שאלה בענייני הונדה......

TShavit

New member
הבעיה שלך, חנן (חוץ מהבעיה המשותפת

של שנינו - הגיל
) היא ראיה צרה מדי. כשאתה אומר על ה-DT "ניתן לעשות איתו כל מה שניתן לעשות עם DR350", האם זה כולל טיול מת"א לאילת דרך המדבר? נסיעת אוטוסטרדה? התניידות יעילה בתוך ת"א? שימוש כתחבורה יומיומית לסטונדט תפרן שמת על שטח ולא יכול להרשות לעצמו 2 כלים? הסעת החברה מאחור לארוחת ערב אצל ההורים? ברור שביערות אל-מידיה ובהרי ירושלים ה-DT יהיה מעולה, אבל זהו פלח-שימוש צר ביותר. הגדולה של ה-DR היתה הרבגוניות שלו, ואתה צריך לדעת ששום כלי 2-פעימות לא יכול להתקרב מבחינה זו ל-4 פעימות. זה עוד בלי לדבר על כך שיש הרבה מאד אנשים - הרוב, למעשה - שמעדיפים 4 פעימות. ה-XT, ה-KLX וה-XR כולם נחלו כשלון (יחסי) מסיבה אחת ברורה. קוראים לה DR350. אפקט העדר? אולי, אבל העובדה היא שכחבילה, ה-DR (לדעתי, וככל הנראה לדעת רבים אחרים) נתן יותר. לגבי ההצלחה של ה-DT במדינות אחרות - אשמח לשמוע דוגמאות. אבל האמת - לא ברור לי למה אתה מתעקש. אתה יודע בדיוק כמוני איזו מהפכה עשה כאן ה-DR350, כי הוא היה אופנוע שטח מצוין (יחסית לאז), רבגוני, פשוט, נגיש, עממי יחסית ובסיס מצויין לשיפורים. אם אתה באמת רוצה לומר לי שכלי 2 פעימות בנפח 125 יכול לתת את אותו שירות, בראיה הרחבה ביותר, כמו DR350, או כל כלי 4 פעימות בינוני אחר - שתהיה בריא. טל

hananlv

New member
היטבת להגדיר את הבעיה...

בטח שה DR כחבילה נתן יותר כמו שה GS כחבילה נתן יותר כמו הסובארו DL 1300 וכנ"ל המיצובארו ואח"כ המזדה 323 ....

TShavit

New member
ממש ממש לא נכון.

בוא נשאל ככה: איזה כלים אפשר היה לקנות א-ז, באופן חוקי ומיבואן מסודר, בשנים 1990 עד 1993, שהיו טובים יותר מה-DR350 בשטח? ותעשה לי טובה, אל תגיד "הוסקוורנה". יחסית לתקופתו, ובודאי יחסית למה שאפשר היה לקנות כאן, ה-DR היה תותח. לכן ההקבלה לסובארו DL1300 היא מאד לא במקום. לגבי היום? כן, מה שחסר כאן זה בדיוק GS500 לשטח. רוצה לזלזל? בבקשה. העבודה היא שהרבה מאד אנשים למדו ולומדים את צעדיהם הראשונים ברכיבת כביש על GS, ונהנים הנאה מרובה. ואני עדיין טוען שאם אתה משווה XR400R למיצובארו או מאזדה לנטיס, יש לך בעיה קשה בהבנת החומר. טל

hananlv

New member
איפה שמעת זלזול?

אכן בשנים 90 -93 לא הייתה שום אלטרנטיבה אני מדבר על שנת 93 ואילך שמאז הגיעו כמה אלטרנטיבות בכלל לא רעות. אם מישהו יכול להסביר לי מדוע בשנת 94 ה DR מועדף בהרבה על ה XR 250 ? ומדוע בשנת 96 על פני קאווסקי KLX250R ? ולהגיד לי שלא מדובר בהתנהגות עדרית משהו שיבושם לו.. ואגב להזכירך הדיון החל ב XR400 ואח"כ גלש ל DR350 ועדיין בשום שלב לא עשיתי השוואה כלשהי בין ה XR לסובארו ולבסוף לא שה DR אופנוע רע בכלל לא.. אלה שהטענה שלי שהפער בינו למתחרים לא מצדיק כזה פער במכירות.

enigo

New member
בהחלט היה שם אפקט עדר...

ה XR היה יותר טוב בשטח, בטח מגרסת הסטרטר. הניע בקלילות (פעם הנעתי אותו עם היד בטעות...) וחוץ מנושא המהירות המירבית (120 לעומת 130) השתווה לDR בכביש, אז רק אלוהים יודע למה הוא לא נמכר יותר. לגבי ה KLX - אין לי ניסיון אישי עליו, יכול להיות שהשם ש KLX קנו לעצמם בארץ הוא מה שהרתיע קונים. רק יכול להיות. אבל בהחלט יש את אפקט העדר. אם מישהו שואל כאן בפורום איזה אופנוע כדאי לו לקנות, ןיש שני דגמים מתחרים, אחד מוכר ומוצלח ואחד חדש ומוצלח, למי הוא יקבל יותר המלצות? את מה הוא יקנה בסוף? התשובה היא בד"כ את המוכר. החלק העצוב הוא שגם אם הוא לא היה ממש מוצלח הוא עדיין היה קונה אותו כי יותר אנשים היו מגיבים לגביו.

enigo

New member
אותה דיונה....

אופנוע חם, מצבר כבר לא בשיאו ואופנוע שנשאר עם סוויץ´ פתוח כמה דקות עד שמתאוששים וקמים.... עכשיו ת-ד-ח-ו-ף את האופנוע עד השביל הקשה הראשון ותניע בדחיפה.... אני לא אומר שסטרטר הוא לא אביזר נוחות נחמד, אבל הייתי מוכן לוותר עליו, כמו גם על עוד כמה מרכיבי "קו ראשון" (3 כוחות סוס ושני קילו, למשל) אם היו מורידים איזו עשיריה במחיר. אין היום בארץ עופנוע שטח במחיר סביר! DR400 עולה פי אחד וחצי ממה שעלה DR350 עד לפני שנתיים, לא מוגזם?

Asaf-a

New member
אותה דיונה, אופנוע מוצף...

במקום לעבוד קשה ולפמפם ולאוורר המנוע, לחיצה על הסטרטר וממשיכים עד לנפילה הבאה. אל תגזים, גם כמה דקות עם סוויץ פתוח לא ירוקנו המצבר, במיוחד עם תרכב בשטח בלי אורות שבלי קשר מומלץ. העולם התקדם והסטרטר מבורך, הייתי שמח עם היו משאירים את הקיק לגיבוי כמו בKTM או בכל קטנוע 50 להבדיל.....

זה יפה שלוחכת אספלט מתעניינת...

היועצת עוד זוכרת את התענינותה בדו"ש טרום הביצוע - רכישת אספלטון. היועצת מקווה שהגב´ החלימה , ואם עדיין לא - היועצת מאחלת החלמה מהירה.

../images/Emo9.gif מחלימה......

אני מוחמאת.. היועצת אכן צודקת, לפני האספלטון מאוד רציתי דו"ש אך התקציב לא איפשר וקיבלתי את גמולי.. מסיבות כלכליות ואחרות החלטתי לחזור לתוכנית הישנה ולחפש דו"שון, בעיקר כשהבנתי שהאספלט זה נחמד מאוד אבל לא בשבילי

MexMex

New member
רצוי VS מצוי....

בעקרון, אני מסכים עם חנן, אבל גם עם האורך...פיצול אישיות של ממש... שוק אופנועי הPlay Bike הוא גדול, ענק, ואפילו עצום.... הXR400, נמכר כלחמניות בזמנו בארה"ב, וגם עכשיו לא ממש מעט... בקרוב (כך אני מקווה), יהייה הממון לקניית אופנוע שטח, ולמרות שבד"כ אני אוהב קרבי ביותר, אני שוקל ברצינות את הXR מול ק.ט.מ...אחרי הכל, מדובר על אופנוע פשוט, קל למדי, לא קשה להתנעה רגלית (לחנן...), ידידותי למשתמש, ולא פחות חשוב, ניתן לשיפור בקלות רבה, ויחסית בתקציב נמוך... ולגבי מחירים, הנה דוגמא קלה... ק.ט.מ. 250EXC - כ 7,200 דולר ק.ט.מ. 400RACING - כ 9,400 דולר הונדה XR400 - כ 6,600 דולר סוזוקי DR400Z - כ 8,600 דולר אדיוס

hananlv

New member
לפי החשבון הזה

פער של 2000 דולר לטובת ה XR היה אמור להביא את המחיר שח ה XR בארץ למשהו כמו 30 אלף ש"ח! אם זה היה המחיר בארץ הייתי קונה שניים!

MexMex

New member
אתה רואה?

אז המחיר משחק היטב במערכת השיקולים... וזה כל העניין של ה Play Bikes... זולים, פשוטים, לא מאיימים, ולא פחות חשוב, כיפיים למדי... למה, אגב, הפרש המחירים לא ישאר כך בארץ???? בוקר...

למעלה