שאלה בקשר להדרכה

S u B

New member
שאלה בקשר להדרכה

אז ככה, לפני שבועיים נערכו אצלנו ראיונות בשבט לגבי תפקידים לשנה הבאה. עכשיו המצב הוא ככה, יש לי ידידה שהצטרפה השנה לצופים והיא שישיסטית וכמו שאפשר לומר אין לה כ"כ צופיות והיא לא מכירה כ"כ את ערכי הצופים אבל יש בה את החוש להדרכה ובנוסף יש עוד ילדה שישיסטית שהתחנכה על הצופים אבל בא נאמר ככה אין לה את הטאץ' בהדרכה. מי לפי דעתכם ראויה יותר להכנס להדרכה?!

אוּני

New member
../images/Emo175.gif שתיהן ../images/Emo175.gif

היופי בהדרכה זה שלכל אחד יש טכניקה משלו. זאת שיש לה טאץ' להדרכה מתאימה כי ערכים וצופיות זה דבר נרכש בסך הכל.. זאת שגדלה בצופים אבל לא כל כך משופשפת בהדרכה גם מתאימה כי גם יכולת הדרכה בסיסית זה דבר נרכש ויותר חשוב- דבר שיכול להשתנות.. אתה יודע מה, לפי דעתי כדאי לשים אותן ביחד על קבוצה אחת... הן ישלימו אחת את השניה! ואם היית אומר שהיא הדריכה השנה ולא הלך לה אז עוד מילא אבל אתה הרי לא יודע איך היא מדריכה בדיוק... חמשושים לא מתנסים עד כדי כך והרי תמיד ההתחלות קשות... אני אומרת לתת לשתיהן הזדמנות.

מסיכמה עם רוני

שתיהן צריכות לקבל הדרכה. תתעלם רגע משתי הבנות האלה - כל שאר הקורס, או השכבה הזו, לא על כולם ההדרכה תפורה מכתה ד', לא כולם יצליחו מהפעולה הראשונה להלהיב את החניכים ולהשתלט עליהם. אבל זה משהו שנרכש מאוד מהר (לא מהניסיון שיש לי, אבל זו עובדה, אני רואה מדריכים שמתשנים), לגבי הצופיות - זה באמת משהו שמקבלים מהר מאוד... לא חושבת שצריך לשים את שתיהן יחד - ככה זו ש"אין לה את חוש ההדרכה" לא תתאמץ יותר, ותפיל את הרוב על החברה שלא יודעת יותר מדי על הצופים, ותשאיר את כל זה לחברה השניה. לפי דעתי צריך לשים את שתיהן בקבוצות נפרדות כדי שיוכלו לקחת על עצמן את שני הדברים גם יחד.

נועה00

New member
גם אני אומרת, לתת לשתיהן...

אני מסכימה עם מה שאמרו לפני., אבל בוא נגיד שלא מדובר על סתם הדרכה, אלא על אותו תפקיד ששתיהן רוצות, מי תקבל? תקבל זו עם הטאץ´! עד כמה שיש אנשים שייכעסו, יגידו שלא פייר, ככה זה! בצופים אין מגיע-לא מגיע, יש צרכי השבט וזה מה שקובע, ולמרות שאחת היא צופיפניקית מלידה, אלופה בצופיות, יודעת לדקלם את התפיסה הערכית, השקיעה המון בצופים ותיתן הכל בתפקיד הזה, אבל היא לא משהו בהדרכה, והשנייה רק יש לה את החיבור להדרכה ולחניכים, היא זו שתקבל את התפקיד. צודק, לא צודק? לא יודעת... זה פשוט ככה...

S u B

New member
לא הבנתם..

אני נכנס לרשג"ד ה' השנה ושמו לי חמשושית אחת ועוד שישיסט - מדריך שנה שנייה. עכשיו, אני רוצה להוציא אותו כי לא מתאים לי לרשג"ד איתו ובמקומו להכניס מישהי אחרת. השאלה היא את מי כדאי להכניס?! שתיהן שישסיטות, אחת הצטרפה השנה ואחת לא קיבלה הדרכה שנה שעברה. זאת שהצטרפה היא זאת עם כושר ההדרכה וזאת שלא קיבלה מן הסתם היא זאת בלי הטאץ'..
את מי מכניסים?!

אה... אתה צריך לבחור אחת...

תקרא שוב את מה שנועה כתבה. זו התשובה הנכונה לפי דעתי. הצופיות לא תעזור לה יותר מדי בהדרכה (ברור שזה עוזר, אבל תחשוב על זה, כשיהיה לה איזה חניך שרוצה לפרוש אז היא תדקלם לעצמה ארת נ"ס קתימ"בה בתקווה שזה יעזור לה
) וזה יותר עוזר בטיולים ובפעולות צופיות - וגם אז, זה לא נורא מסובך... מלה של שירה (שצריך לפעמים לקחת בעירבון מוגבל) - תקח את זאת עם ההדרכה. הצופיפניקת כבודה במקומה מונח...

למעלה