזול (חילול הקודש)

אזהרה חמורה: ההסבר להלן הוא לחובבנים בלבד, שכל מטרתם לשחק קצת עם הקלטה ולהקליט את עצמם לשימוש עצמי. ובכן, אני מהמקליטים בזול. המוסיקה אצלי היא תחביב, מספר הפעמים שאני מקליט קטן, וכשאני כבר מקליט זה לצורכי סקיצה בלבד. בקיצור - שום דבר אינו מצדיק כל השקעה בציוד (ויש עוד כמה סיבות טכניות, פרוזאיות מדוע איני משקיע בציוד הקלטה). בקיצור - החלטתי שאני מקליט עם מה שיש ומסתפק בתוצאה. אז יש כאן שתי אפשרויות בסיסיות: 1 - הקלטה עם המיקרופון של המחשב. 2 - הקלטה דרך כרטיס הקול המובנה (זה שכבר יש לך במחשב). דרך #1 פירושה להציב את המיקרופון מול המגבר שלך ולהשתמש בתוכנת הקלטה כלשהי (אני משתמש ב-AUDACITY, שהיא חינמית, חביבה וקלה לשימוש) כדי להקליט את מה שנכנס למיקרופון. המיקרופון שכנראה יש לך בבית ומחובר למחשב לא נועד לזה והוא נכנס לרוויה מהר מאד. מעשית, זה נותן לך דיסטורשן מובנה, אבל לא כזה שהיית רוצה. איך מתמודדים? מנסים קצת להקליט ומשחקים עם המרחק של המיקרופון מהמגבר עם השליטה על עוצמת הכניסה של המיקרופון עד שמקבלים הקלטה יחסית נקייה. כבר יצא לי להקליט כך חשמלית וגם בס. דרך #2 פירושה לחבר יציאה של פרה-אמפ כלשהו, למשל מולטי-אפקט או הפדאל האחרון בשרשרת שלך, לכניסת ה-LINE-IN של המחשב, ולהקליט את כניסת הליין אין. זה עשוי לדרוש מתאם מ PL של גיטרה לכניסה של המחשב (תקע בגודל תקע אזניות של נגן MP3). אחרי שאתה מחבר את הציוד שלך למחשב, אתה צריך להגדיר לו שיקליט את כניסת הליין-אין ולא את המיקרופון. עושים את זה בחלון ששולט על עוצמת השמע. גם כאן, אתה שוב עושה התאמה של העוצמה כדי לקבל צליל נקי, אם כי כאן זה אמור לעבוד יותר טוב מהשיטה הקודמת ולתת תוצאה יותר נקיה. שכחתי לציין שגם מצלמת וידאו וסמארטפון הם אמצעי הקלטה אפשריים
אפשר להקליט גם איתם ולהעלות למחשב לצורך מיקס או מה שזה לא יהיה. AUDACITY מאפשרת ריבוי ערוצים (תכונה אלמנטרית של תוכנת הקלטה), כלומר אתה יכול להקליט איתה תפקידים שונים ולשלב אותם. אם אתה עושה את זה, חשוב לעשות בתוכנה בדיקה וכיול של ה LATENCY כדי שערוץ שאתה מקליט וערוצים שכבר הקלטת יהיו מסונכרנים. אם יש לך עוד שאלות - אל תתביש.

beltal8

New member
וואו תודה רבה!

איזו תגובה מושקעת, עשית לי כיף בלב. בינתיים הקלטתי קצת עם המיקרופון של המחשב, אבל בגלל שזה נייד אני שומע את המאווררים כמעט יותר מאת עצמי, והפיתרון הזה של לחבר את הגיטרה לליין אין נשמע מעולה. תמיד חשבתי שזה מצריך כרטיס קול מיוחד משום מה.. שוב תודה רבה(!), אני אנסה את זה

למעלה