שאלה בעזרה...

ציפי ג

New member
ספר נחמד

אבל אם אתה תולעת ספרים אמיתית, יקח לך פחות משעתים לסיים אותו. קראתי אותו לפני שבועיים במהלך שבת בר מצווה לבן של חברים, בין ארוחה לארוחה. לשירות מילואים רחוק מהבית, זה לא ימלא את הזמן.

Bolo

New member
אולי את צודקת,

לא לוקח יותר מדי זמן לקרוא אותו.... אבל הוא ספר ממש יפה ומומלץ. אם לא תקח אותו למילואים - בכל זאת מומלץ לך לקרוא אותו פעם

lady_anne

New member
"כביסה" של סוזן אדם, למרות שהיא

צריכה לקחת קורס אצל דויסטוייבסקי...אממ...סליחה, גרוסמן.

Erez-S

New member
לאו דווקא

תולעות ספרים (ואני תולעות ספרים בכל עצם ועצם בגופי) לאו דווקא קוראות מהר. אני, לצערי הרב, קורא לאט למדי וזה ממש מרגיז אותי. כך ש... כן.

ציפי ג

New member
ממליצה לך

לקנות ספר על קריאה מהירה. זה עזר לי מאוד באוניברסיטה, ואני קראתי מאוד מהר גם קודם לכן. הרעיון שלו הוא שאנחנו משמיעים לעצמנו את המלים אותן אנחנו קוראים תוך כדי קריאה, ולמעשה אין בכך צורך. כמו כן אנחנו קוראים מלה מלה, בעוד שאנחנו יכולים לדלג על חלק, בשל הקשרן. ישנם קורסים לכך. השאלה מה עושים עם הזמן שמתפנה, ולכך אני חושבת שיש לך תשובה - קוראים עוד.

Erez-S

New member
קריאה מהירה

העניין הוא שמצאתי באינטרנט קורס די קצר באנגלית, הורדתי והדפסתי אותו כדי שאני אתרגל אותו בנוחות. אך בגלל היותו באנגלית התקשיתי מעט בהבנת התרגילים שצריך וכך, כנראה, חלק מהלימוד נפגם. אני כבר לא קורא מילה מילה ולא קורא עם הפה אלא עם העיניים אבל עדיין לאט לעומת מה שהם אומרים שאפשר להגיע אליו. עשיתי שיפור מהותי בקריאה אבל לא במהירות שלה. שיפרתי את הקריאה שלי מבערך 150-200 מילה לדקה (שזה מאוד לאט) לבערך 500-600, כאשר הם אומרים שבעזרת הקורס אפשר להגיע לכ- 2000 מילה לדקה, אז תארי לך... ציפי, תוכלי להמליץ לי על ספר המלמד קריאה מהירה בעברית, בבקשה? תודה. אני מצרף כאן את האתר שאמצעותו עשיתי את הקורס.

ציפי ג

New member
אני קראתי את הספר לפני 20 שנה

ומשום שלא עסק בשכלול הזכרון, איני זוכרת את שמו. אני מתארת לעצמי שבחנויות ספרים יוכלו לעזור לך. (בעיקר אוניברסיטאיות).

Erez-S

New member
../images/Emo45.gif תודה

מקווה שאני באמת אצליח למצוא. חשוב לי מאוד ללמוד בהצלחה קריאה מהירה. אגב, ספרים בנושא נקראים פשוט קורסים לקריאה מהירה?

moben

New member
גם הטרילוגיה הניו יורקית של אוסטר

שזה בעצם ספר אחד לא כל כך ארוך (בהוצ. כתר)

יונדאלי

New member
ששאו"ק

סדרת "שיר של אש ושל קרח" של ג´ורג´ ר. ר. מרטין. אם אתה אוהב פנטסיה יצאו עד כה כ-2500 עמ´ ממכרים שפותחים ב"משחקי הכס", עוברים ב"עימות המלכים" (2 כרכים) וממשיכים ב"סופת החרבות" (שוב 2 כרכים) מאבקי שליטה, מלכים, אצילים, פושעים וסתם אנשים - פשוט ללקק את האצבעות. חובה.

למעלה