שאלה בפיזיקה

tomy237

New member
שאלה בפיזיקה

האם יש עוד מישהו שלומד את הקורס יסודות הפיזיקה א' של האונ' הפתוחה? אני חייבת עזרה בממ"ן!

deathcaster

New member
הצעה

במקום להצהיר על כך שאת צריכה עזרה, תפרסמי בפורום זה (או בפורום עזרה בלימודים ושיעורי בית) את השאלות שאיתן היתה לך בעיה, ואני בטוח שאני ואחרים ישמחו לעזור לך גם אם אנחנו לא לומדים באו"פ

tomy237

New member
אתה צודק, רק ש...

https://sheilta.apps.openu.ac.il/pl...name=258374.pdf&p_kurs=20113&p_semester=2010a יש לי בעיה להעלות את הסירטוטים לכאן, לכן רציתי מישהו שיש לו את החוברת בבית... בכל אופן, ניסיתי... מקווה שתוכלו לפתוח את זה... אני אשמח אם מישהו יוכל להסתכל על הממ"ן האחרון (14) שאלות 2, 3,ו 6. 2 נראית לי קלה מדי 3 אין לי מושג מה הולך... ו6 אני רק צריכה שעוד מישהו יגדיר את סדר חיבור הנגדים כדי שאדע אם עשיתי נכון. פעלתי בכמה דרכים אפשריות ובכל פעם יצא לי משהו אחר... פעם אחת יצא שההתנגדות שווה 0 (שזה לא הגיוני, אחרת אין שם נגד) פעם שניה יצא שההתנגדות שלילית... ופעם כאשר חיברתי הכל במקביל, קיבלתי ביטוי שהפיק בסעיף ב' R=1, שזה הכי הגיוני, אבל לא נראה לי שהחיבור במקביל נכון. בכל אופן, אני נואשת לעזרה אז אם למישהו יש הסבלנות... תודה:)

deathcaster

New member
תגובה

איך מישהו שרוצה לעזור לך אבל לא לומד באו"פ יכול להיכנס ללינק ששלחת אם אין לו שם משתמש וסיסמא ? (כי לא נראה לי שאת תפרסמי את פרטייך כאן) אם יש לך את החוברת בבית, את בהחלט יכולה לצלם/לסרוק את השאלות (או אם יש לך עותק דיגיטלי את יכולה להעלות אותו לכאן) שלא הצלחת ולהעלות לפורום....... כמו שכולם עושים.

deathcaster

New member
מממ....

אם אינני טועה, אז וקטורי השדה בקודקודים A, C מבטלים זה את זה כך שהכוח השקול נובע רק מקודקוד B בכדי שהכוח השקול במרכז הריבוע יהיה אפס, צריך בנקודה D מטען זהה בגודלו וסימנו ל-B

3 נראת לי קלה למדי

מחוץ ללוחות השדה אפס בשביל להעביר את המטען בין הלוחות צריך עבודה של 300Q.... (המסלול לא משנה - משנה רק שנקודות A ו-D הן בשני צדדים שונים של הלוחות).

תשובות ל-6

א. זה שקול לשני קבלים C1 ו-C2/C3 מה הקיבול של C2/C3? מה הקיבול של C2/C3 בטור עם C1 ב' אתה יודע לחשב את המטען על קבל כשהוא מחובר בטור לעוד קבל (C1 וC2/C3)?

tomy237

New member
זה לא שאלה 6...

זאת שאלה 4 וכבר פתרתי אותה. אני צריכה את 6. תודה:)

tomy237

New member
אה... כן, אבל הם ביקשו ספציפית לחשב מנק' לנק'

ולמה לעזעזל הם מדברים איתי על צפיפות המשטח פה?! מה אני אמורה לעשות עם זה בדיוק...?! מתנצלת על התסכול, אבל המרצה שלנו כזה גרועעעעעעע!!! לא נראה לי שהוא אפילו הזכיר את המושג הזה אי פעם...

למעלה