שאלה בפיסיקה

duvdevanim

New member
שאלה בפיסיקה

אני לא מבין את החומר הזה כלומר אופטיקה של מראה מישורית.. ניסיתי לפתור את השאלה הבא: (סעיף 3 לא הצלחתי- אולי תעזרו לי
. השאלה: אדם שגובה עיוניו מהרצפה הוא 1.75 מטר ניצב מול מראה אנכית שמרחק הקצה התחתון שלה מהרצפה הוא 1 מטר: א) האם יכול האדם לראות את השתקפות כפות רגליו במראה? (יש להסתמך בהסבר על תרשים מתאים של קרני אור) ב) האם התשובה לסעיף א´ תלויה במרחק שבו עומד האדם מהמראה? ג) מהו הגובהה המירבי מהרצפה בו צריך להימצא הקצה התחתון של המראה, בכדי שהאדם יוכל לראות את השתקפות נעליו במראה?

1ca1

New member
בבקשה

א. מאחר שאם הבן אדם ירצה לראות את כפות רגליו צריך שיהיה מראה באמצע הגוף (יעני הוא יפנה את מבטו לקצה התחתון של המראה ואז הוא יראה את כפות רגליו). => 175/2=87.5 כלומר הבן אדם אינו יכול לראות את כפות רגליו (ד"א אם אני לא טועה פתרתי את אותה שאלה בדיוק לפני איזה שנה ורבע כשלמדתי את זה, זה מהספר אופטיקה הזה הלבן נכון?) ב. זה אינו תלוי כבר הסברתי לך למה 3.הגובה המירבי הוא 87.5 זה יעני נק´ המקסימום. כל דבר יותר נמוך מזה בטוח יהיה בסדר כי זה ישתקף לרגלים שלו רואה זה חומר קל בפיזיקה משהו בסט

1ca1

New member
אוקיי הוספתי ציור הפעם

שתבין קודם כל מתוארת המערכת הזאת העצמים מסומנים בקו כחול יעני דגל והקווים של האור זה יעני הסגול והכתום כפי שתראה המראה (שהיא מקווקת בשחור) לא מספיקה וכדי לראות את הרגליים (שהם יעני על הקו בתכלת) אתה צריך לשים מראה בנקודה יותר נמוכה (ד"א הירקרק שמה זה יעני אין מראה, אבל אם ננמיך את המראה ההשתקפות תקרה) כמו כן הוספת ציור של עצם מרוחק יותר באותו גודל רק כדי להראות שהמרחק אינו משפיע!!! (ד"א השירטוט אינו מדויק (מהבחינה של הזוויות) כי מרוב שיעורי שרטוט שהיה בכיתה אני הייתי בשווארמה ליד הבי"ס אם אתה מבין את כוונתי :) )

duvdevanim

New member
תודה... תודה... תודה ... תודהדדה

תודה תודה תודה דדד תודה תודה תודה תודדד תודה טו טו טו תודה טוטו (יש פרסומת כזאת.. שאומריםפ תודה ללקוחות של איזה חברה.... ) תנסה לשיר ותבין

1ca1

New member
ד"א אתה יכול להפוך את זה לשני

משולשים ישרי זווית חופפים אם תוריד אנך לעצם מנקודת הפגיעה במראה (כמובן בהנחה שהעצם והמראה מקבילים- כלומר הם באותו מישור).

duvdevanim

New member
אבל...

הבעיה למעשה היא שלא נוצר שם משולש שווה שוקים אלא נראה לי שנוצר משולש חד זויית , כלומר אז אין לנו שם שהגובהה הוא גם תיכון בשבים שתוכל לעשות 175/2 ולגלות 87.5, לא?

למעלה