שאלה בפיסיקה

emissary

New member
בתיכון עובדים רק על שני מימדים

תראה זה מאוד משנה מה גובה המראה ומאיזה גובה היא תלויה צריך להעביר קו תחתית המראה ולראות לאן הרן חוזרת ולראש המראה ולאין היא חוזרת והתחום הזסה הוא תחום השדה הראיה...

duvdevanim

New member
שאלה בפיסיקה

למדנו לפני כמה ימים שיטה לגילוי שדה ראייה.. אוקי.. עכשיו אם אומרים לי לדוגמא שבן אדם נמצא במרחק של 1 מטר ממראה מישורית אני צריך בכלל לבדוק את שדה הראשייה שלו או שזה ברור מעליו שהוא רואה הכל..?

duvdevanim

New member
מה זה קשור? נגיד כך..

אדם בוגבה 180 ס"מ עומד במרחק של 1 מטר ממראה מישורית שתלויה בגובה 90 ס"מ , האם המרחק שלו מהמראה משנה משהו?

1ca1

New member
הוא רואה את כולו ולא קשור למרחק

תבין אני מסביר לך את אותה שאלה כבר 50 פעמים...

emissary

New member
השאלה פה זה לא אם הוא רואה את כל

הגוף שלו זה מה שדה הראייה תאמין לי אני מכיר את השאלות האלו אני למדתי אותן שנה שעברה...

duvdevanim

New member
אני שמח שאתה מסביר לי אבל היום

למדנו דבר שלמעשה סותר את זה.. כי המורה אמרה שכל פעם נבודק עם השיטה הארוכה של שדה הראייה (להוריד הנך לאלפה טאג, קרניים וכו), השאלה היא אם יש לי לדוגמא שאלה כמו שאמרתי במבחן.. אז מה אני אגיד לה? שמישהו באינטרנט אמר לי שזה כך או כך
, אני צריך נימוק.. ותודה!

emissary

New member
OK עכשיו אני הכלל מבולבל

אתה רוצה נימוק למה לוקחים את הקרניים לתחתית המראה ולראש המראה מראש האדם המתבונן?, או שאתה רוצה נימוק למה משלימים ל90 מעלות וכך יודעים לאין הקרן מגיעה? וא שאתה רוצה איזה דרך פלאים למצוא את שדה הראיה בלי לחשב כלום?

duvdevanim

New member
השאלה שלי היא למעשה האם יש נימוק

שבעזרתו אני נפתצר מהשרטוט של שדה הראייה?

emissary

New member
לא אתה חייב לציר, כי שדה הראייה

הוא מוגבל... גם ע"י המתבונן.

Nagasaky

New member
ניראה לי שאני יודע כיצד לנמק

אם הבעיה היא על אדם בגובה למשל 180 ס"מ שעומד ומתבונן במראה שמקבילה לו ושאולים אותך מהוא הגודל המינימלי שהמראה צריכה להיות כדי שהאדם ישקף את כולו אז המראה אמורה לשמש כקטע אמצעים למשולש הבנוי מהמשך דימיוני של קרני הפגיעה ואז אפשר לדעת שהאורך המינימלי של המראה אהיה 90 כחצי מהדמות. כל השאר זה פשוט הוכחה גאומטרית פשוטה. אני מקווה שהשרטוט יעזור לך כי הוא ממש על הפנים.

Blade2

New member
לגבי שדה ראייה

מכיוון שמהלך הקרניים הפיך, השאלה של שדה ראייה שקולה לשאלה, מהיכן ניתן לראות את האדם. לכן מצא את דמותו של האדם והעבר קוים ממנה לקצות המראה והמשך אותם זהו שדה הראיה.

duvdevanim

New member
אתה יכול לתת לי את התשובה לשאלה

הבאה בהסתמכות בדרך מלאה על שדה ראייה: אדם בגובה 180 ניצב מול מראה מישורית בגובה 70 ס"מ ובמרחק של 1 מטר מהמראה, איזה חלק מגופו יוכל לראות האדם במראה ?

Arnavoth

New member
יתכן ואתה מדבר על תרגיל מסוג זה

ישנה מראה: ישנו צופה: והמטרה היא לחשב את שדה-ראיתו של הצופה "C". בכדי לעשות זאת, יש עליך למתוח קו מנקודת הצופה (C) ועד אל שני קצוות המראה. נקודה C תסמל את הצופה. קטע AB יסמל את המראה החד צדדית. שים לב למהלך הקרנים. בכדי להוסיף את שדה ראיתו של הצופה C בתוך המראה (ההשתקפות) יש לבנות נקודה נוספת (O במקרה זה) שערך ה-X שלה זהה לערך ה-X של C וערך ה-Y שלה הוא ההופכי ל-Y של C בדיוק (X=-X). מתח מנקודה O קרנים מקוקוות אל עבר שני קצוות המראה והמשך את מהלך הקרנים בקו רציף. (שרטוט ב´). בשביל עזרה נוספת, צור איתי קשר דרך המסרים. מקווה שעזרתי.

Arnavoth

New member
יתכן ואתה מדבר על תרגיל מסוג זה

ישנה מראה: ישנו צופה: והמטרה היא לחשב את שדה-ראיתו של הצופה "C". בכדי לעשות זאת, יש עליך למתוח קו מנקודת הצופה (C) ועד אל שני קצוות המראה. נקודה C תסמל את הצופה. קטע AB יסמל את המראה החד צדדית. שים לב למהלך הקרנים. בכדי להוסיף את שדה ראיתו של הצופה C בתוך המראה (ההשתקפות) יש לבנות נקודה נוספת (O במקרה זה) שערך ה-X שלה זהה לערך ה-X של C וערך ה-Y שלה הוא ההופכי ל-Y של C בדיוק (X=-X). מתח מנקודה O קרנים מקוקוות אל עבר שני קצוות המראה והמשך את מהלך הקרנים בקו רציף. (שרטוט ב´). בשביל עזרה נוספת, צור איתי קשר דרך המסרים. מקווה שעזרתי.

למעלה