שאלה בקינמטיקה

itsik32

New member
שאלה בקינמטיקה

בס"ד נתונה נוסחת המעתק s=3t-4t^2 והתאוצה a=-8t. השאלה באיזה שלב התאוצה מואטת/מואצת? אני צריך את הרעיון ולא את הפתרון המספרי. תודה מראש

johngalt2

New member
אוקיי

אם התכוונת ב- "מעתק" להעתק, אז יש לך שם טעות בגזירה (או בנתונים), כי התאוצה היא פשוט 8- ולא תלוייה בזמן. ולגבי השאלה - אני מניח שאתה מתכוון לשאול מתי התאוצה חיובית ומתי היא שלילית - ובכן, היא תמיד שלילית, כפי שרואים מהנגזרת השנייה של ההעתק.

itsik32

New member
צודק לגבי הטעות, אבל..

בס"ד כפי שציינת יש טעות בנוסחת ההעתק s=3t-4t^3. לגבי התאוצה, כך הייתה השאלה ואני מבין שלמרות שבנוסחה התאוצה במינוס, כאשר התנועה קדימה היא מוגדרת שלילית וכאשר התנועה אחורה - השלילי של קדימה הופך להיות חיובי אחורה. מתי זה קורה? כאשר הנגזרת של ההעתק שווה 0?

johngalt2

New member
אני לא בטוח שהבנתי את השאלה

קודם כל, אם זו משוואת ההעתק אז a=-24t, וגם אז התאוצה תמיד שלילית. מה שקורה כאשר הנגזרת של המהירות היא אפס, זה שהגוף מתחיל לחזור אחורה על ציר ההעתק.

itsik32

New member
האמת גם אני קצת התבלבלתי...

בס"ד הנתון היחיד שקיבלתי הוא: V=3-4t². מזה הסקתי ש a=V'=-8t ומנוסחת ההעתק S=Vt+0.5at² כאשר מהירות התחלתית=3 כאשר t=0 נובע: S=3t-4t³ אני גם לא מצליח לקשר בין נוסחת ההעתק לבין הקשר שהמהירות היא נגזרת ההעתק.

sharonr5

New member
אנסה לעזור

היי, אני חדשה בפורום שלכם, אנסה לעזור לך קצת ניראה שאתה קצת התבלבלת באמת. אם הנתונים שנתת פה הם מדוייקים, מדובר בתאוצה משתנה ולא קבועה כי היא אכן תלויה בזמן. בהנחה שאתה מתחיל מזמן אפס ומעלה, התאוצה רק תמשיך ותהיה יותר שלילית עם הזמן. עכשיו, בגלל שמדובר בתאוצה משתנה, הנוסחא שלך להעתק היא לא מדוייקת. ההעתק אמור להיות האינטרגל של המהירות, ובמקרה הזה צריך להיות לך שם משהו עם T בשלישית שלא מופיע אצלך בהעתק. לפי השאלה ששאלת, נוסחאת ההעתק גם ככה לא רלוונטית פה. אם אתה אכן רוצה לדעת מתי המהירות נהיית שלילית (ולא התאוצה כי היא תמיד שלילית), אז אתה צריך לפתור למצב שבו המהירות נהיית אפס, שם היא מחליפה סימן. V=0=3-4t^2. זה די פשוט לפתור לבד, וייתן לך את הזמן t בו אתה בעצם מתחיל ל"נסוע לאחור". שרון

itsik32

New member
תודה בכל אופן

בס"ד לא ממש תפסתי ראש. זו הייתה השאלה וגם הייתה לה תשובה 1.5s תודה בכל אופן

למעלה