שאלה בקשר לדהרמה

DontBelong

New member
שאלה בקשר לדהרמה

אם אדם מרגיש שהוא חי בזהות לא נכונה וסובל מזה אך שינוי קיצוני יכול לפתור את המצב (שינוי שיפגע בסביבה רק בשל הבורות שלהם), האם הוא צריך ללכת על זה או לוותר? הבודהה דיבר על ביטול ההשתוקקות והגעה לנירוואנה בכל מצב שהוא. אם כך מה מניע אדם שהגיע לנירוונה לבצע שינוי כלשהו בחיים אם יש אפשרות להשלים עם המצב? מדוע התורה בעד פעילות גופנית אם אפשר להשאר רופס אך מאושר? מעבר לשאלות אלה רציתי לדעת אם מישהו יודע מה התורה אומרת על גבר אישה ועל התאמת הגוף לנפש.

שששלום

New member
רק שינוי פנימי יכול לפתור מצב

מה שתארת קצת הרבה מבולבל או לא מדויק. ערוב מושגים.

dharmax

New member
שאלה יפה

אני מתכוון לראשונה. התשובה היא, במילותיו של בודהא: "לא העדפותינו הן אלה היוצרות סבל, אלא ההצמדות להעדפותינו." להעדיף - זה דבר שנובע מהיותנו בעלי איזושהי תבונה (נמוכה מאוד או גבוהה מאוד). זה טבעי, הגיוני, חלק מהעניין של להיות חי ואפילו חלק (חשוב מאוד) מהעניין של להיות מודע.... אסביר: אם למשל, אתה מעדיף תה ג´ינג´ר, ואין תה ג´ינג´ר... אם אין לך הצמדות - אז סבבה... לא קרה כלום. אין סבל אפילו קליל. אם יש הצמדות - תחוש אכזבת מה. כלומר סבל (קטן או גדול). זו האינדיקציה. לגבי שאר השאלות: אנא, נסח שוב, בצורה מסודרת :) ברכות :) אום

הצמדות

הטוטאליות הזו.... אני הולכת ימינה, שמאלה, קדימה, אחורה וכן....גם פנימה והיא ... היא מופיעה בכול פינה, כאילו יש שיעור שאני מתעקשת ללא לראות.

dharmax

New member
אם לחרוג

אם לחרוג ממנהגי, ולהתייחס לדיאלקטיקה היותר פואטית והפחות דידקטית שלך, הייתי אומר, שמדיטציה זה לא "ללכת ימינה, שמאלה וכו´". זה לעצור. אבל לא אחרוג
ברכות אום

dharmax

New member
כן, ללכת פנימה, לעצור, להתבונן

ואז "ארמונות החול שבנינו, ישטפו עם גשם ראשון של בוקר." ברכות

אתמול קראתי משהוא יפה בעניין

ילדים... כשהם בונים ארמונות בחול, הם בכלל לא חוששים שיבוא גל ויקח איתו את הארמון.

arcidea

New member
total eclipse

את השיעור את רואה השאלה- למה לא מפנימה אל תחשבי לרגע שיש לי תשובה או עצה לתת לך אבל חשבתי שיעניין אותך לראות חיפושיות נוספות

arcidea

New member
תגובה, לא תשובה

אם אדם סובל, מזהותו, מסביבתו (יש קשר הדוק בין השניים), טוב יעשה אם ירתום את אנרגיית הסבל הזה לשינוי. השינוי המהותי הוא מבפנים אל החוץ. הסבל יכול להוות משאב וטריגר לשינוי. אתה בטוח שהשינוי חייב להיות קיצוני? קיצוני זה יחסי- על פי מה אתה מודד את הקיצוניות? אתה בטוח שהסביבה תפגע מהשינוי? השאלה האחרונה היא חשובה וקשה ודורשת איזון ושלמות פנימית.וכנות. אם אדם שלם עם השינוי, הוא יתבצע- חייו יסחפו לכיוון הזה כל או כך. אבל יש שיטה ויש שיטה. אני מאחלת לכל אדם למצוא את השיטה בה הוא מתקרב לאמת שלו מבלי לפגוע או לזלזל בסביבתו. אני לא מתכוונת לפגיעה תדמיתית או זלזול במוסכמות- אלה קשים אבל לפעמים בלתי נמנעים, אני מתכוונת לפגיעה אמיתית בכבוד הסביבה. אני חושבת שהדרך הנכונה לביצוע עוברת דרך- לתת כבוד אמיתי וכנה לעצמך. אם אתה יכול ליישם על עצמך, אתה יכול ליישם על הסביבה. לגבי שאר השאלות שלך- על בודהה ונירוואנה אין לי מה לומר, גם לא על התורה. על "רופס ומאושר"- נראה לי שאתה מפרש משהו קצת עקום. נפש בריאה בגוף בריא. רפיסות... רק מלגלגל את המילה על הלשון אני רואה חולי, חוסר תפקוד. הרופס אינו גמיש- לרופס כלל אין חוט שדרה. אולי אתה מתכוון לרפיון? רפוי ומאושר. כן. יש הבדל עצום.

dharmax

New member
רק חשוב לציין

רק חשוב שתצייני, לפי דעתי, שזו "שיטת ארכי-אידאה". חשוב לדעתי שתזכרי ואף תדגישי, שאלה בינתיים אך השגות שיש לך. לא יותר, לא פחות. בשבוע הבא הם יכולים להתחלף, להשתנות, להתעדכן או אפילו להשלל. לי אישית זה נשמע טיפה יותר מדי ניו-אייג´, למרות שיש נגיעות קלות באמת פה ושם. אולי זה בגלל שזו ראיה מאוד נשית, שאני אישית לא מוצא אותה תואמת את הדרך. ברכות אום

arcidea

New member
צודק

חשבתי ש"תגובה, לא תשובה" זה מסביר את עצמו. ויש לי עוד משהו לומר בעניין זה שיטות וכו שוב- לגמרי אישי לגמרי דעתי אין לראות בזה דבר מלבד שיקוף מצבי הרגעי- התחלתי לכתוב קודם הודעה- שאלה כללית לחיים- בסופה רציתי לבקש שכולם ישימו לרגע בצד את התשובות ה"אמיתות המוחלטות" ויענו לפי "האמיתות התהליכיות" שלהם. במילים אחרות- אל תענו לפי האידאה שנותנת השיטה\תורה שלכם אלא תארו איפה אתם עכשיו. מחקתי את ההודעה הזאת. משהו בה מאוד לא הסתדר לי- ואז הבנתי מה הפריע לי- שאני לא באמת מאמינה שיש הבדל בין השניים. כלומר- האידאה, דברי הבודהה, מאסטר לי, שיטת ארכידאה, שיטת חיפושית, דרול האוריגינל וכו וכו וכו וכו - ברגע שהם יוצאים מהפה שלנו- הם נהיים שיקוף של ההבנה הנוכחית (האמת התהליכית). גם אתה dharmax - הרי כשאתה בוחר לנו ציטוט או ציקצוק או צירלול יומי- אתה משקף לנו מה מדרכו של בודהה- עפ"י הבודהיזם- הוא האמת שלך עכשיו. היום. ברגע זה.וכך זה מייד מאבד מתוקפו כאמת מוחלטת- ונהיה תבלין (טעים!) לתבשיל המשותף שמתבשל פה. אומנם ציטוט זה פחות אישי ולכן פחות מן האגו- אבל רק למראית עין. זה מנקה אבל לא נקי. ההבדל היחיד בין האידאה לאיפה שאנחנו נמצאים תכלס (כל אחד לעצמו כאן)- הוא ב"מיקום" האמת התהליכית. התכלס- זה האמת החיצונית כפי שהיא באה לידי ביטוי בפעולות שלנו והאידאה- זה הצורה הפנימית של אותה אמת תהליכית, כפי שאנחנו מסוגלים לדמיין אותה. זה האמת כמו שאנחנו מסוגלים לזכור אותה עכשיו- על פי מיטב שיקול דעתנו.או הניסוח האהוב עלינו. בין זה לבין האמת המוחלטת- מלאה יש קשר. חלקי :) ולכן, אני מאמצת בשמחה את ההבהרה שלך ואף מתחייבת להוסיף disclaimer לכל הודעה שאני מפרסמת פה (חפשו את האייקונים בסוף- זה הדיסקליימר)- אבל באותה מידה מבהירה שכל מילה שנכתבת כאן היא מסויגת באותה מידה וצורה גם ציטוט "נבחר". נעשית עליו דיסקרימינציה, נבחר לו הקשר, הוא נשלף מהמודע לא מהתודעה אין אפשרות לייצג אמת מוחלטת- ולכן אין לנו שום אפשרות לשפוט אחד את דברי השני- אין מצב לברוח מהסובייקטיביות (פה) אפשר לשמוח על ריבוא הצורות ולהתאמן בלהכיל את כולן או להתעצבן זה חסר משמעות למי שאיבד את האגו שלו- מי ששוהה באמת חייב לומר- כן! נכון! על הכל. (או באותה מידה- לא! שקר! לפי האגדות- לא יאמר דבר) וזה בעל משמעות למי שלא שרוי כולו באמת המוחלטת. כי אז צורת התגובה שלנו- הבחירה שלנו מה לעשות עם הצורה המשונה והלא מובנת שהיא -האחר- היא הקבלה היחידה שיש לנו לתת לעצמנו על המצב התהליכי הנוכחי.מה שקרוי בפי העם- האמת. יש לא ידוע שהוא נתון- או כך לפחות אני מאמינה- האמתתתתתתתתתת המוחלטת היא אחת ובלתי שפיטה או ריקה או- מאיפה לי לדעת- - - היא לא הדעה שלי, זה בטוח. ולכן דברי כל השיטות כולן כל הדרכים כולם קישוטים ריקודים ועדת קישוט ועדת ביקורת תרומתנו הצנועה לבילבול הפושה חינגה שמחה לכולם!
(זה- דיסקליימר. אני לא רוצה להשתמש במילה הזו יותר. זה מסיט אותי מריכוז.הציור ישתנה מדי פעם אבל משמעותו תשאר לעד זהה- זאת דעתה האישית של מייסדת השיטה הגרועה בעולם חוצמכל האחרות- והיא מחייבת אותה בלבד. וגם זה רק לזמן בלתי מוקצב ואיך שלא תסובבו את זה- אני בודהה. עכשיו תתבלו בשלכם. בשביל זה אני כאן)

dharmax

New member
התמימות שלך חמודה ../images/Emo13.gif

התמימות שלך חמודה, אבל בעייתית
ומדוע? מכיוון שאת חושבת שבאמת כולם, כמותך, מהבחינה שכולנו כותבים את מה שאנו חושבים שמייצג (לפחות) את מה שאנו רואים כרגע כאמת... וזה מאוד לא נכון. יש הרבה פעמים שקרים שאנשים אומרים במודע (במידה כזו או אחרת), חלקי אמיתות, סילופים מתוך אינטרס אישי, או מתוך עיוות של הדעת, או מהסיבה הפרוזאית יותר של בעיות ביכולת הניסוח וכו´; לפעמים כמובן אדם גם כותב או מצטט משהו רק בגלל שהוא נראה לו אטרקטיבי....או שבגלל שהוא חושב שאחרים יאהבו את זה...אולי יאהבו את זה מספיק בשביל שאפשר יהיה לנצל את זה. הלואי והיית צודקת, והיינו כל כך טהורים וכנים... לגבי ניתוח התנהגות של "מי ששוהה באמת" - זה לא לנו להתעסק עם זה. הוא לא "חייב לומר" כלום. מסכימה? הנושא של התהליך וכו´ הוא כמובן נכון. הוא די ברור מאליו. הדרך היא חידוד של מה שאת קוראת לו "אמת תהליכית", וביוגה קוראים לו "הבחנה" (ויווקה). ברכות אום

arcidea

New member
מסכימה- אף מילה על המוארים ימח שמם

סתם סתם :) אני טהורה וכנה בעצבים היום (קצת) דרך אגב, dharmax- 2 דברים 1- אני אוהבת אותך, u know it well 2- כל הנקודה שלי היתה שאני לא קונה לא את האמיתות שלי ולא את השקרים שלי. וגם לא של אף אחד אחר. חד הם. כלומר אני קונה- אבל רק בשוק שחור. והיום הדולר יורד. בברכת הזמן יעשה את שלו גם ככה

dharmax

New member
../images/Emo25.gif

הבעיה היא שאנחנו עם עם תרבות צרכנית מפגרת
(אני משלם בדרכמות, כהמ זה יוצא?)

DontBelong

New member
באמת ענית לעניין

עוד לא קיבלתי תשובה עניינית פרט לתשובה שלך ותודה לך. כמה נקודות: 1. צד אחד ממני חושב כמוך שפגיעה תדמיתית או חוסר נורמטיביות היא לא פגיעה אמיתית בחברה. צד אחר שלי חושב שפגיעה היא פגיעה. אנשים הם בורים ואין צדק בעולם ושום אדם נאור לא יצליח לשכנע את כל בני האדם בעקרון "חופש האדם". התוצאה היא שאנשים קרובים לי יפגעו ויסבלו. (אגב באותו עניין, למה בכלל להשתדל לא לגרום סבל לאנשים אם החיים לפי התפיסה הבודהיסטית היא סמסרה. יהיה סבל איתי או בלעדיי) 2. בגלל הערכתי לתורה הבודהיסטית רציתי לדעת איך השינוי משתלב בבד בבד עם התפיסה של להיות מאושר במצב הנוכחי והתפיסה שאין אני. אני חי עם בעיית זהות קשה והבודהיסטים אומרים - א. אין אני אז אין בעית זהות. ב. אדם שהגיע לנירוונה לא צריך לבצע שינויים כלל אלא להיות מסופק במצב הנוכחי 3. לאור התפיסה הבודהיסטית - למה לעשות משהו בכלל אם אפשר להשלים עם המצב בכל רגע ורגע? למה לקום מהמיטה, לעבוד, לצחצח שיניים, להתרחץ, להתעמל, למצוא חברים? למה לקחת תרופה כשכואב לי? לא רוצה לפגוע במי שהשיב לי אבל אני מחכה לתשובות הגיוניות חכמות ומספקות, מה שלא קיבלתי עד עתה.

dharmax

New member
יש לי שאלה

ידידי, יש לי שאלה בסיסית מאוד, ואני רוצה שתענה לי עליה בכנות אחרי שתחשוב עליה קצת (או שלא קצת): למה אתה שואל כאן את השאלות האלה? במילים אחרות: האם אתה מצפה שתשובה שתקבל ישירות לשאלות שאתה שואל תאיר/תעיר אותך? או שאתה סתם רוצה לפטפט? לפי התשובה שתתן, נראה אם אני יכול לעזור לך. אבל אני חושש שאף תשובה שאני אתן לך לא תהיה מספקת (ואולי גם לא חכמה). אבל אני חושב שאם אתה תהיה מספיק חכם ומעמיק, תוכל להפיק ממנה דברים טובים. באהבה אום

DontBelong

New member
לפטפט בטוח לא

אני עומד בפרשת דרכים כשה"דת" היחידה שעומדת לנגדי היא הבודהיזם ושיטת הויפאסאנה ואני מאד מעריך את הרעיונות. לצערי כמו שכתבתי הבודהיזם מתנגש עם רעיון של שינוי כלשהו ואני מתלבט מה לעשות. לנסות להגיע לנירוונה ולהתעלם מבעיות הזהות? לשנות ולהמשיך ללמוד את הבודהיזם תוך כדי? בגלל שאני לא מכיר מספיק את הדהרמה ואני יודע שיש פה אנשים מנוסים רציתי לדעת מה הבודהא היה עונה לשאלותיי.

למעלה