שאלה בקשר לדהרמה

dharmax

New member
טוב...

אז בוא ננסה בעיה בעיה. נתחיל בקטן: 1. "הבודהיזם מתנגש עם רעיון של שינוי כלשהו"? - הסבר נא מה כוונתך. ותזכור שהראשונה משלושת התובנות שמנסים לממש ולהתעמק בהן בבודהיזם, נקראת אניצ´ה, שמשמעותה שינוי, ארעיות. 2. מה היא "בעית הזהות" שאתה מדבר עליה? השאלה הפילוסופית הקלאסית לגבי מה היא זהות אישית? ברכות

DontBelong

New member
הסבר

1. לא התכוונתי לכך שהבודהיזם טוען שלא קיימים שינויים. ידוע לי שהבודהיזם מסתמך על כך שהעולם מלא בשינויים. השאלה שלי - האם האדם צריך *ליזום* שינויים כי השינוי נובע מתוך רצון\צורך והבודהיזם שואף לבטל רצונות ולהגיע לנירוואנה במצב הקיים. 2. בעיית הזהות - חוסר נוחות בין איך שאני תופס את עצמי לבין איך שהחברה תופסת אותי. זאת לא באמת בעיית זהות, זאת בעייה של החברה. אם אבצע שינוי החברה תוכל לתפוס אותי כפי שאני תופס את עצמי, אבל כאמור הבודהיזם טוען ש"אין אני" אז מה זה משנה איך תופסים אותי או מתייחסים אליי ולמה בכלל שאגבש לעצמי זהות כלשהי.

שששלום

New member
זה ממש לא חשוב איך החברה

תופסת אותנו. כל עוד אנו עומדים במספר נורמות חברתיות כך שלא "נזכה" באשפוז כפוי במיני מקומות מוזרים זה חסר חשיבות. השינויים הם לא שינוי מתוך יוזמה. הכל זורם בחיים ומלא התחלות. אין אני משמעו איחוד עם העולם. האני והעולם על כל מרכיביו אחד הם.ז"א שברגע שנשיל את האגו או המיינד נוכל לזהות את הדברים כפשוטם בזמן הנכון להם. בכוח זה לא יעבוד. הבעייה שכדי ליישם זאת יש צורך בתרגול בעזרת מורה. דבריך נראים כנסיון להבנה רציונלית מתוך המיינד או האגו ולכן הבעייה לא תוכל להיפתר. אם רצונך בתרגול בודהיסטי הינך מוזמן לעיין במאמרים. לא ניתן להבין את הבודהיזם באמצעות מילים או שכלתנות. יותר מכך לא ניתן להבין כל התפתחות "רוחנית" רק ע"י המיינד. הכרח לאחד בין גוף לנפש כדי להבין להפנים ולישם.

dharmax

New member
יש כמה נקודות מאוד חשובות

יש כמה נקודות חשובות שאני קצת חולק עליך לגביהן, שאולי: 1. יש לנסות להשתמש - בזהירות ובתבונה - בפידבקים של הסביבה כאינדיקציות לגבי תקינותנו. זו הסיבה שמדגישים ביוגה ובבודהיזם את החשיבות העצומה של איכות החברים שלנו....(המושג סטסנגה ביוגה, והרעיון של ה"מסדר" בבודהיזם, "סנגהה") 2. על השינוי של הטרנספורמציה להיות מתוך יוזמה. מאוד מתוך יוזמה. וזה מה שמכונה ביוגה "מאמץ עצמי". השינויים קורים מעצמם, אבל את המגמות ברמה האישית אנו חייבים לבחור. וזה כן בכוח. 3. הבנה רציונאלית היא לא ההבנה המשחררת, אבל היא חיונית. 4. מאיפה בדיוק אתה חושב שהוא ימציא לעצמו מורה? אין בנמצא גורואים היום כמעט בכלל. כל שכן בארץ. שיסתדר עם מה שיש. גם אם זה ספר, עיצה, מחשבה, חברים, נביאי-שקר, חתולים וטחורים. כל אלה הם מורים מצויינים. 5. ההערה לגבי "לאחד בין גוף ונפש" - לא ברורה לי הרלוונטיות או המשמעות הפרקטית. בברכה ובהערכה אום

arcidea

New member
מסכימה מאוד עם שניכם

ולגבי לאחד גוף עם נפש- יש לזה משמעות פרקטית במיוחד אולי זה נראה לי טבעי מאוד בגלל הנסיון שלי במדיטציה בתנועה וא.לחימה אבל יש כמה יתרונות ברורים- 1. הטמעת תובנות ברמות תתמודעות- הפנמה 2. למידה - הצפת תובנות מתוך ההטמעה הזו 3. דוגמאות ברורות ומוחשיות ואישיות (לא מתבלבלים בין ידע תיאורטי ואישי-מעשי) 4. תיקון טעויות פרספטציה (בסגנון ההבדל בין רופס לרפוי דממה וקיפאון וכו) מתוך נסיון מעשי 5. על פי תפיסתי -אנחנו מערכת הוליסטית. להביא את המיינד לאחדות עם הגוף זה חלק מעשי ונחוץ ממעשה האחדות הכללי.המאמץ המנטלי עצום וצריך לאזנו ע"י שמירת קשר ופיתוח הלמידה הפיזית. convergence rulz יש עוד אבל זה הכיוון דרך אגב- לגבי שיטות עבודה עם הגוף, טכניקות (יוגה או איקידו או צי גונג או אמו)- כל הנהרות מובילים אל הים אבל אני מאמינה ש יש צורך בהתאמה אישית בין שיטה לבין אדם לבין תנאי זמן נתון. כלומר- שלטיפוסים שונים (טמפרמנט, טיפוס גוף וכו) יתאימו שיטות שונות לתקופות שונות.

dharmax

New member
אני מסכים עם הדברים

אני מסכים פחות או יותר עם כל מילה שאמרת, כולל לגבי טכניקת האמו המשובחת. מה שאני לא כל משתגע עליו, זה הגישה הלא-דידקטית שלך, שאולי, דווקא. אני חושב שדווקא בתקופתנו, חשוב יותר מתמיד אולי, לברור בזהירות יתירה את צורת האקספוזיציה. אין טעם להיות לקוני יותר מדי או פחות מדי. צריך להיות ברור, צריך לומר את הדברים כך שיובנו ברמה הפרקטית נכונה. יש מספיק בלבול גם ככה. עדיף לדעתי לא לומר כלום מאשר לומר משהו, שכמה אנשים יתבלבלו ממנו וילכו לכיוון מוטעה למרות שכמה אנשים אחרים כן יבינו. שלושת המילים החשובות ביותר בדרך, לדעתי, הן: צלילות, צלילות, צלילות. (וכמובן: גם אוכל, והיכולת לספור מילים) ברכות אום

arcidea

New member
טכניקת האמו אמו שיט

בין החביבות עלי. תראה- אתה צודק. צלילות זה חשוב. בהירות ופשטות הן חסד. אבל מה לעשות שהפשוט מכל הוא מופשט מכדי להיות מובן לרוב האנשים. כמו פרח. כמו שיר. הוא לא מסביר הוא מביע. לא מבינים אותו, חווים אותו. (אגב, ההודעה ההיא שלי-כמו הרוב המוחץ של הודעותיי, היתה לגמרי הסברית, לא שירית) כדי להיות מובן, להסביר- צריך לעטות בשר והקשר. התלבושת הזו- מצמצמת את האמירה אבל הופכת אותה לנגישה. יש לזה יתרונות וחסרונות. אתה לא היחיד שלא משתגע על הגישה הלא דידקטית שלי, אבל זה לא נורא. בכל מקרה, מכיוון שאני כה חשה את אהבתך, אין בזה כדי לתסכל אותי. אשתדל להתאים את סגנוני למטרותי ותוכן דברי. ירצה, יקח.

dharmax

New member
רגעעע

1. במקרה ספציפי זה, הערתי את הערתי לשאולי, כמו שכתבתי במפורש, יא ארכי-טקטית.... 2. האמו היא מין עוף שנכחדה כבר, לא? 3. אני לא אמרתי "פשוט מכל"... אמרתי *צלילות* ודברתי על בהירות... ברכות, יא ארכי-פרחי
אום

arcidea

New member
פרחה pure n simple

ששששלום הוא אכן דוגמא מופלאה ויחידה במינה ואהובה עד מאוד של צלילות - בתגובות שלו. שירי לחלוטין בלי להתכוון - בדיוק כמו שזה צריך להיות האמו היא ציפור מוזרה האמו אמו שיט היא שיטה שהתפתחה מהכוסאמו, והיא לא נכחדה כלל וכלל

שששלום

New member
הדגשה

תירגול בודהיסטי כפי שאני מכירו חסר "הגיון". ההגיון מרחיק מהדרך. עזוב את ההגיון ואז יתכן ויהיה למקום לדברים אחרים לחדור אליך. לא מאמין שאומר זאת אבל למה דווקא בודהיזם? (ואני חסיד שלו). יש מדיטציות אקטיביות שנראה לי שיעשו את העבודה (ביטול ההגיון) טוב יותר עבורך. אח"כ אפשר לחזור לזה אם רוצים.

hary_i

New member
הסבר הגיוני...

לפי דבריך הבודהיסטים אומרים שאין אני אז אין בעיות. אני לא ממש מתמצא בתפיסה הבודהיסטית אם זה אכן כך אז אני ממש לא מסכים עם התפיסה הזו, לדעתי יש אני והוא חלק חשוב מאתנו, אם נתכחש לו, נתכחש לחיים שלנו וזו מן הסתם לא המטרה. אדם שהגיע לנירוונה לא צריך לעשות שינויים כלל... כאשר תגיע לנירוונה אכן לא תצטרך לעשות שינויים הכל יבוא מאיליו, זהו מצב בו הטבע תומך בך ואין לך בכלל צורך להתאמץ. אבל אל תבין מזה שאין סיבה לקום מהמיטה ואפשר להשלים עם המצב בכל רגע ורגע, זה כלל לא נכון, עליך להגיע קודם כל להארה (נירוונה) ואז הטבע יתמוך בך. מצב של תמיכת טבע הוא מצב חיים אידאלי, כל דבר שתחפוץ לעשותו, כאילו יעשה מאיליו ללא מאמץ שלך או כמו שאמר מהרישי פעם: Do less accomplish more

שששלום

New member
זה לא שאין אני אז אין בעיות

בזכות העובדה שהאני ז"א אגו/מיינד לא שולט עלינו יש מקום לביטוי היחודי שלנו בעולם. יש אני אבל אחר. לא "אני יפה" של אורי זוהר. זה בא ממקום נקי מלא הבנה לזולת. פועלים בקלות. במצב זה הטבע תומך בנו כי אני והטבע אחד הם. חושב שאנחנו חושבים אותו דבר למרות שאתה בודהיסט ואני מ"ט. או להיפך. ברגע שההבנה הושגה במקום מסויים לא משנה השם. אולי.

שינוי

אתה מדבר על שינוי מאוד מורכב, שינוי שיש בו המון אלמנטים אישיים. לא יודעת אם כאן, מהמקום שבו חברי הפורום נמצאים, מישהוא יכול לתת לך כיוון. בהצלחה.

KEiN

New member
shinuy is fake

love your self! its the only way out u aint got much time left. the angel of death will be here soon and then hell take and give joy and etrnity lama ani kotev be anglit??? kaka!

yatsek bar aba

New member
רעיון לדרך לתשובה

נשמע כאילו אתה נמצא עם קושי גדול. מפתה לזרוק לך את כל האמיתות הבודהיסטיות בסגנון הכל ממילא ארעי ולכן אין טעם להיקשר לשום דבר. אבל אמירות אלו ברמה האינטלקטואלית לא עזרו אפילו לי להקים את עצמי מהמיטה להחליף ערוץ בטלוויזיה, אז למה שיעזרו לך. התרגול מצד שני, כן עזר לי, ולכן נדמה לי שהעצה היחידה שאני יכול לתת לך, היא לנסות ולתרגל ברצינות תקופה מספיקה שעה בבוקר ובערב (הבנתי שאתה מתרגל ויפאסנה כמו שמלמד גואינקה), להתבונן בתחושות, לוודא שאתה נשאר מאוזן ולא פועל כתגובה למשהו ואז לחשוב מה דעתך שלך. אם בכל זאת אתה רוצה שמישהו אחר יעשה לך את העבודה, אני מציע להיפגש עם מורה מוסמך לויפאסנה (דווקא יש בארץ ואפילו שניים) ולנסות להתייעץ איתם. אם יש לך קושי טכני אתה מוזמן לשלוח אליי מייל ל- [email protected] ואני אחזור אליך עם פרטים יותר מלאים. יגאל

למעלה