שאלה בפיסיקה...

Polopo1

New member
שאלה בפיסיקה...

זה בנושא תנועה בליסטית. (צירפתי תמונה של השאלה) . אני הצלחתי לפתור את זה, אני חילקתי את השאלה לשני חלקים, בין האקדח לגליל דף הראשון. ובין גליל הדף הראשון לשני. עכשיו, כדי לפתור את זה בכיוון Y בעזרת הנוסחא של פונקצית-מקום-זמן, אני צריך להפוך את הציור ולהסתכל על המרחק 0.01 שלי ככיוון Y. האם זה הגיוני? זאת אומרת בזכות גישה זו פתרתי את התרגיל, אך מבחינה חשיבתית זה לא מרגיש לי נכון בראש.. אשמח לקבל הסבר טוב יותר לפתירת התשובה

קשה לי לדעת אם פעלת נכון, כי בכל זאת ה g פועל

בכיוון האנכי (גם אם סובבת את הדף). אני מציע לפתור בלי לסובב את הדף, אבל בלי שימוש בנוסחאות המוגמרות. הסיבה לכך היא שהנוסחאות פותחו מתוך הנחה שזמן המעוף נקבע ע"י הציר האנכי, עם הגעת הגוף לקרקע. לעומת זאת, במקרה הנוכחי זמן המעוף נקבע דווקא בציר האופקי, עם הגעת הכדור לגיליון הנייר הראשון והשני. אז בוא ניתן לנוסחאות ליפול בנפילה חופשית ונפתור ע"ס העיקרון הבסיסי של זריקה משופעת - שיש הפרדה מלאה בין התנועה בציר האופקי והאנכי והדבר היחיד שמקשר ביניהן זה זמן המעוף.
בדרך לגיליון הנייר הראשון בציר האופקי V = Vo שזה הנעלם שלנו a=0 X=10 m בציר האנכי Vo=0 a=-g -Y נסמן את הראשית בנקודת הקצה של קנה האקדח. אז הכדור ירד ביחס לנקודה הזאת מרחק של זמן המעוף עד לגיליון הראשון t = 10/Vo הירידה בציר האנכי y=Yo+Vot+0.5at² y=0+0*t-0.5gt² = -0.5g(10/Vo)² = -0.5*10*100/Vo² = -500/Vo² עכשיו נעשה את החישוב עוד פעם מקצה הקנה ועד לגיליון השני (לא מן הגיליון הראשון לשני), כדי שלא נצטרך להסתבך עם המהירות האנכית של הכדור כאשר הוא יוצא מן הגיליון הראשון כדי לא לסבך את הכתיבה אני משתמש באותם נעלמים, אבל אתה תזכור שמדובר על גדלים שונים t=13/Vo y=0+0*t-0.5gt² = -0.5*10*(13/Vo)² = -845/Vo² 0.01 mהפרש שיעורי ה וואי שווה ל ניקח את ההפרש בערך מוחלט 845/Vo²-500/Vo² = 0.01 345/Vo² = 0.01 Vo² = 34500 Vo = 185.7 m/sec​

למעלה