שאלה בקשר לאלוהים..

ritarita

New member
שאלה בקשר לאלוהים..

האם כתוב במקום מסויים בתורה שכל אדם הוא אלוהים ?

אהלן ריטה../images/Emo24.gif

לא זוכרת איפה, אבל כתוב "ושכנתי בתוכם" מכאן ש"הוא" נמצא בכל אחד מאיתנו לא?

ritarita

New member
תודה על התגובה...

אבל..אני ממש בורה ומודה בבורותי אני לא מכירה בעל פה.. ולא יודעת היכן לחפש אבל כמו שכולנו למדנו את סיפור יציאת מצרים כולנו יודעים וגם שומעים תמיד שיש רק אלוהים אחד אז רציתי לבדוק בעצמי את הטענה שכתוב גם אחרת כי אז ...הכל משתנה בעיני.. ולדעתי צריך גם בעיני אחרים.. אז אם מישהו יודע היכן זה כתוב גם לראות את כל הפרק כדי להבין למה שייך הכתוב אודה מקרב לב

nogit.

New member
ריטה יקרה:)

כתוב בבראשית א פסוק כז´ : "ויברא אלהים את האדם בצלמו בצלם אלהים ברא אתו זכר ונקבה ברא אתם" מסופר שם, שהאדם (שנברא לפי דעה מסוימת אישה ואיש יחדיו) נברא ב"צלם" אלקים, קשה להסביר מה זה "צלם" אלקים, הדעה המקובלת היא שהאדם נברא עם תכונות אלוקיות, של חסד, ורחמים וכו´. "צלם אלקים" אינו צורה ממשית (כי אחד מעיקרי האמונה הוא "אין לו דמות ואינו גוף" ז"א שהקב"ה אין לו גוף ממש, והדמיון של האדם לקב"ה הוא בעצם בפנימיות שלו.) פרק א´ בבראשית זהו הפרק שמדבר על בריאת העולם. מקווה שעזרתי:)

15מיטל

New member
ריטה יקירתי.../images/Emo13.gif

יצא לי השנה ללמוד קצת חסידות וכל העקרונות שלה מהיהדות-החסידות רק חידשה אותם. והם אומרים שבכל דבר נמצא אלוקים,אלוקים הוא טוב(טוב? מצויין...),יש בו המון המון טוב ובכל דבר הוא מתבטא-אפילו בכיסא... את יודעת מה,תתעלמי שניה ממה שאמרתי על הטוב,אבל תיזכרי את זה. הם גם אומרים שהעולם הוא הפאן הניגלה של אלוקים(לא רק הם...)... זה מה שאני זוכרת,אבל אני אברר לך עוד,פשוט לא כ"כ אהבתי ת´שיעור הזה... זה קיים איפשהו בתורה-כי על פיה החסידות מושתת,אני אנסה לברר. יום טוב. באהבה,ממני.

ritarita

New member
מה שאני לא מבינה...

למה יש חסידים.. שמתנהגים לנשים כאילו אין בהן משהו מיוחד חוץ מפוריות ובטח לא אלוהים... זאת השאלה הגדולה שלי למה יש כזה חוסר שיוויון בהתייחסות לנשים אצל אותם חסידים אולי משום שהם חושבים שבהם האלוהים ורק בהם משום שהם מאמינים..

hillelg

New member
יש גם חילונים כאלה.

אבל ייתכן שחסידים כאלה הושפעו מכמה מקורות בלי איזון של מקורות אחרים, ובלי שכל ישר. אגב, אני אישית לא מכיר חסידים כאלה.

ritarita

New member
נכון, יש גם חילונים כאלו...

והם נותנים דגש לדרך לפוריות.. ובורחים כשמתברר שקרתה תקלה... ההבדל הוא החילונים האילו מתחבאים מאחורי מסיכות אנשים נחמדים... החסידים הללו מתחבאים מאחורי כתובים שהם מפרשים בצורה מעוותת וכמו שאמרת..בלי שכל ישר

../images/Emo24.gif את לא קצת קצת מכלילה?../images/Emo23.gif

האם כל החילונים דומים? האם כל הדתיים דומים? למה בכלל יש "אנחנו והם?" אני מזמינה אותך בחום להקדיש רבע שעה עד עשרים דקות ולקרוא סיפור נחמד, ואם בא לך להעמיק עוד קצת
אז גם את התגובות הרבות שנתקבלו לסיפור

ritarita

New member
יש פה אי הבנה...

שמעת? אי הבנה! הבנת? אי הבנה! האם אין אפשרות שהויכוח הארוך והבלתי מסתיים בין דתי לחילוני הוא פשוט אי הבנה ? ובתגובתי הקודמת אולי לא הדגשתי כשאמרתי יש חילונים כאלו ויש חסידים כאלו התכוונתי יש כאלו ויש כאלו זה לא אומר יש דתייים ויש חילונים זה אומר יש אנשים ויש אנשים אני מחלקת את האנושות לאיש איש ודרכו ובדרך יש אנשים שמתחברים לקהילות והקהילות גרות ביחד בערים שונות והערים מצטרפות למדינות ואחת כזאת נקראת ישראל ובה יש את הויכוח הגדול ביותר בין חילונים לבין דתיים כאשר בתוך החילונים יש חילונים פחות וחילונים יותר ובתוך הדתיים יש דתיים פחות ודתיים יותר וזה הכל במחשבות שעושות מעשים וכשכתבתי החסידים האילו התכוונתי לקבוצות אנשים שקוראים את התורה ואת הגמרא..ואת המשנה..ואני מודה לא יודעת מה כתוב שם.. אבל הצורה שבה הם חיים ומתנהגים..היא כל כך קיצונית לעיתים..שגורמת לי לחשוב שהם פשוט לא חושבים.. וכמו שאמרת..לגבי הקושי להיות דתי..כי הכל מוכתב לך..אתה לא יכול אפילו להשתין בלי לברך.. עכשיו כשאתה חילוני..מעניין למה..ומאיזו דרגת דתיות ירדת אל העם.. עכשיו כשאתה חילוני..האם זה לא קשה יותר..אתה צריך להתאמץ לחשוב לבד..להגיע להחלטות לבד..לחשוב לבד..ולעשות לבד..ובלי הנחיות או הוראות מאף אחד.. נחזור רגע לכופר בארוחה המשפחתית..., אז מה אם הוא אמר שהוא כופר..למה זה כל כך הפריע לך..לא מובן.. אז אתה בתקופה דתית יותר בחיים בגלל הבר מצווה..אבל הוא כופר והוא לא מבין..וכשאתה קורא לו בור..ובעצם מעליב אותו..זה אומר שהוא פגע בך בנקודה מסויימת..ולא ברור..מהי אותה נקודה..הוא בסך הכל התייחס לעצמו..לא אמר לך שהוא מזלזל בך..לא אמר לך שאתה בור שהולך אחר המצווה..לעיתים בלי לחשוב פעמיים מה תכליתה..וכאן אני מדברת על חלק מן הדתיים..ויש כאלו..שפשוט עושים..ולא שואלים.. אז אם נדמה לך שאני מכלילה אתה טועה והיתה אולי אי הבנה כי אני פשוט מעלה מחשבה של אי הבנה מצידי של אנשים מסויימים שעושים מצוות ולא תמיד חושבים על מהות אותן מצוות ולעיתים הם כן בורים ואגואיסטיים יותר מחילונים פשוטים.. הם מקבלים כסף..בשביל ללמוד עוד מצוות..שאדם אחר כותב.. הם זה לא כל אחד שחובש כיפה ושומר שבת הם ...אתה יודע בתוכך למי אני מתכוונת ואם לא..אז אתה הוא זה שמכליל וכנראה שאני לא אקבל תשובה..פרט לסיפור גן עדן שנתנו לי כאן רק שלא כל הדתיים גם מאמינים בסיפור הזה.. אז כנראה שאפנה לכתובים בעצמי.. כשתהיינה לי התשובות אבוא שוב השאלה היתה: היכן כתוב שאלוהים נמצא בכל אדם?

ritarita

New member
כבר גיליתי טעות קטנה שלי...

את בת ולא בן..כפי שהתייחסתי בתגובתי. קבלי התנצלותי.

ריטהריטהריטה../images/Emo24.gif

אופססססס, מישהו פה כועס? האם אין אפשרות שהויכוח הוא אי הבנה, את שואלת, ואני מחזירה לך שאלה עדינה… מהי אי הבנה? האין היא נובעת מבורות? האם להיות בור נראה לך כקללה? לי לא. בורות מבחינתי היא חוסר ידע, וודאי וודאי שיפוט מתוך חוסר ידע.
ושאלות אחרות שנובעות מתוך מה שכתבת, מה באמת מפריע לך? וחשוב מזה,,, למה? למה זה מפריע לך? למה איכפת לך אם אדם מבין את המצוות שהוא מקיים או לא? מה פירוש "יש דתיים יותר ודתיים פחות" ולמה זה מפריע לך? ויותר מזה מאין את יודעת מה קורה בנפשם של אותם "דתיים" או "חילונים"?
אני מסכימה שיש כאלה ויש כאלה, בכל התחומים ולא רק בתחום הדתות השונות, ויחד עם זה נדמה כי הגדולה היא לקבל כל אדם באשר הוא ולא בשל התנהגות כזו או אחרת, בוודאי כזו שאינה נוגעת לנו.
את כותבת שאת מחלקת את האנושות לאיש איש בדרכו, ואני חושבת שלו נשכיל להבין כי כולנו מקשה אחת, וכל אחד מאיתנו משול לבורג קטן במכונה גדולה, חיוני לקיום המכונה הזו, יקל עלינו לקבל את האחר ולפעול באמת תחת הכלל החשוב ביותר לדעתי והוא "ואהבת לרעך כמוך".
שאלתי קודם – מאין את יודעת מה בנפשם של אותם אנשים שאת ממהרת לשפוט ולומר ש"הצורה שבה הם מתנהגים וחיים גורמת לי לחשוב שהם פשוט לא חושבים"… ושואלת משו נוסף…. מי שם אותך לשופטת
חמודה, למען הסר ספק, אומר כבר כאן, כי אינני צינית בשאלותי, ואולי אני מעלה אותן כחומר למחשבה עבורך, אולי זה משהו אחר לגמרי שאת אמורה למצוא בתוכך פנימה מאחר ונדמה שאת בתחילת מסעך. אני חושבת שכשמשהו "חיצוני" מפריע לנו, בד"כ הוא משקף משהו פנימי, ולכן העבודה היא אישית של כל אחד מאיתנו. כבר אמר מישהו חכם, שאי אפשר לשנות את האחר, כל מה שאפשר זה לשנות את עצמנו והשינוי של האחר ישתקף אח"כ גם הוא.
להשכלתך הכללית: מעולם לא הייתי דתיה במובן אותו את מתארת, אני חילונית ואם תרצי אפילו "כופרת" ואולם, יחד עם זה אני מכירה בזכות של
"חייה ותן לחיות"
, ומכירה בזכותם של אחרים "לקבל הנחיות" כמו שכתבת מאחרים, כי ככה הם רוצים. אני מכירה גם בעובדה שיש קיצוניים בכל תחום, השאלה היא איך זה משפיע עלי, וחשוב מזה,
למה?
.
בשביל טנגו חמודה, צריך שניים…….. זוכרת? יש כאלה שלא מסוגלים או לא רוצים או לא יודעת מה, להגיע להחלטות לבד, ו/או לחשוב לבד, ולמה זה צריך להפריע לך? כן, יש כאלה שפשוט עושים ולא שואלים, וזה מקסים בעיניי, למה בעינייך זה כל כך דוחה?
בואי נחזור רגע לנושא הבורות…. את יודעת, נדמה לי שלו כולנו היינו מבינים את תכליתן של המצוות, אולי היינו מקיימים אותן גם. רק אולי, אני כותבת, כי לכולנו זכות בחירה אישית. לדעתי, וכן, זו דעתי האישית, המצוות הן רק אמצעים לחיבור עם האור, אנו יכולים לבחור בהן, וכן, גם לבחור להתחבר אחרת. החשוב ביותר הוא לאהוב את מה שאנו עושים ולעשות את מה שאוהבים.
ובאשר לשאלתך, איפה כתוב שאלוהים נמצא בכל אדם. ראשית, הפניתי את השאלה למביני דבר, יותר ממני, אבל אני לא יכולה שלא לתהות למה זה חשוב לך? אם תראי את זה כתוב יהיה לך קל יותר להאמין או מה? כאשר מרגישים חלק אלוק ממעל, כאשר מרגישים שאנו חלק מאותו אלוהים, אור, איך שלא תקראי לו, הרי שלא צריך כתובים ו/או הוכחות. יש דברים שהם מעל ההגיון, זה שמבקש הוכחות.

עובדים מהר ברשת....../images/Emo23.gif

אהלן ריטה......... בעוד אני כותבת לך..... מישהו מצא לי את הפסוק, אז הנה: "ועשו לי מקדש ושכנתי בתוכם" ספר שמות פרק כה´ פסוק ח´. "ושכנתי בתוך בני ישראל והייתי להם לאלוהים" ספר שמות פרק כט´ פסוק מה´. אפילו קיבלתי כתובת של אתר שבו ניתן לחפש בתנ"ך כל מיני דברים אני מביאה לך את הקישור: http://www1.snunit.k12.il/kodesh תודה לאלישע בן אבויה, מפורום "ביקורת המקרא". אז....... הם לא כל כך נוראים הדתיים, את רואה

ritarita

New member
דווקא המשפטים האילו...

בפני עצמם... הם בדיוק מה שציפיתי למצוא ולא ההפתעה שקיוויתי למצוא אבל..כמו שהסברתי..אם לא הובנתי..אז אסביר שוב.. אני אוהבת ומקבלת אנשים באשר הם אני לא תמיד מבינה אנשים וכואב לי כשמשהו ממש לא מסתדר עם ההגיון ועם הרגש ולכן אני מביעה את רגשותי ואת דעתי בנושא ובשום מקום אין פה שנאה או סלידה.. ואם תהיה..זה יהיה לאדם מסויים אם פגע בי אישית ובמודע!

ritarita

New member
ואני אמשיך בחיפושים...

ואחרי שאתעמק ביהדות אוכל גם להביע דיעה שלמה לגביה בעתיד..

ritarita

New member
תגובה לדברייך..על אותו המשקל..

בורות היא שיפוט מתוך חוסר ידע האת אינך שופטת אחרים? האם את יודעת הכל על אחרים? האם לא שפטת את החבר של אחותך באותה ארוחה? כמה ידעת עליו לפני שהחלטת שהוא בור? האם מספיק משפט אחד שהוא אומר כדי שתדעי מיהו בכלל? לא מפריע לי - כואב לי למה כואב לי? כי כשנראה לי שאנשים מתנהגים בחוסר הגיון, ויותר מכך, בחוסר רגש זה כואב לי - אפילו כאשר אנשים אילו אינם קרובים אלי וזה כולל חילונים דתיים יותר ודתיים פחות זו פשוט הגדרה של קהילות שונות זה לא מצב שמפריע לי זה ההבדל בין מסורתיים, חובשי כיפה, מאה שערים..ועוד המון צורות שונות של קירבה אל הדת.. יש גם שנחשבים חרדים - אך שעושים מצוות ויודעים למה.. אני לא יודעת מה קורה בנפשם של אנשים. וזה לא משנה אם הם חרדים מסורתיים או חילונים רק אם וכאשר אני מדבר איתם ומגיעה איתם לעומקים..אז אולי אתקרב ללדעת מה בנפשם.. האם את יודעת? למה איכפת לי אם אדם מבין את המצוות שהוא מקיים? כי איכפת לי מהאדם-באשר הוא..לא משנה מיהו .. אני חיה בחברה..ואני פוגשת אנשים שונים בחברה..אותה חברה שאת חיה בה.. ובמפגשים השונים..יש לנו מגעים שונים..וחלק מהם משפיעים על חיינו.. ובמובן מסויים..מה שאותם אנשים, שמקיימים מצוות בלי להבין, עושים אחר כך בבחירות..כן משפיע עלי.. אבל שוב..גם אם לא..אני אוהבת אנשים..באשר הם..ואם הם עושים דברים שבעיני אינם הגיוניים..זה כואב..ומה שאני עושה בעצם פה..ובשיחות שונות עם אנשים..זה מנסה להבין..עדיין לא שופטת..רק מביעה דיעה..גם אם נשמעת כעוסה..זו דיעה..מחשבה..הרגשה אני לא מבינה מהיכן נובע הסיפור שלך אם לא היית דתיה..זו היתה המצאה להמחשת דעתך? אם כן..איך את יודעת אם את צודקת..מהיכן את שואבת את שיפוטך? יש כאלה שלא מסוגלים להגיע להחלטות לבד והם בדיוק אותם אילו שלא רוצים-כי לא מסוגלים וזה לא מצב בריא, לפי דעתי.. זה לא דוחה..זה כואב..כן..כואב לראות אדם מאבד שליטה ופונה לדת..כי יותר קל..כן יותר קל..לקבל הנחיות ולבצע מאשר לחשוב.. ויש את אילו שיוצאים מן הדת..וממה שאני מבינה נכון להיום...משום שאותם אנשים התחילו לחשוב בשביל עצמם.. ואותם אנשים שנולדים לדת..ונשארים..ואני מדברת על הקיצוניים..אילו שעושים מצוות בצורה עיוורת..הם לא לומדים הכל..כפי שאת אומרת..ואיך את בכלל יודעת מה הם לומדים..אם את לא דתייה כמוהם.. רציתי הפניה לכתובים כדי לראות אם זה מה שחשבתי מה שהרגשתי יותר נכון אם אלוהים הוא בכל אדם אז המצוות הן בגדר עצות והאלוהים שבכל אדם מחליט לבד אילו מצוות לקיים ויתכן שהייתי מגלה קצת יותר מזה אולי זה גם היה משנה קצת ממה שאני יודעת היום רציתי לקרוא את כל הטקסט כדי לקבל תמונה שלמה לא רק משפט תלוי באויר..זה לא מספיק אני שלמה עם דרך חיי וידיעת היהדות היא דרך להבין אנשים יותר טוב וזו בשבילי מטרת החיים שלי הדבר היחיד שראיתי בחיי שלעיתים מעל ההגיון הוא הדברים שאנו עושים בשביל אהבה לעומת זאת אהבה אמיתית היא הדבר הכי הגיוני שיש

ריטה מותק, כתבת "מטרת החיים שלי"

מטרת החיים שלי היא להבין אנשים טוב יותר.... האמנם?
ראשית, אני מצטערת אם אני מכעיסה אותך לרגע, משום שנדמה שהתשובות ובכלל כל התכתובת הזו לפחות ביני ובינך, מאד טעונה. אז קבלי התנצלות מראש אם פגעתי איכשהו וכן, גם על מה שאני הולכת לכתוב עכשיו.
באשר לסיפור הדוגמא שהבאתי לך "חילונים בורים " שמו, לו שמת לב לתחילת ההודעה שם, היית מבינה שזה אינו סיפור שלי, כי אם סיפור מקסים בעיניי שקיבלתי במייל. לכן, חומד, אל תמהרי לחוות דעה ולומר משהו בטרם את בטוחה שהוא אכן כך!
לא מפריע לך את כותבת, אלא כואב לך…. כי נראה לך שאנשים מתנהגים בחוסר הגיון…. חוסר רגש…. אבל, וזה אולי אבל חשוב מאד, זה נראה
לך
כלומר, שוב את שופטת אחרים על פי אמות מידה
שלך
ומי אמר שמה שנכון לך נכון גם לאחר?
והכאב הזה שאת חשה בעקבות, האם הוא גורם לך לצמוח, האם הוא עושה לך טוב? האם אין הכאב עצמו אומר דרשני? כלומר, משהו פה דורש שינוי משום שהוא עושה לי רע, וזה לא קשור לאחרים כי אם אלי? שהלא לי כואב ולא להם בנושא הזה?
אני לא אכנס איתך שוב לנושא החרדים, דתיים, חילוניים, כופרים… ראשית, זה נושא טעון מידי, ושנית, אני לא אף אחת מאלה, וכל מה שרציתי הוא בעצם להפנות את תשומת ליבך לעיסוק שלך בכל דבר אחר חוץ ממך.
אני חושבת שוב, שכולנו אחד, כולנו מקשה אחת וכל הדרכים שאנו יוצרים חיוניות באותה מידה לצמיחה הכללית שלנו כחברה וכפרטים, אבל, זה שלי, ואת לא חייבת לחשוב כמוני. החיפוש שלך אחר תשובות, דווקא מקסים בעיניי, אלא שלא נראה לי שאת מחפשת במקומות הנכונים. אשמח לשוחח איתך על כך.
את כותבת שאיכפת לך מהאדם באשר הוא… תגידי…….. מה עם סבלנות וסובלנות? מה עם חמלה? מה עם אהבה בלתי מותנית? זה לא נכלל באיכפתיות הזו? או שאיכפת לך רק ממה שקרוב אלייך ומשרת אותך בדרך כלשהי?
כאילו גם זה בסדר וגם זה בסדר, אלא שהעניין הוא להיות מודע ל"למה איכפת לי באמת" ולא למה אני חושב שאיכפת לי. לנסות להבין את האחר זה נחמד, זה יופי… אבל, אולי כדאי קודם להבין את עצמנו? רק אולי?
באשר לאלה שאינם מסוגלים/רוצים/יכולים להגיע להחלטות לבד, את כותבת מצב לא בריא…. מאיפה את יודעת? לא בריא למי? אולי טוב להם כך? ושוב, לקבל אדם באשר הוא אמרת קודם, זה לא בדיוק הולך יחד, לא?
הקיצר חמודה, נראה לי שאת עורכת מסע נפלא בחיפוש אחר תשובות ואני מברכת אותך על כך. יחד עם זאת, הרשי לי להציע לך משו, ולו רק משום שאני מבוגרת ממך ביום אחד (אחלא תירוץ הא?) את המסע חמודה, כדאי לעשות בתוך עצמנו, האחרים, אלה שמסביב לנו, אלה שאנו פוגשים ומזמנים לחיינו, הם רק המראה שלנו, הם רק משקפים את הפנימיות שלנו.
את מכירה את הסיפור עם אדם שחיפש מפתח של הבית מתחת לפנס הרחוב? בא ידידו ושאל אותו, מה אתה מחפש? אמר לו הבחור - מפתח של הבית. שאל - איפה הוא אבד לך? הבחור – שם. שאל – אז למה אתה מחפש פה? הבחור – כי פה יש יותר אור.
באשר לכתובים שאת מחפשת…. הלא נתתי לך את כל מה שיכולתי, ספר, פסוק, פרק ואפילו יותר מזה, אתר לחיפוש… בהצלחה חמודה…

ritarita

New member
את לא קראת עד הסוף..

בעניין הכתובים.. ראיתי מה שהבאתי לי ותודה אך לא מצאתי בהם את מה שחשבתי ..את ההפתעה.. וכתבתי גם שאמשיך לחפש..ואצטרך לפנות לכתובים בעצמי.. לקרוא את הכל ואז לדבר מתוך הבנה עצמית (עכשיו אולי הבעתי את זה יותר טוב..) זה מוזר אני מנהלת את אותה שיחה אבל בצורה הפוכה עם מישהו אחר באי מייל אני אחזור שוב אני מקבלת ואוהבת אנשים באשר הם ורוצה להבין..באמת להבין ..את דרך חייהם אבל בינתיים..יש כאלו שאני לא מבינה וכל השיחה הזאת מטרתה הראשונית הייתה לחפש תשובה כל מה שאת אומרת נכון הוא..וגם נאור.. והכל כתוב מילים יפות שכאלו.. פשוט כשאת אומרת שאני לא סובלנית..אז אני תוקפת..כי אני יודעת שאני כן! אבל אני בעצם חושבת כמוך..ורק בגלל שהתחלתי לשאול..אז התחלנו במן ויכוח.. אני לומדת להבין וזה תהליך שיקח עוד הרבה זמן ואני מאמינה שרק כאשר אכיר אנשים מקרוב אוכל להביע דיעה יותר מלאה..וגם את זה כתבתי בתגובתי הקודמת..כמדומני..אם לא ..אז עכשיו. הלמידה שלי היא באמצעות שאלות אני חושבת שזו הדרך הכי טובה ללמוד לשאול ולקבל תשובות ולפי התשובות לשאול עוד שאלות עד שהכל מסתדר ..טוב, אולי כמעט הכל.. המשפט שהכי הכעיס אותי..ולא משום שהוא נכון..אלא משום שהוא בא מחוסר הבנה של מה שרציתי בעצם להעביר: את המסע חמודה, כדאי לעשות בתוך עצמנו, האחרים, אלה שמסביב לנו, אלה שאנו פוגשים ומזמנים לחיינו, הם רק המראה שלנו, הם רק משקפים את הפנימיות שלנו. אני עושה את המסע הזה כל יום אני חושבת שאני עושה אותו יותר מכל אחד אחר אני כל כך רוצה להבין אנשים..ולרוב לא ממש מסתדרת איתם..וזה לא רק עם דתיים ..זה כבר כלל האנשים.. ואת יודעת מה החלום שלי? לפתוח פונדק קטן במקום ירוק ולארח אנשים מכל קצוות העולם אנשים שונים ממקומות שונים מעבר שונה וכשם שהם לוקחים איתם משהו מביקורים אני אקח מכל אחד מהם גם משהו זה המסע שלי אני יודעת מי אני ומה הבעיה שלי והמסע הוא לפתירת הבעיה הזו ואם כבר העלית את הנושא - מה גילך?

ריטה´לה../images/Emo24.gif

ריטה חמודה… לא רק שאני קוראת עד הסוף.... אני מעתיקה את השאלה לוורד, עונה עליה פסקה אחרי פסקה, ורק אח"כ מעתיקה לפורום... אני מותק אל תראי אותי ככה
אין לי עניין להכעיס אותך וכאלה, באמת שלא, אני רק "חיית רשת" כמוך מסתבר… כי אני קוראת את השעות שבהן את כותבת וזה דומה לשעות שלי, כאילו… אין שעות בכלל. מכל מקום אני מסתובבת בהרבה מאד פורומים, לבד מהפורומים באתר שלי, ונתקלת לא פעם בשאלות שכאלה, שמניבות דיונים מקסימים. אני בת 37 אגב, ואת?
את מחפשת הפתעה? בהצלחה חומד, ותבטיחי לספר על כך כשתמצאי. אהבתי לקרוא את "הלמידה שלי היא באמצעות שאלות"… מסכימה שזו אחת הדרכים המקסימות ללמוד. העניין הוא מה שואלים, ואת מי? שוב, לדעתי אנו מכילים את כל התשובות שאנו זקוקים להן, ובאשר ליידע נוסף, הרי שהוא מבורך, אולם קודם יש לברר מה אנו, מי אנו? בקיצור, המסע לדעתי אמור להיות מהפנים החוצה, וזה אומר קודם לדעת מה אני מכילה עם כל ה"טוב" וה"רע" שבי, ואח"כ לנסות להבין את האחר.
גם קודם כתבתי שהאחרים הם רק מראה עבורנו, משקפים את מה שקורה לנו בפנים. דוגמא לכך, ואולי הטובה ביותר היא כעס. יש משפט חכם מאד שאומר "עורר את כעסו". כלומר, הכעס קיים בנו ומישהו רק מעורר אותו ומביא אותו לידי ביטוי. לכן אני אומרת קודם להכיר את כל מה שאנו מכילים, ואח"כ להכיר את האחר, ואולי גם להבין את האחר.
כאשר מישהו לא מבין אותנו, זה אנחנו שלא יודעים להסביר את עצמנו. ושוב משפט שלמדנו עוד בבית ספר – "אין תלמיד מטומטם, יש מורה שלא יודע להסביר". אם כתבתי את כל מה שכתבתי פה, זה משום שאת מזכירה לי את עצמי בזמן אחר, רחוק מאד אחורה, ואיכפת לי זה הכל. אני קוראת את הכתוב פה די הרבה זמן, ולא כל כך הגבתי, אלא ששוב, זוכרת את צעדי הראשונים שלי במסע הביתה, הרבה מאד לפני שהתחלתי עם האתר שאני מנהלת היום, הרבה לפני אינטרנט בכלל. המסע הביתה הוא מבחינתי ה"מסע אל עצמי".
כתבת, לרוב אני לא מסתדרת עם אנשים…. חמודה, שבי עם עצמך, עצמי עיניים ושאלי מדוע את לא מסתדרת איתם, מה הם גורמים לי להרגיש, ולמה? מה זה מזכיר לי מהעבר? אני בטוחה שתגיעי לתשובות אחרות, עמוקות יותר, ואני מניחה שמתישהו תביני באמת את העובדה שהאחרים רק משקפים תנודות בתוכנו.
בקשר לחלום הפונדק שלך…. מבטיחה להזמין? אני אזכיר לך מידי פעם… בינתיים...... מרגישה את החיבוקים?

למעלה