שאלה בענייני הונדה......

enigo

New member
שאלה טובה....

כולם שואלים אותה כבר 5 שנים, מאז שהציגו את האופנוע. בזמנו הוא אפילו היה יותר אטרקטיבי (לא היה WR בסביבה), אבל יוק. היבואן טוען שיש בעיה עם התקינה כי האופנוע הוא בתקן אמריקאי ולא ארופאי (כמו שנהוג בארץ). הטיב שלו? זה FUNBIKE, משמע פחות מקצועי וקשוח מה WR או הקטומים, חלש יותר (34 כ"ס) עם קירור אויר, התנעה רגלית ואופי זריז (קצר וקטן, בדומה ל 600). פוטנציאל השיפורים, כמו לכל כלי שנפוץ באמריקה הוא אינסופי, ו XR משופר אפילו לקח את אליפות האנדורו בארה"ב במשך כמה זמן. זהו, עניתי? אניגו.

hananlv

New member
לא כל כך...

הוא יותר קרוב ל DR 350 מהדור הישן... מדובר באופנוע מיושן מאד בתפיסה שלו (אין התנעה חשמלית , קרור אוויר, מנוע מאד חלש יחסית לבני דורו) בקיצור לא רואה שום סיבה הגיונית לקנות כזה דבר

enigo

New member
אין סיבה הגיונית????

הרי ידוע שכל עם ישראל פטרהנסל, מינימום! ולכן כולנו חייבים אופנוע עם הספק של 50 כ"ס לפחות, עדיף 70, ומכיוון שכולנו מקבלים את האופנועים בחינם מהספונסר, והוא גם זה שמטפל לנו באופנוע אז עניינים כמו עלות רכישה ותחזוקה לא מענינים לנו את קצה המגף! בקיצור - 34 כ"ס (וניתן בקלות רבה להוסיף לעדר עו 3 או 4) הם די והותר לרובינו, התנעה רגלית, כל זמן שהיא סבירה, היא מועקה קטנה מאוד, וחוסכת מצבר ומערכת חשמל יקרים, קירור אויר עוד לא עשה רע לאף אחד ושורד התפוצצויות בצורה הרבה יותר טובה מרדיאטורים. יש לו מתלים טובים, משקל קל והוא זריז ועם מנוע גמיש. לי לפחות זה אופנוע מתאים מאוד, מין XR250 עם מנוע חזק יותר ומתלים עדיפים. ואם גם ימכרו אותו במחיר קצת יותר נמוך מ DR400, אז אני קונה! או שכל האמור לעיל הוא לא סיבה הגיונית?

hananlv

New member
לא!

בשנת 2002 אין שום סיבה לקנות אופנוע עם טכנולוגיה משנת 1982 ...הונדה העולמית מוכיחה כבר הרבה שנים שאין לה שום הבנה של שוק אופנועי השטח והונדה ישראל עם התרוצים המשונים שלה למה לא להביא אופנועים כבר נמאסה ממזמן (וזכור היטב הספור של ה XR 600 וכמה זמן לקח להם להביא את האופנוע ) הXR צריך לעלות משמעותית פחות מה DR על מנת שזו תהיה עסקה שווה... משהו כמו 38אלף ש"ח לכל היותר ומכיוון שאנחנו יודעים מה המחירים בהונדה אז באמת שחבל על הזמן.. לא מקובל עליי לקנות אופנוע בסוכנות ומיד לרוץ לקנות לו שיפורים כמו שלא מקובל עליי להניע ברגל אופנוע ארבע פעימתי..

enigo

New member
מסכים לגבי המחיר

אבל הטכנולוגיה היא לא מ 82 אלא מ 97. חוץ מקירור האויר, מה בעצם פרימיטיבי באופנוע? סטרטר אין גם לWR עדיין, מזלג רגיל יש להרבה אופנועים ועדיין לא הוחלט מה עדיף, רגיל או הפוך (שניים סוכר וחלב, בבקשה
), המחיר אכן אמור להיות נמוך יותר, וזה גם אמור להיות המצב בארה"ב למיטב זכרוני. זכור רק את קפיצת המחיר בין DR 350 ל 400, באמת יש לזה הצדקה עבור רוכב ממוצע??? לדעתי לא. אני מעדיף 34 כ"ס בסל"ד שפוי ע"פ 40 בסל"ד סטרטוספרי, וזה בדיוק האופי של ה XR, מביקורות בחו"ל מדובר באופנוע סלחן וידידותי, עם מתלים מעולים ומנוע גמיש. אני אישית מעדיף את זה על עוד 5 כ"ס, אם המחיר הוא 12 ק"ג ומתלים פחות טובים, גם אם מקבלים בתור בונוס סטרטר. ומה כ"כ רע בלהתניע ברגל? עדיף ע"פ הנעה בדחיפה אחרי חודש מילואים
לשוק השטח קורה היום מה שקרה בשוק הכביש לפני כמה שנים, מביאים רק את הרפליקות ההיסטריות ושוכחים שרובינו לא צריכים, מעבר לאגו, את כלי המירוצים הכי עדכני שיש. אלא כלי ידידותי, זול, עם שוק חלפים תחליפיים ושיפורים שיכול להווצר רק מרצף שנים בלי שינויים. בקיצור הבו לי מחליף מודרני ל TT, XR ואולי אפילו ל DR600 הזקן.

hananlv

New member
מה רע להניע ברגל?

תנסה להניע ארבע פעימות חם אחרי נפילה בדיונות שכולך מת מחום והשותפים שלך לנסיעה (או יותר גרוע המתחרים במרוץ) נעלמים מעבר לקו האופק.

hananlv

New member
מה לעשות אין מראות באופנוע שטח

ולא ממליץ לאף אחד סינגל ארבע פעימתי ללא סטרטר

TShavit

New member
זאת אומרת שאתה מייצג את דעת

כל העולם, חנן, שהרי ידוע ש-WR הוא כשלון קולוסלי בכל מקום בו שווק... מה קרה לך, ידידי? עד כדי כך? ועד כדי כך אתה פוסל אופנועים מתונים וז-ו-ל-י-ם? ומנין החשיבה העקומה של "תירוצים משונים"? סוכנות הונדה חייבת לך משהו? כמו כל יבואן אחר, בארץ ובישראל, היא קיימת כדי להרוויח כסף לבעליה. זו נקודה קטנה ופעוטה שאנחנו שוכחים לעתים קרובות. תאמין לי שאם היבואן חושב שאפשר לעשות כסף מיבוא דגם מסויים, יש לו אינטרס להביא אותו והוא מעונין בכך לא פחות משהלקוחות מעונינים בכך. אבל מה לעשות, וישראל מדינה קשה. תשאל כל יבואן, בהזדמנות שאתה יכול לדבר בשקט עם מישהו בכיר, על הצרות שעושים להם במשרד התחבורה. האם אתה יודע במה מחוייב אופנוע שנמכר בישראל? כ-ל אופנוע? אני בטוח שאתה יודע. למשל, הוא מחויב ביכולת לשאת נוסע אחורי. הונדה XR600R לא תוכנן לכך. אבל כדי למכור אותו בישראל היו צריכים לחבר לו רגליות מצחיקות, ולעשות עוד כל מיני פוילשטיקים. יש לך מושג איזה תביעה ענקית יכול להגיש נוסע אחורי שנפצע בתאונה, אם הוא מוכיח שה-XR לא תוכנן כאופנוע לשניים אך נמכר ככזה על-ידי היבואן? בשלב מסויים נמאס להונדה מהסיפור הזה, והם החליטו שאם אין אפשרות מסודרת ואמיתית להביא אופנוע עם תקינה וכל האבזור הנדרש על-ידי החוק, אורגינל, אז הם לא מביאים אותו. החלטה נכונה? לא יודע, אבל בטח לגיטימית. תירוצים? למה הם צריכים תירוצים? אם יש פה שוק, הם רוצים למכור! לצערי, אין סיכוי שנראה כאן את ה-XR. למה לצערי? כי זה יוסיף גיוון וירחיב את קשת המשתמשים באופנועי שטח. היום אין כאן, אם שמת לב, אופנוע שממלא את מקום ה-DR350 של פעם - אופנוע שיכול להיות ה-GS500 או ה-GPZ500 של השטח. משהו שמתאים לא רק למקצוענים. היום, מי שרוצה להתחיל בשטח עם אופנוע חדש צריך להתחיל ב-50,000 שקל - והרף התחתון כיום הוא אופנוע שהוכיח שהוא יכול לנצח מירוצים, בידיים הנכונות. לא הגזמה, קצת? טל

hananlv

New member
הונדה צדיקים וכל השאר תחמנים?

1. מעניין איך ימהה וKTM מצליחים כבר שנים רבות למכור אופנועי שטח שלא בדיוק תוכננו לשאת רוכב נוסף.... 2. האם הDR400 הוא אופנוע למקצוענים בלבד? 3. נראה לך שאם הונדה הייתה מביאה את הXR400 הוא היה עולה משמעותית פחות מהסוזוקי ? לי לא 4. אופנועי שטח פשוטים וזולים באמת קיימים בעולם בשפע למשל: DT125 ויש עוד הרבה לא נראה לי שאי פעם מישהו מהיבואנים בכלל העלה על דעתו להביא כאלה כלים ומעניין למה. ולבסוף: לדעתי זה לא שהיבואנים לא רוצים למכור הבעיה של היבואנים היא חוסר מעוף ופחדנות ...הם לא מעיזים לחרוג במילימטר מאיזשהיא נורמה של דגמים שנדמה להם שהשוק דורש ואין שום נסיון מצידם לכוון את טעם הציבור זו הסיבה להצע הדגמים הכל כך ירוד שקיים.

TShavit

New member
כל יבואן עושה את השיקולים שלו...

הונדה הגיעו למסקנה - מוצדקת או לא, בודאי לגיטימית - שאין להם ענין למצוא פרצות במערכת. אל תשכח שמאחורי הונדה עומדת חברה שאופנועים זה לא עיסוקה העיקרי. ודרך אגב, ספציפית בענין הונדה, דווקא מאז שהתחלף שם המנכ"ל מדיניות היבוא נעשתה הרבה יותר ליברלית. לגבי KTM - הדוגמה לא רלבנטית. ק.ט.מ היא יצרן שבאופן ברור ומוצהר מייצר גרסארות חוקיות לכביש, אורגינל, על פס הייצור. שמעת פעם על דגמי 2 פעימות המכונים EGS? עם וינקרים והכל? בתור יצרן קטן גם הרבה יותר קל לבקש ממנו שינויים ספציפיים, והעיקר - זהו יצרן המבוסס באירופה, ולכן הרבה יותר טבעי וקל לקבל ממנו אופנועים עם תקינה אירופית. לגבי ימאהה - כאמור, כל יבואן והשיקול שלו. DRZ400 - בודאי לא אופנוע למתחילים בלבד. אבל גם בודאי ובודאי לא ממש אופנוע למתחילים - אם מבחינת הגובה, אם מבחינת המשקל, ובעיקר מבחינת המחיר. גדולתם של ה-TS250X זצ"ל וה-DR350 שבא אחריו, היה בשילוב התכונות המוזכרות לעיל - מימדים קומפקטיים, משקל נמוך מאד, ומחיר סביר - שהפך אותם לעממיים. קל מאד לתת DT125 כדוגמה, אבל אתה יודע כמוני שזו לא דוגמה רלבנטית. אתה משווה את מה שאפשר היה לעשות עם DR350 למה שאפשר לעשות עם DT125? זכות הקיום היחידה של אופנועים כמו ה-DT היא באותם מדינות בהן יש מגבלת רשיון ל-125 סמ"ק. אני בכלל לא מדבר על ההעדפה של השוק שלנו לנפחים גדולים יותר, כפי שלמד על בשרו כל מי שניסה לייבא 125 לארץ. ולגבי מחירו של ה-XR400R - כן, אני חושב שהוא היה יותר זול. לא בהרבה, אבל אני לא מזלזל בהפרש של 2,000-3,000 שקל. בעיקר, ה-XR400R היה יותר זול באחזקה שוטפת, בודאי ובודאי בתיקון נזקי נפילות. ואני יודע - לא חושב, יודע - שיש שכבה לא קטנה של רוכבים, כאלו שאולי אינם ברמה של השתתפות בתחרויות (או שאין להם ענין), שיודעים להעריך משקל קל וידידותיות, ואשר כמו אניגו לא חיבים את התוספת של 5 כ"ס. וכל זה למרות שאני אישית הייתי מעדיף את הגרסה המופיעה כאן של ה-DRZ400... טל

hananlv

New member
אני חולק עלייך לגבי ה DT125

ראשית האופנוע פופולרי גם במדינות בהן אין בעיה של מגבלת רשיון ושנית ניתן לעשות איתו כל מה שניתן לעשות עם DR350 אני אישית - בשטח הייתי מעדיף בהרבה את ה DT על פני ה DR ואפילו זה יעלה לי בכמה קמש"ים פחות בכביש. אלה מה- לך תסביר לישראלי המצוי שמסתכל על הנפח כעל הנתון האולטימטיבי- שאני אסע על 125 ? מה יגידו השכנים.... לגבי אותה שכבה של רוכבים שאתה טוען שמחפשת כלים זולים ופשוטים - תסביר לי אם כך מדוע ה XT350 ה KLX250 ואפילו ה XR250 נחלו כשלון שיווקי?

זו שאלה מעניינת......

ובתור אחת שחיפשה בזמונו אופנוע דו"ש והתיעצה עם אנשים על מנת לדעת על מה ללכת אני יכולה לומר לך את התגובות שקיבלתי (שגרמו לי לותר על הרעיון וללכת בכלל על GS) התקציב לא איפשר לי DR לכן שאלתי על האחרים: XT350- "אמרו לי שהוא חלש מידי ואי אפשר להנות בו לא בכביש ולא בשטח" KLR- "גבוהה מידי ויקר (למרות שהוא יותר זול מDR, לא הבנתי למה הוא יקר..)" XR250-"יש איתו הרבה בעיות, חלפים יקרים בהיסטריה (הונדה...) אבל בשטח הוא סבבה ולא גבוה- לא להתקרב" "אין לך כסף לDR350 אל תיתקרבי לשטח.." שוב, אלו תגובות שונות שקיבלתי לגבי הכלים הנ"ל, אני לא שוללת/מסכימה איתן היות ואין לי נסיון על הכלים או ידע נרחב בנושא. כמו כן קיבלתי גם הרבה תגובות חיוביות שסותרות את אלו מה שיותר בילבל אותי. לגבי ה-DR- התגובות היו חד משמאותיות, מצויין למתחילים, סבבה בעיר, סבבה בשטח, לא חזק מידי, לא חלש מידי.

enigo

New member
לא , זאת תופעת ה "שלי הכי גדול"...

בארץ כל אחד שגר בנתניה ומשתמש באופנוע לנסיעות לעבודה בת"א חייב R1 או R750 כי אין מצב שיראו אותו על כלי שהוא לא הכי רוצח שיש, גם אם הוא נוסע 60 כל הדרך ובקו ישר (ורק האמרת המחירים של דגמי הסופרספורט הצליחה לשכנע אנשים לחסוך 20,000 ולקנות הורנט או בנדיט). אותו דבר קורה בשטח - אנשים שרק מטיילים עם האופנוע בטיולי שבילים (שכוללים ג´יפים!!!) הולכים וקונים WR או שוקלים קטום, וזה מאנשים שמודים שעוד לא יצא להם לרכב בדיונה בחיים... אין פה תרבות של מה צריך, אלא של מה הכי "קול" ועושה רושם הכי טוב על החברה. יד על הלב, כמה אנשים פה ינצלו את ההבדל בין WR ל XR600? ועדיין, אף רוכב "מקצועי" לא ישקול קנית XR "פושט". בראלי האחרון ניצח רז הימן, על BMW650! ברב התמונות שצילמתי שם החברה יושבים. אז על מי אנחנו עושים דאווינים? כמה מאיתנו באמת תוקעים את הדורבנות בצידי ה WR שלנו ונותנים לו להסתובב ב 10,000 סל"ד? או ב 8000, התחום ה"חי" שלו? לרובינו הרי אין לב לקרוע את המנוע כל הזמן (או רופא שיניים שיחזיר את הסתימות אחרי כל רכיבה...) אבל כל עוד רוכבים יפסלו XR400 כי הוא "פרימיטיבי" (ועוד למתחיל!!!) אז זה מה שנקבל - דו"שים רכים במחיר סביר או אופנועי שטח מקצועיים במחיר של יד, רגל וחתיכת כבד (למימון הטיפולים). אז די! לי אופנוע הוא כלי רכב ושעשועים. אני מוכן להקריב נוחות תמורת שעשועים אבל עד רמה מסויימת. אני לא אקנה דו פאק (לפחות לא בעתיד הנראה לעיין) ואני דורש מהכיסא להיות יותר רך ורחב מידית הקלאץ´. אני רוצה שגרת טיפולים רגועה ולא פתיחת מנוע כל 1000 ק"מ (למי שזוכר את הוראות היצרן לגבי WR ב 98). אני רוצה מחיר רכישה נוח ויכולת לטיולים בזוג, בקיצור - יורש ל TT ול XR ןגם ל DR350. ואין! לפחות בארץ (בחו"ל דווקא יש הרבה אופנועים שעונים בדיוק להגדרה הזו - FUNBIKES). וד"א, הסיבה העיקרית למעבר לקירור מיים היא בכלל תקנות הרעש, ולא הספקים.

hananlv

New member
מסכים כמעט עם הכל חוץ מהקרור

מים- התנאים של ישראל יקצרו משמעותית את חיי המנוע בעל קרור האוויר אז אולי בחו"ל הסיבה היא רעש (אני לא כ"כ בטוח) אצלנו- זה עניין משמעותי ביותר

enigo

New member
קירור אויר

באנדורו צפוף - יתכן, אבל סה"כ במשך שני היו לנו בעיקר אופנועים עם קירור אוויר (או אויר שמן, שזה די דומה) שתפקדו נהדר - XR, DR, TT R ועוד ועוד, אז נכון שכדור הארץ מתחמם, אבל לא עד כדי כך
. ד"א, אני לא חושב שבבאחה הרבה יותר קר, וה XR400 מככב שם (או לפחות כיכב)

^Magic

New member
נגעת בדיוק בדגמים..

נגעת בדיוק בדגמים שאני מחפש, לא יאומן! ופחות או יותר אותה בעיה לגבי ברירת המחדל של הDR , אבל המחיר! אז מה ? בסוף עברת לכביש? זה מה שאת ממליצה לי? ושוב בדיוק אני מברר על אותם אותם הדגמים. וגם אני רוצה ד"וש כמוך, באיזור ירושלים..

למעלה