שאלה בעזרה...

התובנה

New member
שאלה בעזרה...

שלום לכולם, אני לא מזדמן לכאן לעיתים תכופות אבל... אשמח לקבל רעיונות... מילואים... 3 שבועות של שכרון חושים... שיעמום תהומי. בתור תולעת ספרים לשעבר (עד המצאת האינטרנט והילדים) - מה מומלץ לקחת כדי להרוג את הזמן? ספרים אחרונים שאהבתי? בית האלוהים (סמיואל שם) הוא ספר פולחן, זן ואומנות אחזקת האופנוע (פירסיג) גם הוא ספר פולחן... לא דוסטויבסקי ולא סופרים ישראלים "שמרגישים נורא מודרנים כזה?!". פשוט ספרים לקרוא בכיף. 3-4 יספיקו. תודה הרבה... אני.

john111

New member
וואו איזו שאלה

קצת בעיתי כי אני לא יודע מתי הפסקת לקרוא. אני אנסה. הניסיון היה לחשוב על ספרים קריאים יחסית, לא מתחכמים: 1. השיבה מהודו - א.ב יהושוע, מאוד קריא. 2. מישהו לרוץ איתו - גרוסמן - קריא ומופלא 3. עריסת חתול - קורט ונגוט (אם אהבת את בית האלוהים נראה לי שתוכל להתחבר לספר הזה, הוא קצת שונה, קריא אבל יש בו משהו קצת מוטרף. ספר מאוד אהוב עלי. 4. מר ורטיגו - פול אוסטר. אישית אחד הספרים שהכי אהבתי בשנים האחרונות. לדעתי קריא מאוד. אפשר גם את לויתן של אותו הסופר. 5. סוזנה הבוכיה - אלונה קימחי. ספר מפתיע דווקא. ישראלי, וקריא מאוד, וספר טוב לדעתי. אני אהבתי. זהו לבוקר הזה, יכול להשתנות ברגע, עוד חמש דקות הייתי כותב רשימה אחרת לחלוטין, אבל תכוון אותנו יותר, ונדע.

התובנה

New member
המממ...

א.ב יהושע לא הולך אצלי טוב. לא יודע למה. עריסת חתול יירכש עוד היום. יש ציפיות... פול אוסטר - עוד מישהו המליץ לי לנסות. יירכשו (מר ורטיגו ולויתן) עוד היום. תודה הרבה.

john111

New member
בכל זאת השיבה מהודו הוא לא הזאנר

הרגיל שלו, לדעתי בכל זאת כדאי לך. תחזור ותספר מה אהבת ומה לא.... אולי נקנה ממך יד שניה

שבט דב המערות

זאת סדרה שאני קראתי כשהייתי בצבא והספרים האלה עזרו לי להעביר שבתות בבסיס בלי להרגיש שהזמן עובר. פשוט חשבתי איזה ספר יכול לקחת אותך בסיפוריו למקומות אחרים, למציאות אחרת שקיימת רק בו (או בתקופה קדומה) כך שתשכח מזה שעוד מעט תצטרך לעלות לשמירה...

התובנה

New member
קאלט.... ../images/Emo13.gif מלפני הרבה הרבה שנים..

רכשתי כל ספר בסדרה ברגע שהוא יצא... תודה בכל אופן.

דורותיא

New member
ספרים למילואים

ספרים שקל להעביר איתם זמן: מוסיקת המקרה/ פול אוסטר (מרתק וסוחף, המסר שנוי במחלוקת) עפיפונים/ רומן גארי (עושה טוב על הלב) מלכוד 22/ ג´וזף הלר (אקטואלי ומצחיק עד דמעות) מישהו לרוץ איתו/ דוד גרוסמן (קסם...) שיעבור בקלות!

התובנה

New member
נו.... יש כיוון

ג´וזף הלר נחרש לאורך ולרוחב. מילכוד 22 חובה בכל בית! דוד גרוסמן... - סופרים ישראלים לא הולכים אצלי טוב. לא יודע למה. לגבי פול אוסטר - בעקבות המלצה קודמת - יישקל לחיוב. תודה המון. אשמח לקבל עוד רעיונות.

john111

New member
תקנה את מישהו לרוץ איתו של גרוסמן

זה באמת ספר קריא ונפלא, ללא שום קשר למי כתב אותו. לא מכיר מישהו שהתחיל ולא אהב, גם לא גרוסמנים בנפשם. תשמע אתה יוצא למילואים, זה הזמן להפתח קצת להוויה הישראלית.....

או כמה שיותר לברוח ממנה...

המלצות שלי: 1. כרגיל: הרוזן ממונטה כריסטו, יעביר לך את הזמן יופי, גם מתח, גם אינטריגות, מסתורין, אהבה, נקמנות, מה שבא לך! 2. שלושה בסירה אחת - נהדר! 3. הבושם, היונה של פטריק זיסקינד 4. גוגול אני אחשוב על עוד משהו ואכתוב...

ביאנה

New member
טוב אחרי כל ההצעות האלה...

מה נשאר לי להציע? נשאר לי לתמוך מאוד מאוד מאוד ברוזן ממונטה קריסטו ספרים קלסיים כמו עלובי החיים, ג´יין אייר, וכו´ (אם אתה תולעת ספרים אז יש סיכוי שקראת אותם כבר) לא מזמן קראתי ספר מאוד יפה קוראים לו "שפחה" של קתרין לם, מאוד זורם ויפה, זה ספר על בחורה בתרבות של המזרח הרחקו שנמכרת לעבדות וזה ספר מרתק שייקח אותך למקומות אחרים חוץ מהאוהל הצבאי... מה עוד?... "כביסה" של סוזן אדם כל הספרים של אהרן אפלפלד (הוא לא כותב בסגנון הישראלי שאמרת הוא מאוד מיושן והספרים שלו קלאסיים ויפים) והכי הכי הכי חשוב כל הספרים של בטיפן קינג שהם ארוכים ומדהימים בייחוד: "דברים שצריך", "נדודי שינה", "אש זרה", וכל השאר... ביאנה

bilbibilbi

New member
עכשיו אתה מכיר..

לא אהבתי.. כל כך הרבה דברים עיצבנו אותי בספר הזה.. קשה לי אפילו להסביר... מצטרפת להמלצות על הספרים של פטריק זיסקינד. יש לו שלושה, קראתי בינתיים שניים והם מצויינים!

john111

New member
אני דורש הסבר...

:) לא באמת, מה לא אהבת? כי זה באמת ספר שממש נראה לי שקשה לא לאהוב.

ציפי ג

New member
עפיפונים זה משהו

ואם אתה בצבא, ספר על חיילים, לא מי יודע שוטף, אבל פשוט מרתק - התג האדום של האומץ על חיילים במלחמת האזרחים בארה"ב. מדהים.

מוזר ומעניין

הייתי במילואים לפני חודשיים. לקחתי איתי את טרילוגיית ניו יורק של פול אוסטר (כי כולם היו בהלם ששמעו שלא קראתי אף ספר שלו). ואחרי שסיימתי אותו ומאוד לא אהבתי נזכרו להגיד לי שזה הספר הכי גרוע שלו?! ןאז לקחתי ממשהו אחר את מישהו לרוץ איתו וקראתי בשקיקה ובהנאה - מצטרף להמלצות, ספר נהדר!

john111

New member
זה באמת הכי גרוע שלו

ואל תוותר על פול אוסטר כי הוא נפלא. אחד האהובים עלי.

Bolo

New member
"בורות" של לואיס סצ´ר

ספר קליל, נחמד ויפה. בנוי כפאזל עם פלאשבקים לעבר וספר פשוט מהמם.

למעלה