שאלה בקומבי:

its moi

New member
שאלה בקומבי:

אני עובד בחלוקת פרסומות (זהות) בתאי דואר. אבל אני זרקן, וזה לא ב´זין שלי. אז החלטתי לחלק את M הפליירים ל N תיבות הדואר בצורה אקראית (מותר כמה שרוצים לתיבה ו N גדול מ M.) כמה אפשרויות יש, ואיך לעזאזל הגיעו לנוסחא הזאת ? (אל תביאו נוסחא עם סיגמא)

Fingertip

New member
כלומר...

אם נקרא לכל עלון כדור ולכל תיבה תא, אתה רוצה לחלק m כדורים ל-n תיבות כך שבכל תיבה יש לפחות כדור אחד. לשם הנוחות, נסדר את התיבות בשורה. ראשית, אתה חייב לשים כדור אחד לפחות בכל תבה, ולכן למעשה עליך לחלק m-n עלונים בין n תבות ללא כל הגבלה. כעת, נסדר את m-n העלונים הזהים בשורה. אם נחלק אותם ל-n קבוצות, אז נוכל לשים את הקבוצה הראשונה בתא הראשון, את הקבוצה השניה בתא השני, וכך הלאה. (שים לב שבקבוצה יכולים להיות גם 0 עלונים!) לשם כך, מספיק לשים n-1 רווחים בין העלונים ואז מקבלים חלוקה של העלונים ל-n קבוצות. מספר האפשרויות לשים n-1 רווחים בין m-n עלונים הוא כמו מספר האפשרויות לבחור n-1 מקומות מתוך m-n+1 מקומות, ולכן מספר האפשרויות הסופי נמצא בקובץ המצרוף. מקווה שעזרתי. אהד.

its moi

New member
לא לא לא

יש יותר תיבות (תאים) מפרסומות (כדורים) !! ולא אכפת לי לשים את כל הפרסומות למשפחת לוי (בתא אחד) למשל נשארו לי 2 דפים לחלק ל-20 דירות בביניין. במקרה הזה יש 210 אפשרויות ((20 מעל 2)פלוס 20)

למעלה