שאלה... בעיקר לקפיצי!

k r y p t o n

New member
שאלה... בעיקר לקפיצי!

אני שואל בעיקר אותך, מפני שלפני כמה זמן ראיתי שאתה גם מתעסק באומנויות לחימה במקביל לנגינה בגיטרה... אז השאלה שלי היא כזאת: האם אתה בכלל ממליץ על השילוב הזה של נגינה בגיטרה ועיסוק באומניות לחימה? מפני שעלתה בי מחשבה שבזמן האימונים ו\או הקרבות קיים סיכון גדול לקבל פגיעה באצבעות ובכף היד (שבר,נקע,סדק וכו) וזה ימנע ממני את התחביב השני שלי! אם מישהו אחר יכול לתת לי עצה מנסיונו האישי זה יתרום לי מאוד! תודה על תשומת הלב. דן.

khammel

New member
תשובה ממדריכה לשעבר

כעקרון, תחום אמנויות הלחימה הוא מורכב ומגוון ובלי שתגיד במה אתה מתאמן קשה לתת תשובה רצינית. האם אתה עובד עם כפפות על שק? ידיים חשופות על מאקיווארה? האם אתה עוסק הרבה בבריחים? כלל אצבע הוא להתייעץ עם המדריך שלך וליידע אותו. התפקיד שלו לשמור עליך "שלם". בדר"כ פציעות מהסוג שאתה מתאר הן תוצאה של "התלהבות" במהלך העבודה שמייצרת טעויות. אצל מדריך טוב יש מעט מאד פציעות אם בכלל. מנסיוני, יש יותר פציעות ברכיבה על אפניים, או בלשחק כדורגל/כדורסל מאשר באמנויות לחימה, אבל זו הכללה גסה. ככל שבאמנות בה אתה עוסק יש יותר מגע מלא ויותר תחרותיות, כך אתה חשוף יותר לפציעות. אז תמזער את הסיכון לפגיעה -- הקפד על חימום טוב לפני אימון ולפני נגינה. אל תיתן לבני זוג לפגוע בך (להשאיר את האגו מחוץ למזרון ולעצור את בן הזוג אם אתה חושב שהוא עשוי לפגוע לך ביד. כואב -- להפסיק.) ואל תבצע תרגילים בהם יש סכנה ברורה ומיידית ליד (כל מיני חישולים מופרכים שרק יגרמו לך נזק בטווח הארוך). בעשרים שנות אימון ונגינה, עוד לא היתה לי פציעה של ממש שהפריעה לי לנגינה יותר מיום-יומיים. אם תספר קצת יותר על מה אתה לומד אוכל לענות לך יותר פרטני. אפשר גם במסרים.

k r y p t o n

New member
תודה רבה על התגובה!

אםם אני כרגע מתעסק בסוג של אומנות לחימה די חדשה שהומצאה בישראל שנקראת "קנפו ג'יטסו", היא משלבת בתוך עצמה ג'ודו, קרטה וקרב מגע! כמו כן הידיים די חשופות, בגלל זה בעיקר אני חושש מפגיעה ביד...

khammel

New member
גדי קנפו ג'יטסו לא שיטה כ"כ חדשה

מה שכן, זו שיטה שבה למיטב ידיעתי עובדים באגרסיביות גבוהה ועם "מגע מלא" כבר בדרגות נמוכות. כמו שהצעתי קודם, תבחר בני זוג בקפידה, תזהיר אותם לשמור לך על היד ועל האצבעות, אל תנסה "לצאת גבר" ולסבול כאבים בידיים סתם. זה מתכון בדוק לפציעות. תנקוט משנה זהירות בעבודת בריחים. תקפיד לסגור אגרופים כמו שצריך ולחבוש ידיים נכון אם אתם עובדים עם כפפות איגרוף. כל הטכניקות שמערבות תפיסת בגד (גי), בריחים, עבודה עם ידיים פתוחות ואיגרוף טומנות בחובן סכנה למתאמן המתחיל. החדשות הטובות הן שהפציעות -- אם קורות -- הן לרוב קלות ועוברות יחסית מהר. פעם אחת תגן עם יד פתוחה לא נכון ולא תחזור על הטעות פעם שנייה. מנסיון
בסה"כ, דרך האימון אתה תחזק לך את הידיים בטווח הארוך וזה יכול אפילו לתרום לך לנגינה. תפוס את המורה לחמש דקות, שתף אותו בדאגות שלך ותבקש שהוא ינחה אותך איך להתאמן כך שלא תצא עם פגיעות. מורה טוב ידע לענות לך ולסייע לך. מורה שייתן לך תשובות שנשמעות לך לא לעניין -- דברים בסגנון "מה אתה מתבכיין" וכד' -- תעזוב ומהר. בהצלחה.

k r y p t o n

New member
וואי תודה רבה לך

עזרת לי מאוד! לקחתי את עצותייך לתשומת ליבי! שוב תודה רבה.

Kfitzi

New member
כל מה שקרן אמרה מדוייק להפליא.

מתאמן ומדריך כבר המון שנים, בהרבה שיטות (כולל השתתפויות באליפויות ישראל ב FREE FIGHT), הרבה מגע מלא והרבה מאוד אינטנסיביות. אם זה בשיטות לחימה במגע מלא (קרב מגע, התגוננות רחוב, פנקרטיון, ג'ודו, איגרוף תילאנדי) ובטח ובטח שמדובר באימונים עם יחידות מיוחדות בצה"ל (רמות אינטנסיביות ואגרסיביות שלא קיימות בצורת עבודה אזרחית). כל זה, ולא נפצעתי ולא פצעתי אף אחד (אלא אם זה בכוונה
). מאמן טוב, אין אצלו פציעות. התדריך ברור, ההקפדה על משמעת וסדר, קשר עין ופיקוח על ביצוע נכון. + מתאמן טוב, שומר על תקשורת גלויה עם המתאמנים איתו, עם המאמן ועם עצמו (*). = אין פציעות. * - עודף מוטיבציה זה הגורם מספר אחד לפציעות חמורות ביחידות מיוחדות ובאימונים בכלל. אנשים שכואב להם והם לא מוכנים לוותר לעצמם. צריך לדעת להפריד בין כאב טוב לכאב רע. צריך לדעת לשים לעצמך את הגבול בזמן. בקיצור - תמשיך להתאמן, זה בריא לגוף ולנפש. זה יעזור לך כאדם וכמוזיקאי. תשמור על עצמך, דבר עם המאמן שלך, אם יש תרגילים שנראים לך אקסטרא מסוכנים - דבר עם מי שמתאמן איתך. שים את הדברים על השולחן. בהצלחה.

Amiram_e

New member
תגובה מבעל ניסיון

כנגן גיטרה ורוכב אופני הרים שבמקרה גם שבר את הזרת (השמאלית שאיתה בונים את האקורדים) אני רוצה להגיד שנושא ההשוואה בין סוגי הספורט וסיכוי הפציעה מהם אינו רלוונטי. מה שחשוב הוא המשקל של התחביב בחיים שלך. אני לומד גיטרה עם מורה כ-5 שנים ורוכב שנה. בשנה הזו הספקתי להיפצע שלוש פעמים, בשלושת הפעמים הייתי בחדר מיון, אחת מהן עם ניתוח בהרדמה מלאה. זה נשמע ממש הזוי, אבל אני יכול להגיד שעם כל האהבה לגיטרה, האופניים מנצחים אצלי. אם הייתי נגן ממש מקצועי שהגיטרה חשובה לו מהכל, בכנות לא הייתי ניכנס לענף האופניים. גם הסיכוי הכי קטן שאפגע באצבעותיי לא שווה. היות ואני נגן חובב שנהנה לנגן ומצד שני מכור לאופניים, לי שווה לקחת את הסיכון. תשאל את עצמך על מה הייתי מוותר אם היו מחייבים אותך לעסוק בתחביב אחד בלבד. זו תהיה התשובה. שוב, אני לא מומחה באומנויות הלחימה, איני מבין בסיכונים ובסיכויים לפציעה. מצד שני, הגיונית, ממש קשה לי להאמין שאתה לא מסכן את אצבעותיך בענף זה. תעשה לעצמך שיקול בעד ונגד ובמידה ותחליט לשלב בין השניים, קח אחריות שיש סיכוי לפגיעה בתחביב העדין. אני עם זרת מאוד מוגבלת בכיפוף. עם פיזיותרפיה אולי אוכל לכופף אותה עוד שנה. בינתיים למזלי אני מצליח לנגן קלאסי. הייתי יכול להיות במקום שהייתי נאלץ לעזוב הכל. בהצלחה עמירם

Kfitzi

New member
גם כאן יש הרבה אמת.

בסופו של דבר זה באמת עיניין של חשיבות. אני הפסקתי להתאמן לפני כמעט שנה בעיקר בגלל העיצימות של הנגינה בחיי. לא יכול להרשות לעצמי להפצע בשלב זה בכלל. למרות שהסיכון קטן מאוד, הוא עדיין גבוה יותר מאשר לא להתאמן. מאותה סיבה אני לא מכיר הרבה פסנתרנים שמשחקים כדורסל... השאלה באיזה שלב אתה בחיים וכמה חשוב לך התחביב\מקצוע. היה לי ברור שאני אאלץ לבחור אחד משני הדברים ולעסוק בו באופן מקצועי - או להתחרות באומניות לחימה, או להיות מוזיקאי מיקצועי... אצלי, לא היה ספק. המוזיקה ניצחה - וברמות הדרושות כרגע אין זמן לשניהם יחד והם טיפה סותרים זה את זה. הכי חשוב לדעת לעשות את המשוואה שלך, מה חשוב לך יותר? והאם ברמה שאתה מתעסק בזה כרגע אתה יכול להרשות לעצמך את שניהם? זה הכל

yo yoel

New member
ובכן

גם אני מתאמן קרוב ל-10 שנים בקמ"י (קרב מגן ישראלי). אני גם מתעניין באמנויות אחרות והולך לפעמים לאירועים ואימונים במגוון שיטות שונות (גם גדי קנפוג'יטסו, הייתי באיזה אירוע ארצי שלכם ברעננה בחנוכה). מכיוון שבקמ"י אין חוקים או תחרויות אלא הכל הולך, צריך להיזהר. אף אחד ובמיוחד המאמן לא רוצה שיקרה לחניכים שלו שום דבר. בינתיים, טפו טפו טפו, אני בריא ושלם. שברתי פעם אחת את האצבע במהלך אימון (הזרת השמאלית) ולא ניגנתי למשך שבועיים בערך. זה קורה. דברים כאלה יכולים לקרות גם אם לא מתאמנים באומנויות לחימה. כדי להימנע מפציעות רציניות רצוי בקרבות ללבוש מיגון מלא, וכשעובדים על תרגילים להיזהר במיוחד (גם לבקש מהבן זוג). זה הכל.

Mr MAG

New member
תשמע תמיד אפשר להפצע

למרות שהתעסקתי באומנויות לחימה (קראטה קלאסי בעיקר), סקייט, אופניים, אפילו ניסיתי סנואוברד לא מזמן, את האצבע שברתי דווקא בגלל עגלת סופרמרקט שמישהו דחף בטעות... וזה די ריתק אותי לאיזה חודש שניגנתי בעיקר עם הזרת והאצבע כמו טמבל.. תכלס אפשר להפצע בכל מקום, הידיים הם החלק הכי שימושי בגוף שלנו והן חשופות לפגיעה כל הזמן, כל חתך או כוויה או שבר יכול להרוס לנו, אפשר להפצע גם מהנגינה עצמה וזה כבר די אירוני אבל מאוד נפוץ. תזהר ותשמור על עצמך אבל אל תפחד ואם תיפצע תנצל את הזמן לפתח אפיקים שהזנחת, ככה זה בכל עיסוק. גם בספורט כשאתה נפצע אתה מעביר את הזמן בלמידה על התאוריה, עבודה על הכושר, צפיה בסרטים והכל לטובה.

wish i was here

New member
כמו שאמרו פה

זה הכל עניין של מה יותר חשוב לך... אני למשל עכשיו הודתי הילוך בגיטרה ומתרכז יותר בהכנה של הגוף לשירות מובחר בצה"ל,ולבגרות בפיזיקה :p ... כמו שאמר גם יובל, אימון עם מאמן טוב ומנוסה ישמור עליך הכי טוב-סביר להניח שתצא בלי פגע :)

eVeR WiSH

New member
גם אני עוסק בספורטים שונים

ועדין זה מאוד תלוי באיזה ספורט...למשל באיגרוף יש לך קצת סיכוי להיפצע כי על הידים שומרים מאוד(ז"א תחבושות אלסטיות וכפפות) אם אתה יודע מה אתה עושה אין הרבה סיכוי שתיפצע...ורמת הסיכון תהיה נמוכה

k r y p t o n

New member
תודה לכולם

על העצות והתשובות הרציניות ועל תשומת הלב! אני בהחלט כבר יעשה את השיקולים שלי. עזרתם לי מאוד!

למעלה