שאלה בפיסיקה :)

• פותח הנושא mbrv
  • פורסם בתאריך

Motti19

New member
תשובה פשוטה:

המרחק בין שני גופים הכוונה למרחק ממרכזם. מרכז של כדור לא יכול לגעת במרכזו של הכדור השני ככה שיש מרחק בין במרכזים למרות שהם צמודים. לכן, הכוח הוא לא אינסופי!

D a n n y b o y

New member
אז נשאל שאלה אחרת...

מה הוא שדה הגרויטציה כאשר R=0? או לחילופין, מה הפוטנציאל בנקודה הזו? על השאלה הזו, לפיסיקה הקלאסית אין תשובה.

פלטרון

New member
ועוד איך שיש תשובה ...

R=0 אינו יתכן מבחינה פיזיקלית , כי זה סותר את מכניקת הקוונטים. כידוע לך , (ואם לא , אז אני מסביר ) מכניקת הקוונטים מראה כי ישנם צמדים (למשל תנע וגם מיקום) שלא ניתן לדעת את שניהם בוודאות של 100%, ללא קשר לטיבם של מכשירי המדידיה. ככל שתדע את מיקומו של חלקיק באופן מדוייק יותר, כך תדע פחות טוב את התנע שלו. ולהפך. מכיוון ש-R=0 גורר מיקום מדוייק של האלקטרונים (למשל באטום מימן, האלקטרון סובב סביב הגרעין, ומכיוון שהוא אף פעם לא עוצר - זה מגדיר את רדיוס האטום - כנ"ל לגרעין ). לבסוף - שמתי לב שאמרת "לפיסיקה הקלאסית אין תשובה"... נראה לי שבפיזיקה הקלאסית - R=0 (רדיוס הכדור) פירושו לא קיים לא ? פלטרון

D a n n y b o y

New member
לכן שאלתי...

אני עדיין לא למדתי קוונטים, אני רק בסמסטר ב' של שנה א'. עבור r=0 אין לפיסיקה הקלאסית תשובה. העקרון שציינת נקרא עקרון אי הוודאות? משהו זכור לי בצורה מאוד מעורפלת מהתיכון. יותר מזה אני לא יודע.

Motti19

New member
אני חושב שR=0 מוביל לפתירון שנקרא:

"נקודה סינגולרית" לפי היחסות הכללית.

D a n n y b o y

New member
ומה זה אומר?

כששאלו את המרצה שלי מה קורה בr=0 הוא ענה שהפיסיקה הקלאסית לא עוסקת בנקודות סינגולריות. מה זו בדיוק נקודה סינגולרית?

Motti19

New member
אני לא מבין בזה אבל אם שאלת

לא אשיב לך בידים ריקות: לפי תורת היחסות הכללית הנקודה הסינגולרית היא בעצם הצטלבות של המרחב והזמן. כלומר, המרחב והזמן הצטמצמו עד כדי נקודה שממנה התחיל המפץ הגדול. מרגע המפץ המרחב והזמן "נפרדו" וזה מהווה את ראשית היקום. תדמיין לך "בור" או "משקע" (בדומה למשקע בנוצר ביריעת בד שעליה הונח כדור מעופרת). אמצע תחתית הבור, כלומר, המרכז של תחתית הבור שהוא העמוק ביותר - הוא בעצם הנקודה בסינגולרית (זה בעצם מטאפורה לנקודה הסינגולרית של היחסות הכללית). ללא ה"נקודה הסינגולרית" של הבור אין בור! בדיוק אותו דבר לגבי הנקודה הסינגולרית של היקום: אין נקודה סינגולרית - אין מרחב זמן ליקום! אני מקווה שאני צודק. הערות, תיקונים והטחת אשמות יתקבלו בשימחה!

2_be

New member
פסססט...דניאל...

במאמרי הפורום כבר ביקרת? כמו בזה לדוגמא?

D a n n y b o y

New member
תודה רבה!

קראתי! ענה לי פחות או יותר... אני מניח שאני אאלץ לחכות לקורס קוונטים 1 או פיסיקה 3 כדי ללמוד יותר. שוב, תודה רבה!

2_be

New member
any time

אבל אפשר לגלות לך סוד? שאף אחד לא ישמע? הפיסיקה 3 שאני למדתי לא כ"כ קשורה למה שכתבתי.. זה יותר מקריאת ספרים, מאמרים וידע כללי שנוצר מהם
ככה שאתה לא חייב (בקרוב קיץ, לא?
)

Oren Oren

New member
תשובה בפיסיקה :)

זו דוגמה טובה לפתרון מתמטי (שאמור לתת איסוף) אבל לא נכון מבחינה פיזיקלית. אם אתה מתייחס לגופים גדולים הרי שאם המרחק ביניהם 0 אז הם הפכו לגוף חדש אחד ששווה לסכום המסות. אם תנסה לנתח את העניין מבינת חלקיקים אז כאשר מקרבים 2 חלקיקים פעלים עליהם כוחות כבידה ,וכוחות חשמליים. אם תקרב אותם מספיק נכנס לפעולה כוח אשר נקרא "הכוח החזק" אשר כשמו כן הוא ,מצמיד את החלקיקים... הסבר מעמיק יותר צירפתי בקישור.......

למעלה