שאלה בנושא חשמל

yAaRa 1914

New member
שאלה בנושא חשמל

האם מישהו יודע רם דרך הסוללה במעגל חשמלי זורם זרם? ועוד שאלה, האם העובדה שנורה מפיצה אור מיידית כאשר מדליקים אותה מעידה על כך שלאלקטרונים מהירות אינסופית?

NessT

New member
כן ולא ../images/Emo8.gif

כן- דרך הסוללה במעגל חשמלי זורם זרם. לא - לאלקטרונים אין מהירות אינסופית (אין שוםדבר שיש לו מהירות אינסופית.. המהירות הכי גבוהה היא מהירות האור בריק - לפי תורת היחסות). להגיד שהנורה מפיצה אור מיידית כאשר מדליקים אותה זה פשוט לא מדוייק. בין ההדלקה לאור עובר זמן פשוט כל המהירויות האלו כל כך גדולות שפרק הזמן בין ההדלקה לאור הוא ממש ממש קטן שאי אפשר להבחין בו..

SimpleMind23

New member
זה לא מדויק.

אין מהירות של העברת מידע גבוהה יותר ממהירות האור, אבל מהירות התרחקות הגלקסיות גדולה ממהירות האור.

edoarad

New member
הגלקסיות הרי זזות כלכך מהר בגלל התרחבות היקום

ביחס לגלקסיות עצמן האור יוצא במהירות האור (לפי ההוא עם השפם
)

edoarad

New member
טעות

משום מה חשבתי שהאור מפסיק להגיע רק מגלקסיות שנעות בפעמיים מהירות האור o_O וד"א אנחנו לא צריכים לראות אותם כדי שהן יהיו קיימות

RichardSmith

New member
מהר יחסית למה?...

אני חושב שגלקסית שביל החלב משלימה סיבוב פעם ב-250 מיליון שנה או משהו כזה... השמש שלנו בת 5 מיליארד שנה והיא דור שלישי, כנראה. אז בזמן שלקח לגלקסיה לעשות סיבוב, בכמה התרחקו הגלקסיות האחרות? לפי האתר הזה: http://www.space.com/scienceastronomy/mystery_monday_040524.html רוחב היקום הוא 150 מיליארד שנות אור. נחלק בחמש-עשרה מיליארד שנות היקום ונקבל תנועה של שלוש שנות אור בשנה. כלומר 28382191417742.4 קמ בשנה שזה 3,239,976,189.24 קמ בשעה... מהירות האור היא 299,792,458 מטר לשניה. הגלקסיות מתרחקות במהירות של 53,999,603,154 מטרים לשניה. בהנחה שהיקום התפשט בצורה ליניארית, שמהירות האור להשתנתה ועוד כמה הנחות אחרות... אז כן, היקום מתפשט יותר מהר ממהירות האור.

NessT

New member
היקום אבל לא מתפשט בצורה לינארית..

כבר הוכח שהתפשטות היקום היא בתאוצה (תמיד יש סיכוי שיפריכו את זה אבל אין כמעט תאוריה שטוענת שזה לא נכון כי זה דיי מבוסס בניסויים)

RichardSmith

New member
תאוצה ליניארית... ../images/Emo3.gif

מעניין מה התיקון הנדרש לנתונים והם זה משנה את התוצאה הסופית בהרבה...

johngalt2

New member
??

מאין הבאת את זה שמהירות התרחקות הגלקסיות גדולה ממהירות האור?

RichardSmith

New member
כן ולא ../images/Emo3.gif

לא בהכרח שהמעגל סגור... אבל אלקטרונים עוברים באופן ספונטני מהקתודה לאנודה ולכן לסוללה יש חיי מדף... הטכיונים נעים במהירות הגדולה ממהירות האור, אם אינני טועה.

NessT

New member
תנועה של אלקטרונים באופן ספונטני מהקתודה

לאנודה היא לא זרם.. כשהמעגל סגור אז בהכרח יהיה זרם בסוללה כי יש בה מתח (עד שהיא תתרוקן וכבר לא יהיה בה מתח) והטכיונים הם כרגע חלקיקים תיאורטיים בלבד.. הם פשוט חלקיקים שמופיעים בכמה תאוריות (למשל תאורית המיתרים ותורת השדות) ועד עכשיו אין שום הוכחה או הפרכה לקיום שלהם (בLHC אני חושבת שיש ניסיון למצוא כאלה...)

RichardSmith

New member
לא טענתי שהתנועה היא זרם...

המעגל יכול להיות סגור והזרם לא יעבור, אם הסוללה מתה...
חשבתי שגילו אותם בניסוי ההוא במכרות...

NessT

New member
אני חושבת שאם הסוללה מתה אז זה לא נקרא

מעגל סגור..
נראה לי שבמעגל חייב להיות ספק זרם כדי שהוא יקרא מעגל ואם הסוללה מתה אז היא כבר לא מספקת מתח.. אבל אם זה כן נחשב סגור אז את צודקת..חח וגם בכל המעגל לא יהיה זרם

johngalt2

New member
זה לא נכון

נתחיל מכך שתנועה של אלקטרונים מאנודה לקתודה (ז"א, כאשר קיים הפרש פוטנציאלים) בריק אינה אקראית כלל, אלא עוקבת בדיוק אחרי קווי השדה החשמלי. תנועת אלקטרונים במוליך, לעומת זאת, אכן אקראית מיקרוסקופית, אך בממוצע היא אינה אקראית (כפי שמסביר מודל דרודה), ולכן מאקרוסקופית זורם זרם. מעבר לכך, כל תנועה של מטען היא זרם חשמלי, ואין זה משנה בכלל האם הזרם הזה זורם במעגל חשמלי, זה סתם מקרה פרטי. לצורך העניין, טיפות מים מיוננות שנופלות מהשמים הן זרם חשמלי. מה שאת אולי מתכוונת אליו הוא שבמעגל חשמלי, כדי שיזרום זרם, צריך לסגור מעגל, כדי ליצור הפרש פוטנציאלים על מוליך.

NessT

New member
באקראי הכוונה הייתה לא מכוון..

הכוונה שזה לא אמור תיאורטית לקרות בסוללה אידאלית כי זה לא המטרה שלה (גם אם כן מתייחסים לסוללה עם ההתנגדות הפנימית שלה). בנוסף זה זניח ביחס לזרם במעגל (כי הקטודה והאנודה מופרדות כמה שיותר בסוללה כדי למנוע את זה, ואין שם ריק ד"א אז זו לא תנועת אלקטרונים בריק..) ואני חושבת שגם לפי הגדרה זה לא מוגדר כזרם חשמלי...

johngalt2

New member
אני לא יודע בדיוק מהן התגובות הכימיות

שמתרחשות בסוללות כדי לייצר זרם, אבל מה שחשוב בכל העניין הזה זה שתביני שכל תנועה של מטענים, לא משנה באיזו צורה ובאיזה כיוון, נחשבת זרם חשמלי.

למעלה