שאלה בפיסיקה

רעוה

New member
שאלה בפיסיקה

יש לי שאלה בפיסיקה, ואני לא בטוח בקשר לפתרונה. אשמח אם תעזרו לי: מה זו אנרגית בתנועה הממוצעת של חלקיקי חומר? א. ביטוי לאנרגית החום של החומר. ב. ביטוי לטמפרטורה של החומר. תודה מראש, ואשמח אם תתנו נימוק, בן

avinamal

New member
התשובה הנכונה היא ב'

טמפרטורה עומדת ביחס ישר לאנרגייה קינטית מממוצעת של חלקיקים במערכת. חום *הוא* כלל האנרגיה במערכת. כלל האנרגיה = קינטית ופוטנציאלית. כאשר אנחנו מחממים מערכת, אנחנו מזרימים אליה אנרגיה. כתוצאה מכך קורים שני דברים: 1. חלקיקי החומר במערכת מתחילים לנוע מהר יותר. זה אומר שהאנרגיה שהכנסנו התגלגלה לאנרגיה קינטית של חלקיקים. וזה מתבטא בעלייה בטמפרטורה. 2. מצב החומר משתנה. זה אומר שהאנרגיה שהכנסנו התגלגלה לאנרגיה פוטנציאלית. זה יכול להתבטא למשל בשינוי פאזה. המסקנה, שניתן לראותה בניסוי, היא שחימום חומר לא בהכרח מעלה את הטמפרטורה שלה. זאת ועוד בתרמודינמיקה.

the YOOK

New member
תיקון:

חום לפי הגדרה הוא האנריגה שעוברת ממערכת למערכת התהליך של השוואת אנרגיות עד לשיווי משקל. אנרגיה קינטית או פוטנציאלית אינה חום.

avinamal

New member
כן. חום זה מעבר אנרגיה.

חוק שימור האנרגיה דואג לכך שיש קשר לא מיסתורי בין כלל האנרגיה במערכת לחום שעבר אליה. כמו כן אני לא מכיר "תהליך של השוואת אנרגיות עד לשיווי מישקל". מעבר חום הוא תוצאה של הפרש טמפרטורות.

the YOOK

New member
כן, וכמו שאמרת

טמפ' היא מדד לאנרגיה הקינטית הממוצעת), לכן כאשר יהיה שיווי משקל באנריגה (כלומר בכל נקודה האנרגיה תהיה פחות או יותר שווה), לא יהיה הפרש טמפ'. זו הייתה הכוונה שלי בדיוק.

avinamal

New member
יש לדייק. מה שמשתווה זה בדיוק הטמפ'

כלאמר כדבריך האנרגיה הקינטית הממוצעת. אממה אין דין אנרגיה קינטית ממוצעת כדין סך האנרגיה של מערכת. אם היית אומר שיש מעבר חום עד שוויון אנרגיה קינטית לא הייתי מתקטנן על זה. זה חשוב ממש כשם שהיה חשוב לך, ובצדק, לתקן את מה שכתבתי בהודעה הראשונה.

אחמס1

New member
חס וחלילה א'

כמו שאני משער שאמרו בהודעות מעליי, אין דבר כזה "אנרגית חום". חום הוא צורה של מעבר אנרגיה. גם טכנית אסור לרשום ΔQ לציון מעבר של כמות חום, כי ה-Q בעצמו הוא Δ, (מה גם שהוא לא דיפרנציאל שלם).

למעלה