שאלה בסיסית

שאלה בסיסית

מופנית אל כולכם, במיוחד אל "לנצח" נקבל כהנחת יסוד את העובדה שאנשים ככלל נוטים לפתח טינה כלפי הלא מובן להם. השאלה היא האם הטינה הזאת נובת מתוך פיוריזם קאלטוראלי או מתוך קנאה לזה שיש משהו שאין הנוטרים יכולים להבין? אני מבקש לחשוב לעומק, ולענות באופן אובייקטיבי

תגובה בסיסית

א. אני לא יודע מה זה פיוריזם קאלטוראלי ב. אני לא מקבל כהנחת יסוד את העובדה שאנשים ככלל נוטים לפתח טינה כלפי הלא מובן להם ג. נניח שקיבלתי את זה כהנחת יסוד: איך אוכל לדעת למה אנשים חשים ככה? זו הרי רק הנחת יסוד ולא עובדה מהמציאות

למען הדיון

אני לא מבקש שתשנה את השקפת חייך, רק שתנסה לראות את זה מזווית שהיא לא שלך. אנילא מבקש שתקבע עובדות אלא שתשער השערות. ואם ההודעה היחידה שיש לך לכתוב היא שבגלל הא ודא אתה לא חושב שהיה טעם לזה שאני בכלל אפתח את הדיון שלי, אז באמת שלא היה טעם שתכתוב משהו בכלל.

נו בחיי

מצטער על הנרווים אבל זה ממש עושה רושם כאילו אתם באם לנגוד אותי בכוח ולא לפתח דיון.

פיוריזם זה לא בדיוק טוהר

כשאומרים על בן אדם פיוריסט אומרים שהוא נמנע מקדמה. אני למשל, גיטריסט, ואני פיוריסט מאוד בטעם שלי כי אני מסרב לנגן על כל מה שעוצב אחרי שנת 80.

טינה

אם אתה רומז בדבריך על הטינה שקיימת כלפי לנצח הרי שלדעתי היא אינה נובעת בגלל שדבריו אינם מובנים אלא מהסיבות הבאות: 1. חוסר רצונו להבהיר את הדברים. 2. השתחצנותו והאדרת עצמו ללא סיבה מובנת. 3. הנוהג להתהדר ולנפנף בתשבוחות שקיבל מכל מיני מעריצים לא מוכרים. 4. חוסר ההגיון בדבריו או הגיון מפותל ועקום. 5. התבססותו על הנחות ולא על עובדות. 6. השתלחותו חסרת המעצורים באלו שאינם מסכימים לדעתו. 7. ה"נודניקיות" שלו. "טחינת" אותם דברים שוב ושוב. אבל אם אינך רומז בדבריך על "לנצח" אלא מדבר באופן כללי, הרשה לי קודם כל לציין שהטינה אינה מופנית כלפי הלא מובן סתם אלא כלפי הלא מובן שעלול לסכן אותנו וזה כבר מבהיר את העניין כי זה אך טבעי שאדם יחשוש מכל מה שמסכן אותו ודברים שאינם ברורים ואינם מובנים, ולכן יפתח טינה כלפיהם כי הרי תוצאות אותם דברים עלולים לפגוע בו.

ל נ צ ח

New member
ציינת סיבת טינתם של קטנונים ללנצח

ולא סיבת תשבחתם של חכמים כן של חכמים ונבונים מכל מיני מדגי-רקק אכולי טינה ללנצח. -מוסר השכל: אחוזי טינה ללנצח לא רואים ממטר ז"א רואים את הצל שהוא בס"כ שלו רק חלק שבתמונה ולא כחכמים, לא רואים אלה "החכמולוגים" את האור שבכל התמונה. * ~ * ~ * ל נ צ ח * ~ * ~ *

ל נ צ ח

New member
ובקשר לסיבות 1-7 שלך :

כיתר הסיבות אלה שלך גם סיבה 1 - 7 מסקנות כוזבות הם כי בנוייות הם על חצאי-אמיתות ולא על האמת כולה. וכך בנויה סיבה מס' 1 שלך הטוענת על חוסר רצוני להבהיר את הדברים << הדברים כן אני מבהיר אותם >> . חכמים בהרבה הרבה הרבה הרבה ממך מבינים ממני הדברים שבמוגבלותך-השכלית אינך מסוגל עדיין אותם להבין. הבהרתי מבהיר והמשיך אני להבהיר אותם הדברים בדרכי ולא בדרכך שלך, וזה אומר חבוב, שכך זה נעשה וכך זה ייעשה << בטמפו שלי >> ולא בטמפו שלך. דרך האמת דרכי ולא כדרכך שהיא דרך הקטנוניות הבנויה על חצאי- אמיתות הצומחות ממרמה-עצמית עלובה שלך הן מסקנותיך המטעות עלי מסקנות טבולות בכזבים חצאי-אמיתות וטינה קטנונית של אנשים קטנים . וכך גם בזו מסקנה מס' 7 שלך בה חצאי-אמיתות שלך הם הנשק העלוב שלך ממנו בולטת רשעותך בה שורצת קטנותך שבה הכזב המתבולל ביחד עם המרמה-עצמית הם אליליך . לבני-אדם שהם לא טיפשים ברמתך להם כמוני ברור כמה אוויל קנאי צבוע וקטנוני אתה. ביי-ביי. ממני בנצח, * ~ * ~ * ל נ צ ח * ~ * ~ *

ל נ צ ח

New member
כוונתך הבנתי ולכן אמרתי<כיתר הסיבות

הבנתי טוב מאוד גם לזאת כוונתך ולכן כתבתי <<<<< כיתר הסיבות אלה שלך גם סיבה 1 - 7 >>>>> נ.ב לא רק זאת כוונתך גם יתר כוונותיך שכאלה כלפי מאוד מאוד מאוד ברורות לי. * ~ * ~ * ל נ צ ח * ~ * ~ *

תסתמו את הפה שניכם

זה הת'רד שלי אם אתם רוצים לריב תעשו את זה בת'רד משלכם. עדיף בפורום משלכם את האמת, ראבאק, להתדיין זה סבבה והכל, אבל יש להפריד בין דיונים עיוניים לבין ויכוחים אישיים.

ל נ צ ח

New member
לסתום ת'פה תגיד לילדים שלך!

זכותי להגן על עצמי מנגד מנאציי וזכות זאת לא אתה ולא האבא שלך יקחו ממני. כפיש? באם אתה מעוניין שאתייחס אליך בכבוד אישית תפנה אלי יפה. * ~ * ~ * ל נ צ ח * ~ * ~ * * ~ * ~ * ל נ צ ח * ~ * ~ *

תתפרע בבית שלך כמו שאומרים

יש לי המון כבוד לכתיבה שלך ולרעיונות שלך, אבל זה לא נעים שבכל דיון ודיון בפורום יש ריב ארך רגליים בינך לבין מישהו. אתה זה שטוען שאלה שמנאצים אותך הם הטפשים, מי היו אלה שאמרו "להתעצבן זה להעניש את עצמך בגלל טפשותם של אחרים"?, חז"ל, לא?

ל נ צ ח

New member
בשביל כבוד אתה עוד צריך הרבה לעבוד!

דרך-ארץ אתה רוצה אה? תלמד קודם-כל לפנות אלי כך. כאשר מישהו מזכיר אותי לנצח ובדבריו בוחר לנפח את השלילי שלו עלי וכך להשפילני אישית, זכותי להשיב לו כראוי. וכך גם לך. תלמד שמין הצדק להפנות תגובתך שבלשון בוטה להודעתו של יוזם ההשפלה האישית ולא למגיב-לה. זה כמו שאתה השוטר תזהיר בבוטות לא את השודד המתקיף אלא את הנשדד המתגונן. בקשר לחז"ל, הם גם אמרו שדרך ארץ קדמה לתורה, אז אמרו.... * ~ * ~ * ל נ צ ח * ~ * ~ *

למעלה