שאלה בפיזיקה

kiloTop

New member
שאלה בפיזיקה

יש לי שני בקבוקים שווים בצורתם ובנפחם. אני ממלא את אחד הבקבוקים בנוזל ומחבר את השני מעליו כך שנוצר לי מעין "שעון מיים" והופך את הבקבוקים בכדי שהנוזל ידלוף אל הבקבוק השני. מה הזווית בה אני צריך להציב את ה"שעון" כך שהנוזל יעבור מבקבוק אחד לשני במינימום זמן? הנקודה החשובה ביותר בשאלה שלי היא - באילו נוסחאות אני צריך להעזר בכדי למצוא את התשובה לבעיה? תודה,

niv1990

New member
אני חושב ששרטוט יעזור

אני חושב שאתה צריך למצוא מהו הקצב הגדול ביותר שבו המים יצאו מהבקבוק העליון, שנדמה לי שזו בזווית כזו, שיאר פתח קטן ליצאת האוויר ממנו (אלא אם כן יש כבר חור אחר מיועד בבקבוק). בכל מקרה מכיוון שכמות המיןם משתנה זה תלוי במבנה הבקבוק וכמות המים שצריכים לעבור. הנוסחה היא בעצם כמות המים שעוברת, (נדמה לי השטח הכלוא בגרף של זרם המים כפונקציה של הזמן), ולראות מתי הוא שווה למספיק מים כדי שהשעון יגיע למצב הרצוי. בכל מקרה אם דיברתי שטויות כנראה שלא הבנתי מה כוונתך :)

kiloTop

New member
תיקון לשאלה

הכשלתי בשאלה המקורית שלי - אנסח אותה מחדש ישנם שני בקבוקים (נניח ליטר וחצי של מי-עדן) שאחד מהם מלא במים, אני את הפיות שלהם - אחד מעל השני ומעוניין להפוך אותם כך שכל המים ירדו מהר ככל האפשר אל הבקבוק השני. מה הדרך הטובה ביותר לעשות את זה? רמז: חפשו "טריק" אבל בלי לפגוע בבקבוקים או לפרק את הקונסטרוקציה הקיימת.

giladt02

New member
נבייר סטוקס

אבל אתה יכול לשכוח מלפתור את זה, אני אפילו לא זוכר ממש את המשוואה שלא לדבר על ניסוח תנאי השפה. איך לעשות את זה, ע"י אוסף של ניסויים וחיזוי. תבצע נסיונות בזויות שונות, תבדוק האם התוצאות מתאימות בדרך כלשהי לאיזושהי פונקציה אנליטית ותמצא מינימום שלה. אחר כך תבצע סדרת ניסויים נוספת שתאשר או תשלול את מה שקיבלת

אחמס1

New member
השאלה המקורית היא מאוד קשה

ודורשת הרבה ידע במשוואות של זרימה והתנהגות נוזלים. ובמילא התשובה תהיה תלויה במקדמים של הנוזל הזה, כך שייתכן שבמילא תצטרך לערוך ניסויי (שגם יגלה את התשובה לזווית)

kiloTop

New member
באופן מכוון הבאתי ניסוח שונה

מהשאלה המקורית... צריך לחשוב מחוץ לקופסה - ושוב, להתעלם לגמרי מהשאלה הראשונה.

למעלה