שאלה בנושא מתיחות

ש מים

New member
שאלה בנושא מתיחות

לאחרונה שמעתי (ממורה שאני מחזיק ממנו "רציני") אמירה די מוזרה, בכל הנוגע לחימום לפני האימון. וזה הולך ככה: אותו מורה טוען שאין צורך לבצע את כל הריצות, קפיצות, שכיבות שמיכה וכו', כחימום לפני אימון (לדבריו זה אפילו מזיק), ובמקום זה - להתמקד במתיחות. אין לי בעיה עם הרעיון (מתיחות זה הדבר הכי חשוב כמעט, ואת יתר הדברים אני עושה במילא בזמני הפנוי), העניין הוא שהרעיון (לעשות מתיחות ללא חימום שרירים) נראה לי אפעס "קצת מוזר"; כל החיים לימדו אותי שלא עושים מתיחות על שריר קר, וכאן הוא אמנם אומר להתחיל בהדרגתיות את המתיחות, אבל - בכ"ז - מתיחות, לא "חימום שרירים". אשמח לשמוע דיעות.

אמילי ב

New member
הי ש מים

מספיק לעשות 10 דקות חימום שבתוך ה10 דקות האלה תשלב חימום דינאמי עם סטטי. אתה גם יכול לעשות מתיחות בעמידה ושכיבה ולחזור על כל מתיחה פעמים שלוש. ללא חימום של קפיצות ריצות וכו' אם האימון שלך לא קשה מידי מבחינה פיזית. אני תמיד עושה כך ומעולם לא נתפס לי שריר או גיד . תעשה מה שאתה חש..אם היית רגיל לאימון מסויים אל תשנה אותו בגלל שמורה אחד אמר לך... אם טוב לך עם החימום שלך , תשאר איתו.

eladי

New member
גם לפני יוגה לא מתחמים

ובכ"ז עושים מתיחות די קשות שם. ...גם אני חשבתי על זה לא מעט. כשאני מאריך את השריר במתיחות חזקות, אני עושה את זה רק כאשר אני חם. כשאני עושה מתיחות "קרות" - הכל נעשה הרבה יותר בעדינות והרבה פחות מתוח. לגבי חימום לפני אימון (לאו דוקא מתיחות) - אני חושב שזה בכרחי. בעיקר ברמות נמוכות (אולי מאסטרים גדולים לא צריכים להתחמם... וגם בזה אני לא בטוח). נאמר שמספר הנזקים שנגרמו עקב אימון ללא חימום חימום גדול בהרבה מאשר בגלל החימום. דעתי.

NomadSoul

New member
כולם צריכים חימום

גם מאסטרים. לפני קצת יותר מ-10 שנים, המורה (הראשון) שלי לקראטה נסע לאיטליה, לפסטיבל בינלאומי של אומנויות לחימה, כחלק ממשלחת של בי"ס מיאזאטו לקראטה שורין-ריו (שאר נציגי המשלחת היו מארגנטינה ויפן, נדמה לי). כשחזר, צפינו בצילומי וידאו של ההדגמות וההופעות. שואי מיאזאטו סנסאי, ראש האסכולה, דאן 9, אז בסביבות בן 65, הדגים קטה. אך לפני כן, באמצע האולם המלא בקהל צופים, התיישב על הרצפה בפיסוק וביצע מספר מתיחות. הקהל מחא כפיים

bmt29

New member
מצטער לאכזב אותך,

ביוגה ועוד איך עושים חימום!!! אפשר להגיד שכל היוגה היא חימום ברמה גבוהה שהרי העיקר הוא מתיחות. לא מתחילים שיעור יוגה במתיחות קשות, עולים בהדרגה ברמת הקושי!

bmt29

New member
לא עניתי

על השאלה של שי. רק תיקנתי את אלעד.

ש מים

New member
זו בדיוק הגישה!!!

על זה בדיוק הוא דיבר (אותו מורה): "מתיחות תוך עליה הדרגתית ברמת הקושי". ללא פעילות אירובית.

imgor

New member
אצלי הגישה שונה.

לפני האימון אנחנו עושים התמתחויות, בדומה להתמתחויות שעושים חתולים, כלבים, גם בני אדם ושאר יונקים אומניבורים. הדבר משמש מספר מטרות גם יחד - חימום, פיתוח כוח, איזון CO2 בדם (עליה ברמת CO2). אגב, בקשר ליוגה - די נהוג לבצע לצורך החימום SURYA NAMASKAR לפני ביצוע ASANAM. באופן כללי יודעים על מתיחות של שרירים חמים וקרים ומשתמשים בשניהם. לדעתי ולדעת מספר מאמנים, בינהם גם ידועים מאוד, התמתחויות כפי שתארתי מספיקות ואין צורך בדברים נוספים. חוסך המון זמן ואנרגיה, וגם נותן תוצאות מצלויינות ומינימום (אם בכלל) פגיעות. משה

bmt29

New member
ברכה לשמש ליתר דיוק,

זהו רצף תרגילים ומתיחות בסיסי ביוגה, חימום מעולה!

imgor

New member
זוהי סידרה של YOGASANAM

המבוצעת לפני ASANA PARAYAMA MUDRA וחלק של KRIYA. KRIYA כמו JALA NETI למשל מבוצעת לפני. שלבים של PRATYAHARA, DHARANA,DHIANA מבוצעים ללא קשר. משה

ש מים

New member
אותו כנ"ל

גם הוא מתחיל את האימון עם "תרגילי מתיחה", חלקם לכיוון השמים (אני מניח שאלו התרגילים שאתה מכנה "שלום לשמש", או משהו כזה). הוא אומר שזה גם תרגילי צ'י-קונג. א"כ גמישויות. אין ריצות, אין בטן, מעט (לא קבוע) "שכיבות נחש").

eladי

New member
חימום - אבל לא אינטנסיבי

כמו ריצת 2000, כושר, אינטרוולים וכו' (לפחות מנסיוני הדל מאד ביוגה) למיטה הבנתי השאלה של ש' עסקה בחימום חזק שכזה .

מניסיון שלי זה לא חובה

הי, מניסיון שלי אפשר להתחיל אימון לאחר חימום קצרצר של סיבובי מיפרקים ומתיחות קלות בלבד, ללא צורך בחצי שעה של ריצות, קפיצות, פקל"י כח וסדרה ארוכה של מתיחות של כל שריר בגוף. אפשר לעשות מתיחות קלות ואז להתחיל לעבוד קל, וככל שהאימון נמשך להעלות את עצימות התירגול. אם אתה רוצה, אז תעשה בסוף האימון פקל"י כח ארוכים ומתיחות "כמו שצריך". לחימום "מסודר" יש מס' מטרות:
יישור קו בין המתאמנים. יש כאלה שמגיעים לאימון אחרי שהם ישבו כל היום בעבודה על כסא וגם לאימון הם באים במכונית וצריכים שינערו אותם לפני שהם מתחילים לעבוד, ויש כאלה שמגיעים לאימון על אופניים ולא צריכים שום חימום. חניך מתחיל אולי צריך שיגידו לו איך לחמם את עצמו, אבל מי שכבר מתאמן תקופה, יודע בהחלט אילו שרירים הוא אישית צריך לחמם יותר ואילו פחות, ואיך.
קביעת גבול בין "לפני האימון" ל"אימון". זו גם אחת הסיבות (לא העיקרית אולי אבל בהחלט אחת הסיבות) לישיבת סיזה, מוקוסו, וכל הטקס של הקידה. לא חייבים את כל עניין הריצות, הקפיצות והמתיחות המסודרות בשביל להבדיל בין קודש לחול. אפשר להסתפק גם בקידה בלבד ואז להתחיל לעבוד.
עבודה על מרכיבי הכושר: קצת סיבולת אירובית ואנאירובית, גמישות, קואורדינציה וכו'. על כושר וגמישות אפשר לעבוד בבית, ובאופן עקרוני עבודה על כושר, כח וגמישות חזקות עדיף לעשות בסוף האימון ולא בתחילתו. עבודה חזקה מדי בתחילת האימון מעייפת את החניך ופוגעת בעירנות ובקואורדינציה שלו שחשובים לתירגול "האמיתי" והוא אומנות הלחימה. בקיצור: לדעתי ולמיטב ניסיוני לא חייבים את כל הריצות, הקפיצות, פקל"י הכח והמתיחות על כל הגוף בתחילת האימון, ואפשר להסתפק בחימום אישי קצר של כל חניך לעצמו במשך 5 דקות, ואז להתחיל לעבוד חלש ולהתחמם ספציפית תוך כדי העבודה. מתיחות חזקות ופקל"י כח להשאיר לסוף האימון, וריצות ארוכות לעשות בבית. רן.

amir_aikido

New member
מאוד מסכים

אין צורך בחימום ארוך, ורצוי לא לבלבל בין חימום ומטרותיו ובין אימון כושר. אני מבקש להפנות גם את תשומת הלב למחקרים שנעשו לאחרונה, לפיהם מתיחות אינן נחוצות לאחר חימום לרוב סוגי הפעילות, והן אינן מונעות פגיעות. אמיר

broccoli

New member
מסכים ומוסיף

אם אני זוכר נכון, גם פק"לי כוח כבדים (קרובים למקסימום) וגם מתיחות כבדות (קרובות למקסימום) מפחיתים שניהם את יכולת השליטה בשרירים, ולכן לא מומלצים לפני פעילות מוטורית - סכנה לטכניקה לא בריאה.

The Worrior

New member
אני מסכים עם המאמן ...אצלנו

במכון חימום זה המתיחות ידיים ורגליים ושכמות והלאה ... ומתיחות כאלה בהדרגה יוצרים גמישות מעולה !!! אולי כמה שכיבות שמיכה בודדות ...

למעלה