אם כך אז הסרט הכי שלי הוא ללא ספק
"קברט". למה? יו... מיליון סיבות. אבל אנסה להתמקד באלה שעשויות לעזור לך, ולכן לא אגלוש לטיעונים כגון "כי לייזה מינלי מקסימה, השירים נורא יפים והסטיילניג (בגדים, איפור, עיצוב, תפאורה) אלוהי". ראיתי את הסרט הזה עשרות פעמים, ועדיין אני זוכרת את החוויה העמוקה שהיתה לי בפעם הראשונה בה אבא שלי לקח אותי לראות אותו בקולנוע סמדר. התאהבות ממבט ראשון. דמות הגיבורה קסמה לי אז ועודה קוסמת לי היום. המתח והמאבק בין העולם הפנימי שלה לבין התדמית החיצונית שהיא מסגלת לעצמה העסיקו אותי כילדה וממשיכים להעסיק אותי מאז ללא הרף, תוך כדי שנקודת המיקוד של עיסוק זה משתנה מפעם לפעם, בהתאם למקום הרגשי והבגרות הנפשית שלי בזמן הנתון. העיסוק ב"מסיכה" ובהסרתה, ובשאלה האם ועד כמה היא חלק מה"אני" הוא מהותי מאוד בתהליכים שאני עברתי ועודני עוברת והסרט מדבר אלי, בראש ובראשונה, מן המקום הזה. לכן גם ההתייחסות שלי לסטיילינג בסרט היא יותר מסתם התלהבות אופנתית/אסתטית אלא הערכה אמיתית לאופן בו הם מעבירים אלי מסרים ומעוררים אצלי תחושות (הלק הירוק מטאלי שלה, למשל, בתחילת ובסוף הסרט, והמילים Devine Dcadence שמלוות אותו). ובכל זאת, אם נצא לרגע ממבוכי הנפש הפתלתלים והסבוכים שלי, הסרט פועל עלי גם ברמות אחרות ושונות, ואחד הדברים היפים הוא שבכל פעם בה אני צופה בו הוא פועל עלי ממקום אחר. זה יכול להיות מקום היסטורי, מקום של סיפור אהבה/זוגיות, של "משולשים מסוכנים" ויחסים תקינים-או-לא-תקינים בהקשר של מין ובכלל, של מקומן של נשים בחברה של אז והאפשרויות הפתוחות בפניהן, של מחאה חברתית, של אימת וזוועות המלחמה, של אדישות בני-האדם, של דינמקות-בין-אישיות ומערכות יחסים, של יחסי הורים-ילדים, של מוזיקה וריקודים וכו´... אחד הקטעים שתמיד "עושה לי את זה" (וכאן חזרנו לעולמה המופרע של שלילנד) הוא כאשר, אחרי שהיא מפילה את העובר והוא שואל אותה בכעס "אבל למה", עונה המינלי: "אתה יודע... אחת מגחמותי". יש לי עוד מלא מה להגיד על הסרט הזה, אבל אני חושבת שהנקודה הובהרה. מי שממש חשוב לו לשמוע את דעתי המלאה והמנומקת, שאני תמיד שמחה להגיד אותה, מוזמן לראות אצלי את הסרט עם הערות ביניים ופרשנויות בזמן אמת. יאללה. החיים הם קברט, חברים.