שאלה בספר השלישי.

שרוףעלhp

New member
זה בערך מה שהוא ניסה לומר, כן.

אם אתה רוצה שאני אנסה להסביר לך את זה בצורה יותר מובנת תיצור איתי קשר באיי.סי. אין לי כח לכתוב את המספר אבל הוא רשום פעמיים בשרשור הזה.

2 דברים...

1) אבל מחולל הזמן מפצל את האנשים רק מתי שהם משתמשים בו וזה קרה רק בסוף ולא בהתחלה (כשמקנייר חבט בדלעת)-אז זה סימן שבהתחלה הם לא היו מפוצלים. 2) אתה אומר בעצם שהם הצילו את בקביק עוד כשהם היו בדרכם לטירה, אם כך אז למה בסוף הם הפעילו את המחולל והצילו את בקביק-הרי הם הצילו כבר אותו?

rds15

New member
זה מפצל את האנשים בנקודה שאליה

הם חוזרים. והם צריכים להשתמש במחולל זמן כדי לשמור על הרצף של הזמן, כדי שכל מה שקרה לא יתבטל. זה כמו שבמהלך השנה, כשהשלישיה יצאה משיעור גילוי עתידות הרמיוני נעלמה לרון והארי, והם ראו אותה במסדרון מאחוריהם. בסוף השיעור היא חזרה אחורה בזמן, הלכה לשיעור כישופימטיקה, ונפגשה עם רון והארי במסדרון, אחרי שיעור גילוי עתידות. ככה הרמיוני היתה בשני שיעורים בו זמנית - הרמיוני שהלכה לשיעור עתידות, חזרה בזמן והלכה לשיעור כישופימטיקה, ככה שנגיד בשעה 8 בבוקר היו שתי הרמיוני, בשני שיעורים שונים, וב10, כשהרמיוני אחת חזרה אחורה בזמן, היתה רק הרמיוני אחת. בין 8 ל10 היו שתי הרמיוני, ובכל זמן אחר היתה רק אחת. אותו דבר תקף לסוף הספר, רק ששם ההאירועים יותא רחבים.

תראה

אני הבנתי שמתי שמפעילים את המחולל אז הוא מפצל לשניים. ולכן כמו שאמרת שהרמיוני הייתה בשני שיעורים באותה שעה. אבל שוב: כשמקנייר הגיע והארי והרמיוני הלכו לטירה אז הרמיוני לא הפעילה את המחולל ולכן קרה משהו באותו זמן עם בקביק וזה רציתי לדעת-מה בדיוק קרה? כי זה לא מסתדר שהארי והרמיוני הצילו את בקביק כי הם לא הפעילו את המחולל ומימלא הם לא יכולים להיות מפוצלים כדי להציל את בקביק.(אני מדבר כרגע על ההתחלה,עוד כשמקנייר הגיע).

שרוףעלhp

New member
ניקח את הדוגמא הקודמת, היה מ8

2 הרמיוני למרות שהיא השתמשה במחולל רק בשעה 10, נכון? יופי, אז בזמן שהדלעת (ולא בקביק) נחתכה היו 2 הרמיוני ו2 הארי כי 3 שעות אחר-כך הם השתמשו במחולל במרפאה!!!!!!!!!!!!!!

וואוו עכשיו אני

מתחיל לקלוט. אבל בקשר לשיעורים של הרמיוני: אז פעם אחת המורה לכשפומטיקה והתלמידים לא רואים אותה ואז בפעם השנייה הם כן רואים אותה(כי היא השתמשה במחולל ב 10 ,א"כ הם ישתגעו וזה עלול לגרום לצרות-לא?! ועוד משהו: מה לגביי שבקביק באמת מת ואז בסוף הארי והרמיוני השתמשו במחולל וכך הם שינו את העבר והצילו אותו,ולכן מקנייר היה כ"כ עצבני? מה אתה אומר?!

rds15

New member
מקנייר היה עצבני כי בקביק ברח.

גם בהתחלה, כשהארי, רון והרמיוני הולכים לכיוון הטירה הוא היה עצבני בגלל זה. בקביק אף פעם לא מת, באף התרחשות זמנים. כתבתי לך הודעה למעלה שמתארת מה קרה בכל שלב בלילה ההוא, בקו הזמן ה"מקורי" ובקו הזמן שבו השתמשו במחולל הזמן. מה שאתה צריך להבין זה שגם אם בתחילת הלילה הארי לא ידע שהוא ישתמש במחולל זמן, יש הארי נוסף, שכבר השתמש במחולל הזמן. אותו הארי יגיע למרפאה שנייה אחרי שהארי שהיה בתחילת הלילה יחזור 3 שעות אחורה. וככה זה נמשך במעגל אין סופי, אין ספור פעמים.

Yuval Y

New member
ממממ....

נראה לי שהארי והרמיוני שהגיעו למרפאה היו פעילים 3 שעות יותר מאלה שיצאו לדרכם, ולכאורה בתוך שניה הארי והרמיוני עברו מאמצע החדר, לדלת הכניסה.

וואלה,תודה

סוף סוף הבנתי. אני מקווה שאתם לא כועסים על כל השאלות שלי. ושוב: באמת , ממש תודה רבה על כל הסבלנות שהקדשתם בשבילי. שמחתי לקרוא את תגובתכם,והרשו לי לומר לכם: הצלחתם במשימה שרבים לפניכם לא הצליחו! תודה ולילה טוב!

שרוףעלhp

New member
הם תמיד רואים אותה כי היא חוזרת בכל

ציר זמן וחוץ מזה גם אם הם לא תמיד היו רואים אותה הם לא היו משתגעים כי הם לא יכולים לדעת מה הם יראו/לא יראו בציר זמן אחר למרות שיש 2 סוגים של תאוריית מעבר בזמן: [1]בכל ציר יכול לקרות משהו אחר. [2]הצירים חוזרים על עצמם. גק"ר משתמשת ב[2] אז הם תמיד יראו אותה. לקבלת הסבר מפורט על צירי זמן (בהנחה שאתה סומך על מה שתלמיד כיתה ח' הבין מקריאת ספרים תאורטיים על צירי זמן וקריאת הארי-פוטר) פנה לאיי.סי. שלי: 264031691.

אוקיי ,אני יסביר שוב!

כנראה לא הבנתם אותי נכון. בואו נתחיל מהתחלה: ידוע שמחולל הזמן לא משנה את העבר ולכן בקביק לא מת. עכשיו: באותו זמן כשמקנייר הניף את הגרזן כדי להרוג את בקביק,הארי ורון והרמיוני היו בדרכם לטירה. עד עכשיו הכל עובדות וברור. א"כ אני שואל: מה קרה באותו זמן שהארי והרמיוני היו בטירה כשמקנייר בא להרוג את בקביק , הרי חייב לקרות משהו כי אף אחד לא ניסה להציל את בקביק(גם לא הארי והרמיוני כי הם היו בטירה),ולא יכול להיות שהם בעצמם היו שם,כי הם עוד לא השתמשו במחולל, אלא הם הצילו אותו רק בסוף (לאחר שקרה משהו לבקביק)?

KillER SmiLEY

New member
תראה,

הספר הזה סותר את כל תורות הזמן ואת כל רצף הזמן שאנחנו מכירים. לפי מה שידוע, גם אם תחזור בזמן, מה שקרה לפני שחזרת לא ישתנה והוא ישתנה רק אחרי שתחזור בזמן. אז הקטע עם מקנייר והדלעות, הרמיוני שראתה את עצמה ביער, והארי שהציל את עצמו מהסוהרסנים, כלל אל הגיוני אז אין טעם להתעמק בדבר לא הגיוני!!! אין טעם לנסות להבין את זה בכלל!!! בבקשה רדו מזה כבר. מה שאני אומרת {ומה שנראה לי הכי הגיוני} זה שמקנייר באמת הרג את בקביק, ושהרמיוני והארי חזרו בזמן לפני שהרגו אותו, הם בעצם הצילו אותו מההרג כך שהם שינו את העבר והשינוי היה בכך שמקנייר רצח דלעת באכזריות במקום את בקביק. והנה משהו שסותר לגמרי את רצף הזמן תחשבו על זה טוב: כשהארי והרמיוני חזרו שוב להווה, הם ניכנסו למרפאה, וראו את עצמם נעלמים. תודו שזה סותר לגמרי את רצף הזמן כי רון ראה את ארבעתם ביחד!! אז עכשיו תבינו כמה זה לא הגיוני ותעזבו את זה כבר. {אם מישהו ראה בחזרה לעתיד יבין על מה אני מדברת}

Yuval Y

New member
בספר רון היה מעולף ../images/Emo11.gif

כך רון לא יצא מדעתו (ובסרט הוא ראה אותם בתוך שניה נעלמים בחדר ומופיעים מעבר לדלת, וזה עוד לפני שיעורי התעתקות). מקנייר בכל המקרים פגע בדלעת, כי כאן בעצם אנחנו מסתכלים על ההווה משתי נקודות מבט (של הארי הרמיוני ורון, ושל הארי והרמיוני מהעתיד). בסופו של דבר, הארי והרמיוני נכנסו למרפאה, רגע לפני שדמבלדור נעל את הדלת, ולמעשה, הארי היה כבר 3 שעות אחרי תקיפת הדמנטורס, ומן הסתם, הרמיוני והארי היו עייפים יותר.

KillER SmiLEY

New member
הם כן שינו את העבר.

הם חזרו אחורה בזמן.. לפני שהרגו את בקביק, הם הצילו אותו, אז הוא לא מת. זהו.

harar8

New member
שאלה

במילון- מונחים בקטגורייה של סנייפ מוזכר שג'יימס הציל אותו ממוות ולא זכור לי דבר כזה, יכול להיות שזה הוזכר באחד הספרים ופשוט שחכתי, ולא כל הספרים נמצאים אצלי. ואם זה נכון איך הוא בדיוק הציל אותו ממוות ובאיזה סכנה סנייפ היה? תודה למי שיענה זה ממש חשוב לי.

שרוףעלhp

New member
הוא הציל את סנייפ מלופין כשסיריוס

אמר ללופין לעבור בירח מלא דרך הערבה המפליקה. (ספר 3)

ScOrPiO gIrL1

New member
../images/Emo190.gif../images/Emo72.gif../images/Emo182.gifמקנייר לא הרג את

בקביק!!! בספר כתוב שהארי רון והרמיוני לא ראו בעצם מה קרה שם....... ולכן הם לא ראו שמקנייר בעצם חטף עצבים על זה שבקביק נעלם לו מתחת לאף(בטח כי הוא רצה לרצוח מישו) והיכה מרוב כעס ת'גרזן שלו בגדר העץ. וזהו!!!! בזמן שהארי רון והרמיוני ברחו מהאיזור הארי והרמיוני ה"עתידיים" הצילו את בקביק....... תזכור את הכלל הכי חשוב במחולל הזמן אסור בתכלית האיסור שיראו אותך! ואף אחד לא ראה אותם!
ואחרי שהם הצילו את בקביק הם חזרו למרפאה בבדדייווקק בשנייה שהם עזבו אותה עם מחולל הזמן. כל העניין הזה הוא פשוט גלגול בלתי נפסק.....

למעלה