שאלה בקשר לאוטו חדש:

teen17

New member
שאלה בקשר לאוטו חדש:

היי לכול אנשי הפורום. אבא שלי מעונין באוטו חדש דגמי 2002 ומהיכרותי עם מכוניות במשך רוב שנותי (ואני בן 17) אז אבא שלי הולך ובודק איתי מכוניות ומזמין בהתאם לדעתי ודעתו. אני המלצתי לו בינתיים רק על הפאסאט 1.8 טורבו ידני שעולה קצת פחות מ-140,000 שקל וגם את המגה מאגנום 4X4 GLS כולל ברזלים מקדימה ומפגוש אחורי מברזל ומדרגות צד (היפות ולא הפשוטות) גם כן דגמי 2002. איזה עוד אוטו יכול להיות בשיקולים של לקנות שהוא אוטו טוב שלא יעשה בעיות (למשל פיאט עושה בעיות) ושיהיה אוטו אמין ושיחזיק מעמד מבכינה מכנית הרבה שנים וקילומטרים? ושהוא באותה קטגוריה ובסביבות אותו המחיר אבל לא יותר מ-150,000 שקל?

umop apisdn

New member
"פיאט עושה בעיות".

אם זה מה שאתה אומר, כנראה שיש לך עוד מה ללמוד... בכל מקרה, בתקציבך, המונדיאו היא המכונית העדיפה, או הסיטרואן C5 (התנהגות ונוחות בהתאמה). כמו כן, ב150 אלף, פז´ו 406 תהיה מכונית מעולה (ותשאיר עודף רב בכיס). בכל מקרה, מגנום הוא קנייה לא כדאית, אלא אם אתה חייב להוביל סחורה רבה. הפאסאט ישנה יחסית, והמונדיאו (למרות המוניטין) אמורה להיות טובה לא פחות. אם נוחות חשובה לך, עם זאת, לך על הC5.

מצמץ

New member
נכון לעכשיו הכי משתלם לרכוש מונדיאו

וכפי שUMOP אמר גם הC5 תהיה אופציה מעולה.

teen17

New member
מה עדיף במונדיאו

שאין בפאסאט? וחוץ מזה, האם איכות אמריקאית עולה על איכות גרמנית כמו פולקסוואגן?

umop apisdn

New member
עדיפות המונדיאו:

היא נוחה יותר, מתנהגת יותר טוב, יותר חדשה, מנועה לא מוגדש טורבו= יותר חסכוני ודרך פעולתו עדיפה, העיצוב בפנים עדיף (אפילו אם האכות טיפונת פחות טובה). ולידיעתך- המונדיאו היא לא אמריקאית, אלא ארופאית (מרכזי תכנון בגרמניה ובריטניה) ותכנונה ארפופאי ב100% (דינמית). והכי חשוב- מחירה משתלם בהרבה- 129 אלף ש"ח בלבד לעומת הפאסאט... רועי, שוקל לשלוח קורות חיים לדלק מוטורס...

teen17

New member
לפאסאט 1.8 טורבו יש מגדש טורבו?

וחו. מזה כמה כוח סוס יש למונדיאו? ומה הנפח מנוע שלה?

umop apisdn

New member
כן, לפאסאט 1.8T מגדש טורבו...

ו-150 כ"ס. למונדיאו נפח של 2 ל´, ו143 כ"ס. אגב, הנתון של ה0-100 מוצא את המונדיאו עם- 8.8 ש´ (ידני), בעוד שלפאסאט נתון של 8.2- כלומר, זניח לחלוטין. מה שכן, מנוע עם מגדש הוא פחות טוב, בדר"כ ממנוע ללא מגדש, בשל אופי פעולתו הפחות טבעי.

teen17

New member
ומה המחיר של המונדיאו

בנפח 2 ליטר עם 143 כוח סוס? ומה הנתונים הטכניים של המונדיאו הזאת? האם יש לה ABS EBD וכו....???

umop apisdn

New member
המונדיאו עולה...

129 אלף, ומגיעה באמת אבזור אחת בלבד (הגבוהה ביותר). נתונים טכניים עקריים: מנוע 2 ל´ זטק, 143 כ"ס. 33 קג"מ מומנט מירבי, 0-100 ב8.8 (ידני), 210 קמ"ש מקסימלי. פרט לABS, יש גם בקרת שיוט (ואולי גם בקרת משיכה), אך ברכב עם התנהגות טובה כמו המונדיאו, יש פחות צורך בבקרת יציבות.

itzik93

New member
רק שכחת לציין...

פרט ל"העדפות" שלך, מה אבא שלך צריך ? הוא צריך טנדר לעבודה או רכב משפחתי ? הוא מחפש אוטומטי בלבד או גם ידני.... ? חשבת בכלל איך אבא שלך יפטר מפאסאט 1.8T ידנית כשהוא ירצה למכור ? היתה לי את אותה הדילמה לא מזמן - במכוניות כאלה (מנהלים) עדיף לא לקחת ידני, כי לרוב מכונית מנהלים זה רכב גדול ו"מכובד" שבא עם תיבה אוטומטית, וכאן בארץ, הסיכויים להחדיר לשוק רכב מנהלים עם תיבה ידנית שואפים לאפס - אז תעזוב את הידע שלך לרגע בצד (עם כל הכבוד) ותשאל את האבא שלך מה הוא בדיוק מחפש או רוצה ברכב שלו - כי בסה"כ הוא זה שהולך להוציא 130,000 ש"ח ולא אתה. איציק

teen17

New member
תשובה למה שרשמת:

הוא לא רוצה אוטומטי אלא רק ידני. בקשר למכירה זה לא מהווה בעיה עבורו. ובלי כשר למנהלים/עבודה/העמסה ופריקה הוא רוצה רכב לכול המשפחה שלנו.

umop apisdn

New member
אז תשכח מהמגנום...

הוא נחות מ-ש-מ-ע-ו-ת-י-ת- מכל דבר בקטגוריית המנהלים. ולדעתי- מונדיאו יש בארץ רק אוט´.

itzik93

New member
ועכשיו שאלה יותר פרטנית...

לפי מה שאני מבין מדבריך - אבא שלך לא בדיוק מחפש מנהלים אלא משהו שיסיע את כל המשפחה ("ובלי כשר למנהלים/עבודה/העמסה ופריקה הוא רוצה רכב לכול המשפחה שלנו."). השאלה שניה - הרכב הוא גם לעבודה ? שאלה שלישית - מגאן/פוקוס באות בחשבון ? (כמה נפשות הרכב צריך להסיע ?) בתודה מראש איציק

teen17

New member
תשובה לשאלתך:

אנחנו 5 אנשים ואנחנו צריכים אוטו שיוכל לסחוב את כולנו עם מזגן בעליות של חיפה יחד עם מטען (קניות, מזוודות כשחוזרים מחול וכו). הרכב אמור להיות רק לנסיעה הוא עובד עבודה במשרד ולא של העמסה או משהו. הוא נוסע איתו לעבודה.

itzik93

New member
אז בגדול...

כל מגאן סדאן / פוקוס סדאן / אסטרה סדאן (ידניות כמובן) 1600 סמ"ק יכולות לבצע את העבודה - לא כן ? מדובר (גם) בילדים או 5 מבוגרים גדולים ? (לצורך חשיבות המרווח מאחור) איציק נ.ב. עם רכב עמוס במטען ו 5 אנשים אל תצפה לביצועים הטובים של רכב ריק - תמיד תרגיש בהבדל, רק שבמקרה שלך עם הגיר הידני זה יהיה טוב יותר בהרבה מהאוטומטית.

teen17

New member
כמו שרשמתי כבר וארשום מפורט יותר

אחנו 5 מבוגרים. אנחנו רוצים כבר שיהיה לו הרבה כוחות סוס נפח מנוע גדול יותר מ-1600 (1800 מינימום) שיהיה נוח לשבת מקדימה ומאחורה (מאחורה 3 מבוגרים) ושיהיה רק ידני. ואנחנו לא מעונינים בפורד פוקוס מגאן סדאן ואסטרה סדאן. אחנו רוצים מכונית יותר גדולה במידות ממה שרשמת. עכשיו אם תוכל לרשום לי מכוניות בהתאם למה שרשמתי. תודה.

מצמץ

New member
RE

אם הפוקוס,המגאן והאסטרה לא מתאימות לך, ואתה רוצה ידני עם מנוע של לפחות 1.8 אז אני מניח שהפסאט 1.8T באמת תתאים לכם. בארץ מכוניות "מנהלים" וידני זה פשוט לא הולך ביחד ולכן היא תפסיד מערכה יותר מאשר מכונית אוטו´ מהליגה שלה. ולכן אם אתה גם ככה הולך להפסיד כסף ודאי, אז האם לא עדיף לקנות ליאון 1.8 עם 180 כ"ס ב 136 אש"ח?
מצמץ, חושב שהליאון תעשה את העבודה (במקרה שלך).

teen17

New member
אבל היא לא מרווחת ומשפחתית

כמו הפאסאט טורבו 1.8 או המונדאו 2 ליטר.

אילן די

New member
מזל שאני לא צריך לשאול אתכם כלום

אתם ממש אבל ממש לא עונים לבחור שפירט אולי 6 פעמים את מה שהוא רוצה. תנסו לקרוא היטב את מה שהוא אומר. הוא רוצה אוטו ל ח מ י ש ה אנשים עם ש ל ו ש ה אנשים מאחורה ומה שהוא מקבל אלה הצעות על פוקוס וליאון, מגאן ואסטרה. אני לא מאחל לאף 3 אנשים כאן להיתקע יחד במושב האחורי של אחת מהמכוניות האלה באופן קבוע. המכוניות האלו מיועדות במקרה הטוב להסיע 4 מבוגרים בנוחות.

teen17

New member
סוף סוף מישהו מבים מה שאני שואל

אז אולי תוכל אתה לענות לי על השאלה?

למעלה