אז כמה דברים
הראשון מכולם, ואותו אתה מכחיש, או יותר נכון פשוט מתעלם ממנו. תקשיב טוב, כי אני הולך לומר את זה רק עוד פעם אחת: לא פתחתי את הדיון הזה כעקיצה אישית כלפיך, אני לא מעוניין לעקוץ אותך באופן אישי כי אין לי אינטרס לעשות את זה, למען האמת אני אפילו סולד מהעובדה שאנשים משתמשים בדיונים פה בביל להוציא את הזבל האישי שלהם. אם זאת עוינות שהם מפתחים פה בפנים או עוינות מבחוץ, זה לא רלוונטי. 2 - אתה שופט אנשים יותר מידי, ובאופן יותר מידי אישי, אתה גורם לאנשים להרגיש כאילו הדיון שהם פתחו הוא משהו אישי ולא סתם מחשבה באוויר, ככה לפחות אתה גורם לי להרגיש, כשדיון שפתחתי מתוך רעיון מסוים, שאיך שהוא נוגע אליך, ישר מתפרש אצליך כ"עקיצה אישית". 3 - התגובה של ראש וראשון לא היתה רלוונטית לכלום, כי לא ביקשתי ניתוח "מבריק" של האישיות של לנצח, ביקשתי תשובה לשאלה בלי הקשרים מידיים, הסיבה שאמרתי שהיא מופנית במיוחד בשביל לנצח היתה כי מכולם הייתי רוצה לשמוע דווקא את תגובתו שלו, בפעם האחרונה שבדקתי זה היה חוקי (ואפילו לגיטימי). 4 - כל התפיסה של "מנצחים" ו"מפסידים" היא מה שגורמת לחלק מהפורום להתדיין בצורה תחרותית, שבא מה שחשוב הוא להוכיח שהם צודקים בכל אופן, במקום לקבל את זה שיש אנשים שחושבים אחרת מהם, או יותר גרוע, לעתים אף להתעלם בכוח מרעיון שנוגד את הרעיון המקורי שלהם אפילו שהוא נראה להם יותר נכון ומתאים. הנטייה הזאת להכניס פרנציפיזם ואינטרס אישי למה שאמור להיות דיון קולקטיבי, גלובאלי, ולא נוגע לשום פרט ספציפי, הופך להיות קרב על עיקרון. אין דבר כזה "מפסיד", ואין דבר כזה "מנצח". ואם אני מתדיין עם מישהו ויש לו טענות יותר חכמות, מנומקות והגיוניות, זה לא אומר שהפסדתי, אלא רק שהרווחתי, ובגלל זה אין לי בעיה להודות בזה. 5 - אתה יורד לפסים אישיים, ואתה גורם גם לי לרדת לפסים אישיים, וככה אתה, ועוד כל מיני אנשים שנוטים לרדת לפסים אישיים (אני לא אתן שמות למרות שכבר ברור על מי מדובר) הופך את כל הדיונים שהם נוגעים בהם לדיונים שיורדים לפסים אישיים, וזה, בלי קשר אלי, אלייך, או לפילוסופיה, פשוט הורס את כל המהות של הפורום, לדעתי לפחות. כל אחד אמור להרגיש בטוח עם מה שהוא כותב פה, כולל גם לנצח, כל ההגיון מאחורי מחשבה פתוחה בפורום ציבורי הוא שאנשים יקבלו את הזכות לזה שיתייחסו לדיעה שלהם בכבוד, אלא אם לא בהסכמה. ולא, אל תמכור לי שההודעות שלך כלפי לנצח וכלפי הן "דיעות, וזכותי לפרסם אותן", בגלל שגם הפרדה בין דיעות גלובאליות לאישיות זה משהו שצריך לדעת לעשות. את הדיעות הגלובאליות תעלה לפה בכיף, הן יעשירו את התוכן ויתנו כיוונים חדשים לדיון. את הדיעות האישיות, אתה יודע לאן לדחוף.