שאלה בפיזיקה מעשית

user1000000

New member
שאלה בפיזיקה מעשית

זה לא בדיוק התחום שהפורום הזה עוסק בו, אבל למיטב הבנתי זו בעיה פיזיקלית ואשמח לקבל תשובה. כאשר אני מבצע תנועה מחזורית על קו ישר (נניח שאני אכן מצייר קו ישר באורך של סנטימטר אחד, הלוך וחזור עם עפרון) זו תנועה שיש בה האצה והאטה בכל כיוון, ויש גבול ברור למהירות שבה ניתן מעשית לבצע תנועה כזו. איך אני יכול לחשב מה יהיה זמן המחזור האופטימלי של תנועה כזו?

אופטימלי ביחס למה

אזה פונקציה אתה רוצה להביא למקסימום/מינימום? (אתה לא רוצה זמן מחזור מקסימלי/מינימלי, אתה רוצה זמן מחזור "אופטימלי") בכל אופן נראה לי שהמגבלה היא השרירים של היד, כך שזה שיך לפורום לימודי ביולוגיה.

user1000000

New member
הביולוגים לא מספיק חכמים בשביל שאלה כזו...

אני אנסה להבהיר את עצמי: בתנועה של הלוך וחזור יש שתי נקודות שהמהירות היא אפס. ובינהן יש מחזור של האצה והאטה. כאשר אני משקיע יותר כח בהאצת העפרון, אצטרך להשקיע יותר כוח גם בבלימה שלו כדי להפוך כיוון. בפועל יש התכנסות לזמן מחזור מסויים, שהוא דומה מאוד אצל אנשים שונים, לזה יש כנראה סיבה שקשורה להשקעת הכוח הנדרש לתנועה כזו. והשאלה שלי היא אם יש דרך לחשב מה המהירות האופטימלית מבחינה אנרגטית?

user1000000

New member
אולי תערוך ניסוי?

צייר שתי נקודות במרחק סנטימטר, ונוע בינהן הלוך וחזור פעמים רבות בעיפרון. לא משנה כמה תנסה להאיץ, אתה מגיע כמעט מיד למהירות שאתה לא יכול לעבור. אני תוהה מה מגביל את המהירות הזו?

ארול01

New member
כמו שענו לך

השרירים ביד. הרי תוכל לבנות מכשיר שעושה את זה הרבה יותר מהר מכל אדם. אין פה אופטימום, ככל שהמחזור מהיר יותר, האנרגיה הדרושה ליצור את התנועה גדולה יותר.

user1000000

New member
אתה כמובן צודק בעניין המכונה

אבל זה לא רק עניין של כוח שרירים. ההגעה למהירות המקסימלית שאתה יכול להזיז את העפרון בין הנקודות אינה תובעת כמעט כוח, ובכל זאת לא ניתן לחצות אותה גם כשמתאמצים מאוד (מבלי לחרוג מייד מטווח התנועה המותר). יש כאן איזשהו אופטימום שהגוף כנראה רגיש אליו, שקשור אולי לזמן המחזור של מערכת דמויית מתנד הרמוני? (זו סתם השערה שלי)

user1000000

New member
לא צריך להרחיק לכת

היד מסוגלת לעשות דברים הרבה יותר מהירים מזה. מה שאני שואל זה אם אפשר לאפיין את המערכת של כף היד והעיפרון כאיזשהו מתנד או מטוטלת ולשאול מהו זמן המחזור הטבעי שלו? כאשר מציירים למשל קו אופקי, ציר התנועה הוא מפרק כף היד, ( ז"א כ- 15 ס"מ עד קצה העיפרון), מהי הנוסחה שבעזרתה מחשבים את זמן המחזור של מטוטלת כזו?

זאת לא מטולטלת או מתנד הרמוני

תנועה הרמונית היא כאשר הכח המחזיר פרופורציוני למרחק לינארית אני בספק אם ההתנהגות היא כזאת.

user1000000

New member
ברור שזה רק קירוב

אבל זה יכול להסביר משהו על אופי התנועה. האם תוכל לרשום לי כאן את הנוסחה לחישוב זמן מחזור של מטוטלת? תודה

למעלה