שאלה בקשר לגיוס,

Fleddermaus

New member
לא בהכרח

אני לא חושב שאי-רצון לשבת בכלא בהכרח מגדיר אותך כהדוניסט. הרצון למנוע מעצמך סבל מיותר לא תמיד מצביע על עליוי האושר והעונג מעל כל דבר אחר.

ערב רב

New member
תראה, בסופו של דבר אי אפשר באמת

לדעת מה הולך בראש שלהם, אבל אם נניח שהשהייה בכלא כרוכה בסבל (מן הסתם אלכס ישמח להתפאר בכך), והדוניזם זו החתירה לעונג ולצמצום הסבל, אזי אין מנוס מלקבוע שהם התנהגו כהדוניסטים ולכן ככל שאפשר לומר משהו על מה שהולך בראש של מישהו, הם הדוניסטים, לפחות הרבה יותר מאלכס.

Alexco

New member
הקרבה והדוניזם

על סמך מה אתה אומר שהייתי שמח להתפאר בסבל שלי? אני אשמח אם לא תקבע לגבי קביעות אישיות לגביי בלי להכיר אותי. אני חושב שישנן דרכי מחאות רבות ומגוונות נגד הכיבוש והליכה לכלא במסגרת סירוב להתגייס לצבא היא אחת מהן. אני לא מאמין ביצירת מדרגים של מי-תורם-יותר משום שהמאמץ למדוד דבר-מה שאינו ניתן למדידה הוא מופרך מיסודו. אני לא חושב שתרומה לחברה שכרוכה בסבל והקרבה היא ראויה יותר מתרומה לחברה שלא כרוכה בכך. במקרים רבים ההיפך הוא הנכון, אלה שמקריבים את עצמם אינם מסוגלים לתרום לאחר מכן בצורה סיזיפית, אפורה ויומיומית, שלעיתים מועילה יותר, לאורך זמן. השימוש שלך במונח "הדוניזם" מגוחך. פרט למזוכיסטים כל אדם מעדיף הנאה על סבל, זה לא הופך את המין האנושי כולו להדוניסטי. אני נוטה להאמין שאנשים לא מעוניינים להכניס את עצמם למסגרות טוטאליטאריות מרצונם החופשי (ואפשר לדון באריכות על מהו רצון חופשי), והם זקוקים לסיבה מיוחדת כדי כן להיענות לכך ולא להיפך. אני לא מאמין במיתוס הגבורה שמקדש ומהלל את אלה שמקריבים את עצמם. הנזיר הקוריאני שמצית את עצמו כאקט מחאתי הוא לא המודל לחיקוי שלי. זה לא הופך אותי להדוניסט.

ערב רב

New member
לא זה מה שאמרתי

אמרתי שעפ"י התנהגותם הם הדוניסטים יותר, יחסית ממך, ואני עומד על דעתי זו. ברור שאין לי מספיק מידע בשביל לקבוע אם הם הדוניסטים בכלל, כלומר מעמידים את הנאותים מעל לכל, אבל אין ספק שבאופן יחסי מי שהתחמק מהישיבה בכלא הדוניסטי יותר ממי שלא. ברור שאינך מאמין בהקרבה, אבל אני יוצא מתוך הנחה שלגבי קבוצה ספציפית של סרבנים מאורגנים בעלי אידאולוגיה דומה, השיטה הייתה להשאר בכלא ככל האפשר כדי למנף זאת לחשיפה תקשורתית מקסימלית שתקדם את מטרותיכם (בעוד שמידת החשיפה לה יזכה הקב"ניסט היא 0) ועל סמך זאת היו כאלה שהחזיקו מעמד יותר והיו כאלה שהחזיקו מעמד פחות, משום שהיו הדוניסטים יותר. אגב, אני לא שולל את תיאוריית ההדוניזם הפסיכולוגי, אבל זה באמת נושא לדיון אחר.

hushhash

New member
אתה יודע,

לפעמים הביקורת של החברה, גם של הסביבה הכי קרובה, על הבחירה הזו יכולה לכאוב. לא רק הסנקציות הרשמיות.

ערב רב

New member
דא עקא, החברה בכלא הצבאי

תתייחס אל הסרבן הרבה יותר גרוע כמעט מכל חברה אזרחית.

Alexco

New member
תגובה

אם יש משהו שמדהים אותי בך זה הנחרצות שבה אתה קובע קביעות מופרכות לחלוטין בתחומים שבהם אתה אינך מבין דבר. במקרה הזה אתה טועה כי למרבית האנשים שמאכלסים את הכלא הצבאי לא היו התנסויות חיוביות במיוחד עם המערכת הצבאית ועקב כך הם לא פטריוטים גדולים שלה. לא קיבלתי יחס גרוע במיוחד בכלא עקב היותי סרבן.

ערב רב

New member
החיילים מפרידים בין מצבם האישי

לבין דעותיהם הפוליטיות - זכור לי ששמעתי פעם חייל בעייתי מגדף ומחרף את הצבא בשל מצבו האישי בו, ואז קורא לצה"ל להכנס באם אמא של הערבים. לכן הכלואים קיבלו בתשואות את אבי ביבר סרבן הגירוש, אבל אותך, תרשה לי לנחש (למרות שאני לא יודע דבר), ממש לא.

Alexco

New member
אני ואבי ביבר היינו בכלא ביחד

הוא לא התקבל בתשואות ואני לא התקבלתי בבוז.

ערב רב

New member
תגובה

"חיילת שמשרתת בכלא 4 דיווחה שגם בכלא הוא התקבל במחיאות כפיים" "את מכירה משחק בייסבול? יש את זה שזורק ובסוף, כשמוציאים אותו מהמשחק כל הקהל עומד על הרגליים ומוחא כפיים. ככה אני נכנסתי לכלא - כל החיילים שם עמדו ומחאו כפיים."

למעלה