שאלה בקינטיקה

בריטית

New member
שאלה בקינטיקה

היי חבר'ה! אני לומדת ביולוגיה באוני' בן גוריון. אם מישהו יכול בבקשה להסתכל על שאלה 3ד' בקובץ המצורף ולנסות לענות על השאלה... אני כבר אובדת עצות! ניסיתי הכל... אם אפשר רק לפרסם פתרון כמה שיותר מפורט ומוסבר תודה רבה רבה!!!

the last anigma

New member
וואו.. זה היה חישוב ארוך..

אממ בצורה מוזרה קיבלתי בסוף את המשוואה עבור התגובה האלמנטרית הראשונה אבל אולי יש לי טעות חישוב. ככה, לפי מה שנתון (ריכוז מולקולת החמצן נמוך כך שניתן להניח ששיווי המשקל הולך בכיוון אחד) ניתן להניח את הנחת המצב העמיד עבור 2 תוצרי הביניים - N ו- O, אם תכתבי את המשוואות (וכמובן תתעלמי מהתגובה האלמנטרית האחרונה) תבודדי את ריכוז [N] מהנחת המצב העמיד שלו - ותציבי בהנחת המצב העמיד של [O] באורח פלא דברים יצטמצמו, ותקבלי ביטוי ל2^[O]. אותו תציבי במשוואת הקצב עבור תג' אלמנטרית מס' 4, שהיא קובעת המהירות ע"פ הנתון. אם לא תסתדרי אני אפרט, זה פשוט קשה לכתוב כאן, אולי אני אכתוב יפה ואסרוק יותר מאוחר.

בריטית

New member
תודה תודה תודה!!!

תודה תודה תודה תודה תודה!!!!
אוי, תודה לך!! אני כבר כל היום מתחבטת עם הדבר המפגר הזה, מחר אני צריכה להגיש את זה ב9 בבוקר, כל הפורום שלנו על הרגליים ואף אחד לא מצליח... אם תוכל באמת לפרסם משהו יותר מפורט זה יהיה נהדר! בנתיים, אני אנסה עם מה שיש לי- זה יותר טוב מכלום! באמת באמת תודה!!! אתה לא מבין כמה עזרת!!!

בריטית

New member
יש לי שאלה קטנה

למה להתעלם מהתגובה האחרונה? אם אמרו שזה לא ש"מ מהיר, עדיין יכול להיות ש"מ "לא מהיר", לא??? אתה בטוח שצריך להתעלם ממנה ולא לרשום אותה?

the last anigma

New member
קודם כל:

זה כנראה לא כ"כ ארוך כשמעתיקים על נקי :) הרווחתם מהעצלנות שלי כלפי השיעורים שלי. ודבר שני, זה מה שאני הבנתי, (ואגב אני בחורה) כי אמרו שריכוז O2 נמוך אז הנחתי שזוהי (4) התגובה האיטית - הקובעת מהירות.

בריטית

New member
וואו!!!

את ממש כלה!!! אני כבר זרקתי איזה 50 דפים לפח!! רק שאלה קטנה אחרונה (בתקווה)- הם ביקשו בשאלה את קצב התפרקות NO. את לא אמורה לבנות את משוואת הקצב על פי הפירוק שלו, ואז להציב את O ו- N שמצאת? (ואז את גם לא צריכה להניח ש4 זה הקובע מהירות...) מה את אומרת?

the last anigma

New member
פאק.. אני מתחילה להיות לא בטוחה...

אמנם ככה זה מסתדר אבל הלכתי לכיוון הזה כי בסמס' שעבר היתה לנו שאלה מאוד דומה שנפתרה ככה... לעומת זאת עכשיו אני מתחילה לפקפק בבחירה שלי של השלב קובע המהירות, בקיצור, קחו בעירבון מוגבל...

בריטית

New member
מה את חושבת על...

תשמעי מה עשיתי ותגידי מה את חושבת: התעלמתי מהאחרון כמו שאמרת (זה גם ממש מקל על העיניינים אז אני מקווה שזה נכון..) בניתי d[NO]/dt, עשיתי מצב עמיד לO וN. מצאתי את שניהם: שניהם מורכבים מ[NO][M]' כשהM בחזקת (-0.5) וקבוע הקצב של O הוא שורש של Ka חלקי 2*Kd, וקבוע הקצב של N הוא Kb חלקי Kc כפול אותו השורש של O, הצבתי במשוואת התפרקות NO. עכשיו, בגלל שמוגדר לעשות מצב עמיד- תמיד התגובה השניה תהיה מהירה מזו שלפניה. אז אפשר להגיד שKa זו התגובה עם הK הכי קטןולכן להזניח את Ka וכל מה שמחובר אליו בקצב התפרקות NO... ואז יוצא לי משהו... טוב וקצר... מה את אומרת??? בעיקר על הזנחת הKa והזנחת התגובה האחרונה של הש"מ???

the last anigma

New member
לא ממש הבנתי את ההסבר..

אבל אם קיבלת תוצאה נורמלית אני מניחה שזה בסדר. כבר התבלבלתי לגמרי ואני צריכה לחזור ללימודים שלי
מקווה שלפחות נתתי לך כיוון ולא בלבלתי יותר.

בריטית

New member
תודה!!

לא בלבלת... עזרת!!! מאד!!! תודה רבה לך! ואני מצטערת שהפרעתי לך בלימודים (או שמא נתתי לך הפסקה נחמדה וארוכה...
) באמת תודה!!! לילה טוב!

למעלה