שאלה בפיזיקה

alino4ka

New member
שאלה בפיזיקה

אני יודעת שזה אולי קצת לא קשור לנושא אבל אם מישהו פה יכול לעזור לי בשאלה בפיזיקה זה יהיה נורא נחמד "שני כוחות הניתנים לתאור כוקטורים פועלים על גוף. כוח אחד הוא 10N והשני של 20N. מהו הכוח השקול המקסימלי והמינימלי הפועלים על הגוף?" זה די דחוף אז אודה לכם מאוד אם אני אקבל תשובה או הפנייה לפורום הרלוונטי.

mbrv

New member
תשובה...

הכוח המקסימלי מתקבל כאשר שני הכוחות הכי עוזרים זה לזה , כלאמר שניהם באותו כיוון בדיוק , וזה זה פשוט 10+20 כלאמר 30 ניוטון. הכוח המינימלי מתקבל כאשר שני הכוחות הכי מפריעים זה לזה , כלאמר הם בדיוק בכיווונים הפוכים , בערך מוחלט הגודל של הכוח המינימלי השקול הזה הוא 10 ניוטון , אבל עכשיו יש שני אפשרויות : 20-10 או 10-20 , וכמובן אם יש משמעות גם לכיוון אז הכוח הכי מינימאלי שיכול להתקבל הוא -10 ניוטון ( מינוס 10 ניוטון). כמובן שכל שאר המצבים ( בהם יש זוית שונה מ 0 או 180 בין שני הוקטורים) הם נמצאים בין הגבולות האלו ! אם תרצי דרך יותר מתמטית להגיע למסקנות האלו אני אוכל לפרט עוד.

alino4ka

New member
תודה

אני מאוד אשמח אם תוכל להוסיף דרך מתמטית אם זה לא טרחה בשבילך! ובקשר לתשובה, הזוית של ה-0 וה-180 זה הזוויות במקרים המינימלים והמקסימלים?

The DRH

New member
אני לא חושב שאת צריכה הוכחה מתמטית

השאלה פשוטה. ואם לא הבנת את התשובה תקראי אותה שוב

mbrv

New member
אבל בכל זאת :

הנה קצת הסבר מתמטי , אני לא יודע באיזה רמה את אבל הנה: בהנתן שני ווקטור u ו v הגודל של הסכום שלהם בריבוע יקיים: ||U+V||^2 = (U+V)*(U+V) = U + V + 2*U*V*cos(t) בשאלה הנתונה הגדלים U ו V הם קבועים מראש ( 10 ניוטון ו 20 ניוטון) והגודל היחיד שיכול להשתנות הוא הזוית ביניהם t. ו cos(t) מקבל את ערכו המינימאלי עבור 180 מעלות ( cos(180) = -1 ) ואת ערכו המקסימלי עבור 0 מעלות (cos(0) = 1 ). ולכן הגודל של הסכום הוקטורי שלהם כאמור יקבל ערך מקסימלי עבור זוית 0 בין הוקטורים וערך מינימלי עבור זוית 180 בין הווקטורים.

The DRH

New member
כל כך רצית לעשות את זה אה

לטפוח לעצמך על האגו אפילו שמדובר בילדה בכיתה י"א שאין לה מושג מה זה מתמטיקה

mbrv

New member
:( רק רוצה לעזור...

היא ביקשה הסבר מתמטי ! נראה לי שאני בכיתה י"א למדתי וקטורים, או שזה היה בי"ב לא זוכר... בכל אופן בפיסיקה בטוח לומדים וקטורים.

The DRH

New member
סליחה

לא הייתי בסדר. זכותך לעזור. אבל השאלה כל כך בסיסית... ברור שלומדים וקטורים (בכיתה י"ב, אבל מלמדים גם תלמידי פיזיקה לפני כן מה שהם צריכים), ובכל מקרה לפי הרמה של השאלה אפשר לדעת שהיא לא מומחית בוקטורים.

mbrv

New member
בסיידר מבין אותך :)

יש הרבה אגואים נפוחים במדעים מדוייקים ( יצא לי חרוז !!) גמאני קצת... כנראה...

למעלה