שאלה בפיזיקה...

CommandeRiker

New member
שאלה בפיזיקה...

אם אני עומד על הירח, ופוגע בי גוף מסויים. האם העצמה תהיה שווה לפגיעה של אותו גוף באותה מהירות וכו'(כלומר אותם תנאים ותכונות של הגוף) כמו בכדוה"א?

ailag

New member
תורת היחסות קובעת במהירויות גבוהות

גם כאן וגם על הירח. בשרשור אחר קבענו שהעוצמה תקבע ע"י המסה והמהירות. שתיהן לא משתנות על הירח. על הירח אין אטמוספירה ולכן מה שפוגע בך לא יואט ע"י האוויר. אבל נזניח את זה. אלא אם כן המהירות עצומה - ואז גם על כדור הארץ "המסה תשתנה" - m,v זהים. אם הגוף נופל עליך מלמעלה, מגובה מסויים, אז על הירח הוא יצבור פחות מהירות (תאוצה קטנה יותר - g קטן יותר) לפני שיפגע בך. כך אכן יש הבדל. (וגם יהיה לך יותר זמן לברוח)

Henryf

New member
יהיה לך יותר זמן לברוח...

כן, יותר זמן, האם יהיה גם יותר סכוי לברוח? אינני בטוח. מהירות הבריחה קשורה ישירות לחיכוך עם האדמה (ללא מנוע סילוני), החיכוך עם האדמה קשור ישירות לכוח הנורמלי, והכח הנורמלי קשור ישירות ל-g המקומי. כך שיהיה לך באמת יותר זמן לברוח, אך לא תוכל לנצל את הזמן הזה, וסכוייך להפגע יהיו זהים על הירח ועל האדמה.

Deathatred

New member
עוצמת הפגיעה

פרופרציונית לאנרגיה הקינטית של הגוף וזו נתונה ע"י T=0.5mv^2. המסה של הגוף היא אינווריאנטית תחת טרנספורמציות של סיבוב או העתקה (או במילים פשוטות: היא זהה בכל מקום במרחב) ומאחר שאנחנו קבענו אותה מהירות, נקבל אותה עוצמת פגיעה. מאידך גיסא, אם נפיל גוף בכדו"א מגובה h וגוף על הירח מגוף h, אזי בגלל שכוח המשיכה על הירח קטן יותר, הגוף הנופל יואץ פחות ולכן מהירותו ברגע הפגיעה תהיה קטנה יותר מאשר בכדו"א.

D a n n y b o y

New member
האמת היא שכולם טעו ../images/Emo13.gif

עצמת הפגיעה ברכיב האופקי תהיה זהה, אך הרכיב האנכי יהיה קטן יותר על הירח.

ailag

New member
צריך לשנות את שם הפורום

ל"בבילון פיזיקה".

Deathatred

New member
???

רכיב אופקי? אנו מניחים כאן נפילה חופשית בכיוון רדיאלי ומזניחים אפקטים כתוצאה מסיבוב הירח.

D a n n y b o y

New member
אי הבנה קטנה...

השאלה המקורית הייתה על הבדל בין עצמת הפגיעה על כדוה"א לירח. הגוף שנע רוכש מהירות בכיוון אנכי (או רדיאלי, אותו דבר) בגלל תאוצת הנפילה החופשית. המהירות הזו גדולה יותר על כדור הארץ, לא?

טל ר

New member
לא זו היתה השאלה המקורית

השאלה המקורית אמרה: האם העצמה תהיה שווה לפגיעה של אותו גוף באותה מהירות וכו'(כלומר אותם תנאים ותכונות של הגוף) כמו בכדוה"א?

D a n n y b o y

New member
הממ...

למען האמת, אני לא צודק ולא טועה ואיך שאת מציגה את זה- גם אתם. אך אם מדובר באותה מהירות התחלתית, אני חושב שאני צודק.

ailag

New member
יש לי שתי שאלות..

מקווה שזה יפתור הכל
(1) אם פוגע בCommandeRiker עצם במהירות מסויימת על הירח, ובאותה מהירות ביום אחר על כדוה"א. האם יהיה הבדל בעוצמת הפגיעה? (2) אם נפיל עצם על ראשו של CommandeRiker מגובה מסויים h על הירח וביום אחר על כדוה"א. האם יהיה הבדל בעוצמת הפגיעה? עכשיו כולנו ענינו על כל השאלות :)

טל ר

New member
על פי השאלה

אני מניח שכאשר כותבים "באותה מהירות" הכוונה לאותה מהירות, לא לאותו גובה.

D a n n y b o y

New member
טוב...

אני הבנתי שהכוונה שהגוף נזרק באותה מהירות. לא משנה, זה ויכוח טפשי. מה שחשוב זה להבין את העקרונות הפיסיקליים שמתקיים בכל פירוש של השאלה.

טל ר

New member
אמת ויציב

זהו פורום מדע פופולרי, לא פורום בלשנות לא-פופולרית.

פלטרון

New member
עוצמה אינו מונח פיזיקלי !

תחשבו על הרעיון הבא : 1. קליע עם אנרגיה E, ומשאית עם אנרגיה E פוגעים בכם... מכיוון שמסת המשאית גדולה פי מליון ויותר ממסת הקליע, יש להניח שמהירות פחות מקמ"ש. מי יפגע בעוצמה גבוהה יותר ? ... הקליע ! מסקנה : עוצמה אינה אנרגיה. 2. קליע עם תנע P ומטוס בואינג עם תנע P פוגעים בכם. מכיוון שלמטוס בואינג מסה שגדולה פי מליארד (הערכה) מהקליע, אני מעריך שמהירותו תהייה פחות מקמ"ש. מי יפגע בעוצמה גדולה יותר ? ... הקליע ! מסקנה : עוצמה אינה תנע ! 3. עוצמה זה גם לא כוח ! ההוכחה - החברה ששוכבים על מזרן של מסמרים. מה היה קורה אם הם היו שוכבים רק על מסמר אחד...? הוא היה מפעיל את אותו הכוח, רק שבאופן מאוד ממוקד. 4. לדעתי ... עוצמה = ערך מקסימלי של הלחץ הפועל על הגוף. הקליע חודר את גופינו רק מפני שיש לו שפיץ שממקד לחץ מאוד גבוה . אני לא חושב שיש לי את ההגדרה האידיאלית .. אבל נראה לי שזה יותר קרוב להגדרה האינטאיטיבית שלנו כבני-אדם . פלטרון

CommandeRiker

New member
התכוונתי...

לשאלה הראשונה של Aliag. עזבו את הדרך שהגוף עובר. מדובר על אותו גוף, באותה מהירות....

למעלה