שאלה בנושא עננים

F o o B a r

New member
שאלה בנושא עננים

חשבתי על אופן היווצרות העננים. השאלה שלי היא למה אדי-המים מתקבצים יחד לקבוצות של עננים ולא סתם מתפזרים? הניחוש הראשון שלי היה מטען חשמלי, אבל החלטתי לשאול פה. תודה מראש לעונים.

1415926

New member
יש דבר שנקרא גרעין התעבות

או משהו כזה אני לא בדיוק זוכר (חחח הדרכתי על זה פעם...) אממ גרעין התעבות או גרעין צמיחה... משהו כזה... עקרונית מדובר בדרך כלל באבק ושאר חלקיקים סביבם המים מתקבצים. אתה יכול לעשות ניסוי כדי לראות את זה... קח כוס ושים בה קצת מים חמים (אבל לא רותחים) ותכסה את הכוס בבלון. עכשיו תמתח את הבלון כלפי מעלה ככה שנפח האוויר בכוס יגדל והמים יצטרכו להתאדות... אתה לא תראה שום דבר קורה.... עכשיו תחזור על הניסוי רק לפני שאתה שם את הבלון על הכוס תזרוק גפרור דולק לתוך הכוס... הפיח מהגפרור הוא גרעין ההתעבות ואז תראה מעין עננים בכוס אני לא זוכר אם זה בדיוק הניסוי אני אשמח לקבל תיקונים.

moti43

New member
תיקון

עננים הם לא אדים אלא טיפות זעירות של מים

חיתחות

העננים שאתה רואה הם טיפות מים שהתעבו מהאדים שבאויר. כדי שאדי המים יתעבו, נדרש קרור של האויר או הורדת הלחץ שלו במידה שתספיק להורדת הטמפרטורה באותה הסביבה אל מתחת ל"נקודת הטל" (1). בדרך כלל זה קורה כאשר האויר מסיבה כלשהי נדחק כלפי מעלה כך שהלחץ יורד והאויר מתפשט. ההתפשטות מלווה כמובן בהתקררות. בדרך כלל, אם במקום אחד אויר עולה, במקום אחר הוא יורד (2). לכן יש עננים במקומות מסוימים, ולידם אין. (1) נקודת הטל - זו הטמפרטורה בה הלחות היחסית (כמות אדי המים שהאויר מכיל מחולקת בכמות המרבית שהוא יכול להחיל) היא 100%. (ניתן לנסח גם כטמפרטורה בה לחץ האדים החלקי של המים שווה ללחץ האדים בשווי משקל מעל כלי המכיל מים מזוקקים). (2) האויר בדרך כלל יעלה בגלל בעיות של "שווי משקל" - אזור של אויר חם ליד או מתחת לאזור של אויר קר יותר באופן נכר. (3) כל הכתוב כאן - בהפשטה.

למעלה