שאלה בסד"א

נועה2004

New member
שאלה בסד"א

יש לי עבודת הגשה בסד"א להכין בקשה לביהמ"ש שיאשר שהמצאה של כתב התביעה (שנתון לי עם הקייס של העבודה) בוצעה כדין. איזה כותרת אני צריכה לרשום בכתב התביעה? האם ניתן לרשום "בקשה לאישור כתב המצאה כדין" ??

smart one

New member
פה חשובות העובדות

בפרקטיקה גם אם תגישי בקשה שהכותרת שלה תהיה "בקשה בכתב" - זה בסדר. הענין הוא שנראה לי שרוצים ממך קצת יותר ולכן חשוב מה המשמעות של הבקשה. בקשה "שביהמ"ש יאשר שההמצאה נעשתה כדין" לא נראית לי. זה סוג של סעד הצהרתי שלא מקובל. מתי נושא ההמצאה כדין חשוב? דוג' למשל - ביצעת מסירה ולא הוגש כ. הגנה ואת רוצה לקבל פס"ד בהעדר הגנה ("בקשה למתן פסק דין בהיעדר הגנה". לכן נשמח אם תצטטי לנו מתוך השאלה.

נועה2004

New member
הנה....

בוצעה המצאה של כתב תביעה לשתי חברות. אחת בישראל והשנייה בחו"ל. ההמצאה נשלחה לחברה בישראל, בשתי עותקים, אחת לכל חברה. החברה בישראל טוענת שהיא לא מורשה בהנהלת עסקים של החברה שבחו"ל, והבקשה שלי לביהמ"ש צריכה להוכיח שהחברה בישראל היא כן מורשה. לצורך כך אני צריכה להכין בקשה להוכחה שההמצאה נעשתה כדין. ההוראה היא "הנך מתמחה של עו"ד כהן. עו"ד כהן מסר לך את מכתבו של ב"כ הנתבעת (החברה בישראל) וביקש כי תכין בקשה מתאימה לביהמ"ש שיאשר שההמצאה בוצעה כדין" (אין צורך בהגשת תצהיר נלווה לבקשה)

נועה2004

New member
שאלה נוספת....

בבקשה כמו שתיארתי בהודעה הקודמת, איך אני צריכה לפתוח את הבקשה? אני רושמת "בית המשפט הנכבד מתבקש בזה ..." אבל אני לא יודעת מה לבקש... לרשום שביהמ"ש מתבקש לאשר את ביצוע ההמצאה כדין?

smart one

New member
תשובה לשאלה הנוספת...

מנהלת - מבטיח שזו פעם אחרונה שאני פותר פה עבודות! את התשובה קיבלת קודם. יש פורמט מקובל לניסוח של בקשות. עלי הוא מקובל אבל כל אחד מעורכי הדין שתפגשי יכתוב את זה באופן שונה. במקרה שלך: בית המשפט המחוזי בתל אביב בש"א 12345/10 (ת.א 1234/10) בקשה בכתב המבקשת, שוקולד פרה ובניו, היא התובעת במסגרת התביעה שבכותרת, מתכבדת להגיש בקשה זו. בהתאם לתקנה 284 לתקנות סדר הדין האזרחי, התשמ"ד - 1984 (להלן: התקנות") בית המשפט הנכבד יתבקש בזאת, כדלקמן: א. להצהיר כי .... (ר' בהודעה הקודמת). ב. להורות כי... (פה תצטרכי לחשוב אם כדאי לבקש עוד משהו) ג. להורות כי..... (כנ"ל) ואלה נימוקי הבקשה: 1. ביום.... הגישה המבקשת כתב תביעה כנגד המשיבים. 2. תמשיכי הסיפור לבדך. 3. נימוקים משפטיים לא לשכוח! לצטט, להראות שהבנת ובדקת וחקרת. 4. לצטט התקנה הרלוונטית (284? 248? לקרוא קצת לפני ואחרי אם יש משהו נוסף בתקנות שרלוונטי). 5. לסיים ב: אשר על כן מתבקש בית המשפט הנכבד להורות כמפורט ברישא לבקשה זו. להוסיף בסוף משמאל חתימה של המייצג: מנשה מנשהו, עו"ד (ב"כ המבקשת)

sacrament

New member
ממתי אסור לפתור עבודות?../images/Emo9.gif

אסור לתת ייעוץ משפטי אפשר לפתור עבודות בדרך שמכווינה אנשים פה העזרה די מובנת...אף סטודנט (רגיל) לא יודע מה קיים בפרקטיקה

smart one

New member
תשובה

יש כמה דרכים לעשות את זה, אני מניח לאור השאלה שלך שהכוונה היא להגיש "בקשה לראות במסירת כתב הטענות מסירה בהתאם להוראת תקנה 482 לתקנות סדר הדין האזרחי". הכותרת פחות משנה אבל באופן אישי הייתי משתמש בכותרת "בקשה בכתב". פשוט. אם הכוונה היא שתכיני בקשה ממש, הרי שאם תעשי איזכורים לתקנה הנ"ל יהיו בפניך ההלכות הרלוונטיות לצורך בניית הבקשה. עליהן תיישמי את העובדות שהובאו בשאלה. אצלך אין יותר מדי עובדות כך שהבקשה תהיה כללית למדי. פשוט.

למעלה