שאלה בעיקר לגברים

שאלה בעיקר לגברים

אני באמצע שנות העשרים. סה"כ בחורה מאוד בוגרת, שגם מחפשת מישהו בוגר. ועם זאת יש משהו אחד שמשאיר אותי עם תהיות. בעבר, בן הניסיונות המיניים הראשונים שלי היה גבר מאוד תובעני. לאו דווקא בסקס אבל לא בזה עסקננו... איתו הייתי גם חסרת ניסיון וגם חסרת בטחון. בשילוב עם האופי הקשה שלו יצא שהתקדמנו יותר מהר ממה שאני הייתי מוכנה אליו. הגענו לשלב שירדתי לו. לא רוצה לחשוב או לדמיין את זה היום, בשורה התחתונה כל מה שהיה שם זה חשש מטורף וחוסר בטחון. לא ידעתי מה לעשות, איך לעשות, והרגשתי מבוזה. לצערי זה לא היה הניסיון היחידי בנושא. הגעתי למערכת היחסים שאחרי עם טראומה. לא יכולתי אפילו להסתכל על האיבר שלו. עם הזמן ועם האהבה והסבלנות שלו אלי אפשר לומר שזה עבר. יכולתי לרדת לו, ידעתי מה לעשות, ולא הרגשתי רע עם זה. בעצם, אפשר לומר שהרגשתי רע, בגלל שלא היתה פעם אחת שהצלחתי לגרום לו לגמור. לזכותי (כביכול) יאמר, שהוא אמר לי לא פעם אחת, שרק בחורה אחת וגם, רק פעם אחת הצליחה לגרום לו לגמור. אבל מבחינתי זה היה "כתם שחור" של משהו שאני לא מסוגלת לעשות / לא טובה בו. מאז שנגמרה אותה מערכת יחסים טובה (כמו כל מע' יחסים היא טובה עד הסיום..) עברה שנה ולא היה לי ניסיון בנושא עם גבר אחר. יצאתי עם כמה גברים, עם אחד גם הגעתי למיטה, אבל לא הגענו למצב שאני יורדת לו (או שהוא יורד לי, אבל לא רלוונטי לכרגע גם ככה) עכשיו אני נשארת עם השאלה. שאני גם עכשיו לא יודעת איך לנסח.. יש בי המון חששות, אני יודעת את זה, וביחס לבחורה בוגרת בכלל שמחפשת גם מישהו רציני שיודע מה הוא רוצה מעצמו, זה נראה לי לא הערבוב הכי מוצלח.. לא כל גבר רוצה לקחת על עצמו להיות המחנך, המרגיע או המלמד. אני פשוט תוהה איך זה מהצד, איך זה נשמע לכם, איך אתם הייתם נוהגים. אני לא יודעת עד כמה אתם מייצגים, אבל אני פשוט תוהה אם אני כזאת "חריגה". הדבר שהכי מפחיד אותי במערכת יחסים זה בדיוק הנושא הזה. אני מרגישה נורא ילדותית ולא בוגרת בזה שאני לא מסוגלת לעשות משהו שאחרי הכל, הוא טריויאלי ובסיסי במערכת יחסים. היום כשאני שומעת גבר שאומר "יש זמן" אני חושבת לעצמי, כן, יש זמן, יש את הזמן שאתה מוכן לחכות, והוא לאו דווקא מותאם לזמן שאני צריכה. אני מתנחמת בעובדה שהיה מי שהצליח לפתור את הבעיה גם אם נקודתית ורק איתו. אבל אני לא שוכחת שזה היה מיד אחרי המערכת יחסים הזאת והייתי כ"כ פגועה שיכולתי ליצור אמון בגבר אחד וממש לא "בכל המין הגברי". זהו. תודה למי שהגיע עד כאן. ותודה למי שעונה. שיהיה חג שמח.

BodyCount40

New member
עכשיו אני יכול לענות .... ../images/Emo9.gif

האמת שהשאלה מוםנית לגברים והיא אכן ארוכה אבל את צריכה בסופו של דבר לרשום לנו בפשטות את מה שאת שואלת ממה שהבנתי ייקח לך זמן שלא תמיד לצד השני יש אותו בכל הנושא הזה ? ובנוסף אני גם לא ממש מסכים איתך שזה דבר טרוויאלי בכל מערכת יחסים, אם לא קל לך להתגבר על הטראומה הזו, זה לא אומר שאם זה לא יהיה לא יכולה להיות מערכת יחסים מושלמת ....

אני שואלת בעצם

איך היתם מקבלים את זה... כמה גברים אתה מכיר שהיו מוכנים להיות במערכת יחסים שכזו שבה הבחורה לא יורדת לגבר (ולשם שיוויון גם הגבר לא יורד לבחורה). חוץ מזה שזה לא שאני רואה את זה כדבר שלילי או כדבר שאני לא יכולה/רוצה לעשות. אני כן רוצה אבל אני צריכה להרגיש מספיק בטוח לעשות את זה.

BodyCount40

New member
כמובן שאני יכול לענות לך רק אישית

ולא מעבר לזה אין לי תשובה כללית וגורפת לגבי כלל הגברים כי זה לא אפשרי לי אישית זה לא היה כזה מפריע, ואני מאמין שאם היה קשר טוב ויציב ועם אהבה, אז מתישהו הצד השני היה מתגבר על הפחדים ואפילו נהנה לעשות לי את זה. וזה לא קשור לשיוויון, לא הייתי לא יורד לה בגלל שהיא לא יורדת לי, מה זה משחקי כוחות או מה ??!?

זה לא עניין של משחקי כוחות

אבל אני הרגשתי בהתחלה שזה כאילו לא הוגן שהוא משקיע בי ואני לא משקיעה בו (נשמע שטותי וזה באמת לא היה ככה לאורך זמן כי הוא שכנע אותי שזה לא חשוב לו) כמובן שאתה יכול לענות רק על עצמך, בגלל זה השאלה נכתבה בפורום... אני יודעת שאני אתגבר בסופו של דבר, אבל כמו שאמרת, לך לא היה מפריע כי אתה משער שבשלב מסויים הבחורה תתגבר. וכאן לפעמים נמצאת הבעיה, כשעובר זמן והיא עדיין לא התגברה. אני חושבת שבניגוד לאז (אני מדברת על 4 שנים אחורה בערך) כשהתחלתי את המערכת היחסים הנורמלית הייתי כ"כ פגועה שלא ידעתי אם אני בכלל אי פעם אתגבר ומעבר לזה התגובות שלי היו כאלה שאני משערת שהוא הבין שאני לא "סתם לא רוצה". וכיון שבאמת היה לו אכפת ממני, באמת כל מה שהוא רצה זה שאני ארגע ויעשה מה שנוח לי לעשות. היום זה שונה, היום אני פשוט מפחדת ונרתעת מזה, ואני לא נלחצת כמו פעם. ונראה לי שזה משדר משהו אחר. אם היית רואה מישהי שממש נכנסת ללחץ לא היית אומר לה מילה, ואם היית אומר אילו רק מילות הרגעה. לעומת מישהי שנראה שהיא "לא רוצה מאיזושהי סיבה". הצלחתי להבהיר את עצמי איכשהו?

BodyCount40

New member
ואו, הנה מתחיל לו שרשור ארוך

כמו שאני אוהב
לענייננו אנו, אם הייתי רואה מישהי שנלחצת מזה זה היה מאוד מאוד משבש לי את כל הסקס אבל אני לא חושב שהייתי מגיע לסיטואציה כזו, כי אני חושב שאם היא לא רוצה אז היא לא תיזום בנושא, ואני לא מתכוון לתפוס לה את הראש ולהכריח אותה לזה. שתזרום, ואם היא לא זורמת לכיוון אז לא נורא, לא מת העולם. ובכל הקטע הזה של הזמן, אני מאמין שעם אהבה ואם פרטנר נכון (ולא מחייב שהוא יהיה אפילו בן זוג קבוע שלך) את תוכלי לצאת מהסיפור הזה. ואני אישית הייתי ממליץ לך לטפל בבעיה הזו, ואני לא בקטע הומוריסטי או משהו חלילה, אלא כבר יצא לי לצאת עם כל מיני בנות, שגררו כל מיני דברים מהעבר שלהן, כי הן חשבו שזה עבר להן ושהן לא צריכות לטפל בזה, וזה בסופו של דבר דפק להן משהו בראש בצורה רצינית והרבה מהתדמית שלהן נפגעה ואל תשאלי אילו יציאות היו להן לפעמים .... אז שווה לשים תשומת לב גם לנקודה הזו ...

אני לא יושבת בחיבוק ידים

אני נמצאת בטיפול פסיכולוגי אבל זה נושא שעלה והוא עכשיו בחיתוליו... זה לא נושא שהיה לי קל להביא לטיפול וכרגע אני נלחמת עם עצמי לגביו כי במקום מסויים אני אפילו לא יודעת איך להעלות אותו ומה להגיד. אבל לא משנה באיזה טיפול מדהים אני אהיה אני עדיין אצטרך להתמודד עם זה בשטח (ולא רק בחדר הזה עם הכסאות הנוחים שיושבים ומדברים בכיף) עם גבר. וזה יקח את הזמן שלו. אני יודעת שאני רואה דברים בצורה שהיא קצת מעוותת. אבל קשה לי מאוד להסתכל עליה בצורה "נכונה".

BodyCount40

New member
אז קודם כל ברכותי על זה שאת יודעת

מה הבעיה ושאת לוקחת את עצמך בידיים ומנסה לטפל בזה ואני חושב שאת משקיעה הרבה מאוד זמן ומחשבה על הנושא הזה מכפי שאת אמורה באמת. קרי, את צריכה כרגע לראות מה את עושה עם עצמך בתקופת הטיפול, ולא לנסות להישאב למחשבות של מה יקרה כשיגיע הגבר ו"הדבר האמיתי". זה יגיע אני מאמין, אבל דיה צרה בשעתה ובכלל, יש מליון דרכים לפתור את זה לדעתי יש היגידו שאולי תתנסי עם כמה סתם בחורים כדי להבין שהשד לא מי יודע מה גדול ויש כאלו שיגידו שתחכי לבחור המתאים. אני לא אנקוט פה באף גישה. ובכלל אני לא חושב שיש גישה "נכונה" כללית להתסכל על זה, יש את הגישה שלך שזה כרגע מרתיע אותך ויש גישה אחרת שאומרת שסתם מישהי לא אוהבת לעשות את זה וזה בחורות שמתות על זה, זה מאוד משתנה, אז אל תנסי לאמץ גישה...

סה"כ טיפול הוא קשור מציאות

אני לא יושבת ומדברת בטיפול על נושאים סתם ככה. אני מעלה אותם כי אני רוצה שהם ישתנו בחיי היום יום שלי. אז יש דברים רבים שהצלחתי לשנות בטיפול. אבל אף אחד לא משתווה לזה, אף אחד לא באמת טיפול בטראומה. שבוע שעבר העלנו כמה נקודות ודי ברור שיש לי התנהגות "פוסט טראומטית" או לפחות היתה לי. חלק מהבעיה שלי היא הפחד שיקרה לי מה שקרה עם הבן זוג המתחשב. הוא היה סתם מנשק אותי ומחבק אותי ופתאום הייתי נכנסת לסטייט של סטרס שלא קשור לכלום. זה די מבהיל לגבר שלא יודע מאיפה זה נפל עליו.. חלק מהעניין שהייתי לבד תקופה ארוכה (למעלה משנה) היתה גם בגלל שחשבתי שזה יהיה בריא לי לטפל בדברים וגם בגלל שת'אמת פחדתי להתמודד עם זה שוב.

BodyCount40

New member
זה שטיפול הוא קשור מציאות אני מסכים

הבעיה היא שהרבה אנשים לא חושבים כך והם מעדיפים להדחיק דברים הצידה כי פשוט יותר קל ונוח לנסות לשכוח מזה דבר שאני לא מסכים איתו בכלל ולצערי אני יודע בדיוק על מה את מדברת עם הקטע הזה של הסטרס שפתאום זה תוקף מישהי שאתה איתה ... והצורה הכי טובה להפיג פחדים לדעתי (וזה גם לדעת הרבה מגזרים חשובים בעולם) זה פשוט לקחת את זה לידיים ולהתמודד עם זה. אני יודע שזה נשמע לא יפה בסיטואציה הזו, אבל לא זו הכוונה, קחי לדוגמא טייס שהיה צריך לנטוש והמטוס התרסק לו מתחת לרגליים - הדבר הראשון שהוא עושה זה לעלות לטיסה, כדי לא ליצור את הפחד הזה מטיסה.

לא היה מה לדבר איתי

הייתי מתנתקת ומספיקה להגיב. הייתי רואה את העולם כאילו ממקום רחוק כזה. רק אחרי כמה זמן הייתי חוזרת "לעולם". אז לא היה יותר מידי מה לעשות. הוא יכול היה רק לחבק אותי ולחכות שאני ארגע איכשהו. כשלא ברור לפעמים (גם לי) למה נכנסתי לסטייט הזה באותו רגע.

BodyCount40

New member
תאמיני לי שאני מבין אותך יופי טופי

רק שאצלה זה לפעמים היה מלווה בבכי אבל אני מקווה בשבילה שהיא תשכיל לעשות ותבין שהיא בבעיה ותטפל בזה ואם לא אז אין לי יותר מה לעשות ....

היה גם בכי, אל תדאג...

זה היה בא בכמה וורסיות.
דווקא הורסיה של הבכי היתה הכי פחות נוראית מבחינתי למרות שאני שונאת לבכות... דווקא להרגיש שהעולם נמצא במימד אחר הרגיש לי הרבה יותר מפחיד. כי פתאום אני לא שם יותר. וזה נורא מוזר.

BodyCount40

New member
זה בסדר, עכשיו אני כבר לא דואג../images/Emo3.gif

ומה רע בלבכות ? למה את שונאת ? מה הרעיון בלהסתיר את זה? מה הבושה בלבכות ?

BodyCount40

New member
אני לא חושב שזה מדוייק

בכי מתפרש כנקודת שבירה ולכן אנשים ינצלו את זה ולדעתי אין אדם שלא בוכה/בכה/יבכה (ובלי ליצנות לגבי כאלו שאין להם דמעות, הם בכלל מסכנים !!!) אז אפשר להיות "חזקים" ליד אנשיםף ובכות לבד בשקט בכרית אבל אני לא חושב שזה נכון לא לבכות אם ככה מרגישים זה בערך כמו לא להעניק למישהו אהבה, אם באמת אוהבים ...

כשהייתי קטנה

ככה, 15 שנה אחורה, החלטתי שאני לא אמורה לבכות. ותאמין לי אלוהים יודע איך עשיתי את זה כמעט והפסקתי לבכות לחלוטין. גם כשכבר רציתי לבכות - לא הצלחתי. מזל שהיה לי כזה בן זוג "חמוד" (כמה מפתיע שעליו דיברתי עד עכשיו) שהוציא את זה ממני.. עכשיו אני בוכה "כרגיל".

BodyCount40

New member
אז נגולה אבן מליבי

מזל שיש כאלו אנשים נחמדים בעולם הלא כן ? אחרת לא היינו יכולים ללמוד על עצמנו כל כך הרבה דברים .... ושוב אני מגיע למסקנה שהעולם הזה מלא דבילים ואיך שהוא תמיד אני מוצא איזו אחת כזו להיות איתה בקשר .... לכי תביני

wild orchid

New member
לא מסכימה עם הטענה!../images/Emo15.gif

לכל אדם יש דרך להשתחרר.להשתחרר מכעסים,עצבים,קשיים ושאר ירקות.אחד משתחרר בצחוק מטורף,אחד בקללות עסיסיות,אחד על ידי שתית אלכהול מופרזת ואחד בוכה.בכי לא מצביע על חולשה.ממש לא.אנשים ינצלו אם קיימת חולשה.אני ממש לא בן אדם חלש.הדברים שעברתי במהלך החיים הוכיחו את זה רבות.אבל מה?רק תני לי סיבה לבכות.גם בלי סיבה מיוחדת.וזו הדרך שלי להשתחרר.מאחורי הבכי הזה לא מסתתרת טיפה של חולשה.רק תתני לי את ההוא שינסה לפרש את זה כחולשה ולנצל.

למעלה