שאלה בעניין הגירה

tzachi58

New member
שאלה בעניין הגירה

איך ניתן להגר לקנדה ללא נקודות מספיקות לפי שיטת הנקודות. אני ואשתי מעוניינים לעבור וחשבנו אולי פשוט להגיע לשם ולהיות עם המשפחה שחיים הרבה שנים שם באופן חוקי ובעלי אזרחות כמובן. ומשם להתחיל את התהליך , בכל מקרה אנו נצא מישראל לארה"ב ומשם נגיע לקנדה להמשך התהליך הזה , אגב הם גרים במונטריאול ושמתי לב שיש הבדל בין החוקים השונים בענייני הגירה בין פדרלי ל.... (לא ידוע לי) אשמח לקבל פרטים אולי מישהו כן עבר את התהליך הזה מבפנים למרות שאני יודע שעדיף לעשות זאת מבחוץ כי הקנדיים לא אוהבים את זה כ"כ שבאין ומעמידים עובדה , אשמח מאוד מאוד להתעדכן ... אגב אני מתחום ההיי-טק ואשתי מתחום הנהלת חשבונות , אין לנו תארים למעט תעודות מלימודי תעודה וכד' ... אשמח ממש לקבל אינפורמציה.

odedee

New member
לא ככה, זה בטוח.

בכניסה לקנדה כמבקר רגיל (ולא מהגר) תקבלו ויזה לשלושה חודשים לכל היותר. אם תשארו בקנדה מעבר לשלושה חודשים אלה, אתם מפירים את תנאי הויזה שלכם וצפויים לגירוש. על הגירה אין מה לדבר בכלל. בכל מצב שבו היפרתם את תנאי הויזה שלכם לא תוכלו להגר לקנדה. זה לא ש"הקנדים לא אוהבים את זה כ"כ שבאים ומעמידים עובדה". אתם בא וחושב לעבור על החוק שם. נראה לך שיגידו לך "נו נו נו אבל בסדר, בוא תצטרף אלינו?" יזרקו אתכם מכל המדרגות - ובצדק. בלי קשר, זה שתגישו טפסים מתוך קנדה לא ייתן לכם שום יתרון, אפילו אם תעשו זאת מיד כשתגיעו, בתוך תקופת ה-3 חודשים. הגשת טפסים להגירה מתוך קנדה תביא לתהליך הבירוקרטי האיטי ביותר האפשרי. התהליך יהיה מהיר יותר מחוץ לקנדה. שמעתי כי בארץ הטיפול הוא בדרך כלל מהיר יחסית (כמה חודשים), למרות שכרגע יש צמצומים בסגל השגרירות בארץ עקב המלחמה בעיראק, מה שיביא בוודאי להאטת הטיפול. למה להתחיל תהליך כזה ברגל שמאל? ודאי ראית באתר של CIC שיש כמה קטגוריות בהן ניתן להגר. מאחר שפליטים אתם לא, תבדוק אם אתם עשויים להתאים לקטגורית היזמות. אם לא, לדעתי הדרך היחידה שפתוחה לפניכם היא שינוי הנתונים האישיים שלכם כך שתשיגו מספיק נקודות. זה אומר: שיפור האנגלית והצרפתית כך שתקבלו ניקוד מקסימלי בקטגוריית השפות, ועבודה על תארים שיעניקו לכם עוד ניקוד. למשל - תירשם ללימודים בקנדה, תעשה שם תואר. שהייה בקנדה של שנה-שנתיים תוסיף לכם ניקוד, תשפרו בתקופת הלימודים את השליטה באנגלית/צרפתית, אולי תמצא הצעת עבודה בסיום הלימודים - זה עוד ניקוד. זה מסלול שבהחלט לוקח זמן, אבל זו הדרך לעשות את זה. אם חסר לכם רק מספר נקודות קטן לעבור שווה להתייעץ עם עו"ד שמתמצא בנושא.

tzachi58

New member
ראשית תודה לך אבל...

מעולם לא אמרתי שאני מתכוון לעבור על החוק... ושנית אין לי כל בעיה להרשם שם ללימודי תואר וכד' אבל השאלה אם ניתן להכנס כתייר ולבקש אשרת שהיה כסטודנט בתנאי שאני באמת נרשם ללימודים כמובן ולא סתם. נתת לי רעיון טוב, אשקול בחיוב את האפשרות להרשם שם למוסד לימודים אבל זאת אוכל לעשות כאשר אהיה שם הלא אני לא ארשם למוסד שלא בדקתי וריאיתי בוודאות שהוא מתאים לי. תודה בכ"ז ובשמחה אקבל טיפים על לימודים וכד'.

שלום

שלום, הוצאת ויזת לימודים, מותנת בקבלה ללימודים באוניברסיטה, האוניברסיטה אמורה לעזור לך להוציא את ויזת הלימודים. ויזת הלימודים מאפשרת לך ללמוד ולעבוד במגוון עבודות בתוך האוניברסיטה. המשכורת היא די נמוכה בסביבות 20 אלף דולר לשנה. שמספקה למחיה של אדם אחד בקושי. יש לך אופציה נוספת, להוציא ויזת עבודה, היום לאנשים היי טייק שמוצאים עבודה ומוציאים ויזת לעבוד, נתנת ויזת עבודה נוספת לבת/בן הזוג שלהם (ויזת עבודה פתוחה לכל עבודה בשוק), כך ששני בני הזוג יכולים לעבוד. כשאתה נמצא כבר בקנדה עם עבודה, אתה יכול להתחיל במקביל תהליך הגירה. בהצלחה

למעלה