הגרעין לא מתחלק, אלא מכפיל את עצמו. הגרעין הוא בסה"כ החומר הגנטי (הכרומטין) כאשר הוא עטוף במעטפת חלבונית (הלמינים). בזמן המיטוזה מזורחנים הלמינים ובכך משתחרר הכרומטין (שהוכפל מעט לפני תחילת החלוקה עצמה) שהיה בפנים (דחוס בצורת כרומוזומים) ומתחלק בין שני התאים הזהים שנוצרים.
שהגרעין עטוף בקרום (ממברנה). או ליתר דיוק, שני קרומים המהווים את מעטפת הגרעין (nuclear envelope)- קרום חיצוני שהרשת האנדופלסמטית היא המשך שלו וקרום פנימי... אתה בודאי התכוונת ללמינה שהיא מרכיב נוסף העוטף את הגרעין. צדקת כמובן בהסבר הבסיסי. רק הכרומוזומים מוכפלים לא הגרעין עצמו. הקרומים העוטפים את הגרעין מתפרקים בתחילת המיטוזה (למעשה החוקרים מדברים על תהליך של קריאה (tearing). לפי מחקרים שפורסמו לאחרונה חלקי הקרום מורחקים מאזור הגרעין לאורך המיקרוטובולי (סיבים המרכיבים את שלד התא) בעזרת חלבון הנקרא dynein. מאמר כללי בנושא (עלול להיות קצת קשה למי שאינו מורגל בקריאת מאמרים מדעיים באנגלית) התפרסם בכתב העת Nature במרץ 2002: Lippincott-Schwartz (2002). Cell biology: ripping out the nuclear envelope. Nature 416: 31-32
שדייקת בשאר הדברים. הכוונה היתה רק לתקן את המשפט שציין שהגרעין הוא כרומטין עטוף במעטפת חלבונית. בכל אופן זה לא ממש תחום ההתמחות שלי.ממה שאני יודע, הלמינה קשורה פיזית לקרום הפנימי וזרחון הלמינים הוא חלק מהתהליך של "קריעת" מעטפת הגרעין. ,המנגנון כולו עדיין לא לגמרי ברור. כנראה שה"קריעה" מתחילה בשינוי במבנה של nuclear pores (איך מתרגמים את זה לעברית?). הרחקת הקרום ע"ג המיקרוטובולי שהזכרתי היא שלב מאוחר יותר. בכל אופן זה תהליך חשוב ומעניין ויכולות להיות לו משמעויות מרחיקות לכת (דבר אחד שאני יכול לחשוב עליו הוא למשל עיכוב חלוקת תאים סרטניים ע"י תרופות ספציפיות שיעכבו את קריעת מעטפת הגרעין)
לפני שהם משוכפלים, כיוון שכדי שיתבצע שכפול הסליל צריך להיפתח דבר בלתי אפשרי בזמן שבדנא דחוס בכרומוזום(אפשר לפתוח חלק קטן כאשר נוצר רנא שליח, אבל כאשר משכפלים את כל הכרומוזום יש צורך לפתוח את המבנה קודם)
אכן דורש פתיחה של המבנה הדחוס של הכרומוזום. אבל אם אני זוכר נכון לא כל הכרומוזום נפתח, אלא כל פעם נפתח מקטע, ה DNA במקטע הזה משוכפל, המקטע נסגר, נפתח מקטע אחר וכן הלאה. מה שאומר שיש מין "בועות" שבהן מתרחש תהליך השכפול.
חלוקת התא או חיי התא זה 4 שלבים מעגליים. בתחילת התהליך המעגלי יש תא 1 ובסופו 2 תאים,חלוקת הגרעין זה השלב הסופי במעגל של חלוקת התא והוא נקרא גם שלב M-מהמילמה מיטוזה זה כבר אחרי שהחומר הגנטי הוכפל בשלב מסויים וכל החומרים החיוניים להתחלה סונתזו אז יש הפרדה של כרומוזומים כפולים לשני צדדי התא וזהו שלב חלוקת הגרעין ובסוף שלב החלוקה התא עצמו יתחלק לשני תאים שווים שלכל אחד גרעין זהה ובזה יגמר מחזור חלוקה 1