שאלה בנושא ניקיון...

M O R M

New member
צריך להתיחחס לברחשים בכבוד!!

הברחשים מלאים בחומצות וחמרים כימיים שעלולים אם מזניחים לגרום לנזק לצבע. אני לא חסיד גדול של נקיונות ובטח שלא של שמן שרשרת (בתנאי שלא יאיים לי על הצמיג) כל שמן ושכבת שימון משמרת את החלק מתחת יפה. להבדיל אלפי הבדלות מיץ ברחשים שמתיבש (ונרטב מהטל ומתיבש שוב...) צריך ג'ילדה למניעת שריטות. צריך הרבה מים להרטיב עם סבון (רצוי יעודי לרכב לשמירת הצבע) והרבה סבלנות. לא לגרד את הברחשים המיובשים - להרטיב אותם היטב עד שירדו בקלילות.

nunimon

New member
../images/Emo45.gif תודה !

יש לך המלצות לניקוי השמן שרשרת שעף על הצמיגים? הוא די דביק ומוצק, וממש קשה להוריד אותו עם סבון וספוג עדין.. אגב, ידוע לך על איזורים רגישים שיש בהם בעיה להתיז עם צינור?

princessarit

New member
תיזהר לא להתיז על שכנות..

יש לי שכן שכל הזמן שוטף את האופנוע.יש לו ימאה 900 כזה גבוה והוא תמיד משפריץ עלי מים ורוצה לקחת אותי לסיבוב.אדיוט כזה לא להאמין.נראה לי שאשתו לא נתנה לו מאז הילד הראשון.

nunimon

New member
מה לעשות ששכנה שלי יוצאת תמיד -

עם חולצת בטן קצרה לבנה, בלי חזיה ומכנסון קצר, בדיוק כשאני רוחץ את האישה.. מה לא נתן לה איזה שפריץ בוקר טוב? ואח"כ אתן לא מבינות למה אנחנו כי כאלה.. כי קשה לכן לראות אותנו מפנקים מתכת על שתי גלגלים ולא אתכן... וזה לא מתכת ! זה אופנוע ! א-ו-פ-נ-ו-ע !

M O R M

New member
תלוי באופנוע - כמה פחות לרחוץ שמן

ככה יותר טוב. אם חשקה נפשך ממש להוריד את הג'יפה של שימון השרשרת (בזהירות על הפלסטיקה ועל הבלמים בבקשה) אזי קנה ממיס שומנים יעודי לרכב באייס . זה ספריי פלא שממש מוריד הכל מהג'נטים . אתה משפריץ וממתין קצת שיפעל ומוריד עם נייר סופג למטבחים מהג'נט.

nunimon

New member
../images/Emo45.gif ושוב תודה ... אני אנסה את זה

היום בערב, ואני אדווח לתוצאות..

NUMROUNO

New member
יש אופציה זולה יותר שעושה את העבודה

לא פחות טוב, ספריי רכב לדג'בורד, נו זה ששומר על הפלסטיק והגומי באיזור לוח השעונים ברכב. מחיר מקסימום 10 שקלים. לגבי ג'ילדה, לפי דעתי לא מומלץ לניקוי התחלתי,מכוון שעלול לשרוט, אלה רק לסוף למניעת סימנים של מים שהיתיבשו. ואחרון לניקוי מישקף וחזית האופנוע מברחשים מומלץ בשלבים, בתחילה סמרטוט רך עם יותר מים, ובהמשך להפחית את כמות המים עד לסמרטוט לח בסוף.

"לא לגרד את הברחשים המיובשים "

מה, לדבר איתם ולשכנע אותם להתנקות לבד?

D the kid

New member
פפחחח...הצחקת את הברחשים.

ועוד עם המהירויות שאתה נוסע בכבישים פתוחים
גם אם תטבול את האופנוע במים וסבון למשך שבוע, יהיו עדיין שאריות שצריך לשפשף עם סמרטוט.

M O R M

New member
הכי חשוב לא להשתמש במוצרים

של עץ לשיפשוף (כמו נייר לסוגיו) ואם תקפיד לשפשף את הברחשים עם סמרטוט ולסמרטוט יש קצת לכלוך שכולל אבק וחול (משמעו נייר שיוף עדין) מובטח לך שריטות על הפלסטיקה . למעשה כפי שאתה כותב אני מוכן שתעשה ניסוי. שים באור שמש את האופנוע שלך והבט מכל הכוונים על המשקף - תתפלא כמה שריטות עשית עליו כדי להפטר מהברחשים. פעם הבאה תן כבוד לברחשים. שטוף אותם מוקדם ככל שניתן מהאופנוע לפני שיתיבשו. ואם התייבשו - אל תשפשף - תרטיב היטב ותמתין בסבלנות שירדו בקלות. מיהרת - שייפת את הפלסטיקה....

nunimon

New member
אתה צודק.. באמת יש שריטות..

אבל לא נראה לי שזה מהרחיצה... הקפדתי לא לשפשף ... זה אולי מהרוח ואבנים קטנות מהכביש המהיר... הברחשים אכן זה מכה לא פשוטה.. אני אנסה עם הבנזין, מהסיבה הפשוטה, שלפעמים הברחשים נדבקים כבר בתחילת היום, והרחיצה היא רק בסופו ואז הם כבר יבשים... אל תגיד לי שאתה מסתובב עם מטלית לחה במהלך כל היום וכל חניון או הפסקה...

D the kid

New member
כמעט לכל דבר יש מחיר...

אם אני יאכל קציצה חריפה, אז לא יהיה לי חריף
ועדיין אני יאכל אחת לפחות. SO

Planet X

New member
בנזין הכי טוב והכי זול

אחרי שאתה ממילא שוטף עם מים וסבון תמלא בקבוק בנזין וממנו תטפטף קצת על סמרטוט שיספוג ותתחיל לשפשף. הבנזין ממיס את המניאקים הקטנים ולא פוגע בצבע. חשוב מאד ! על מנת שתהיה בטוח שלא יגרם לך נזק לצבע תעשה את זה במקום מואר אור שמש כי שהבנזין יתנדף במהירות אחרי שהוא מנקה. אל תחשוש להשתמש בבנזין באותו אופן בחלקי פלסטיק שחורים וכמובן חלקי מתכת גם צבועים. שנים אני מנקה ככה והכל סבבי

NUMROUNO

New member
בנזין ??? אתה בטוח ??? אז למה

רשום על המדבקה שמודבקת על המיכל ליד פתח התידלוק, לנגב טיפות דלק שנזלו ???

gamgamit

New member
יש חומר לניקוי חלונות של

"סנט-מוריץ" שמדולל בקצת מים הוא ייעודי גם לרכבים והוא עושה עבודה נפלאה עם הברחשים. מומלץ בחום! (ומעולה גם לקסדה)

למעלה