שאלה בנושא חישולים

אוקיי... אתה רוצה להתחשל?

תתאמן בצ'י גונג. זה החלק באימונים שלנו שעובד על בנייה נכונה של הגוף וחיזוק שלו דרך כל מיני תרגילים. אל תלך לבעוט בעצי בננה, כמו שאני יודע שחלק ממאמני האיגרוף תאילנדי בארץ גורמים לחניכים שלהם לעשות. אל תעשה שום תרגיל שיגרום לך כאב ברמות גבוהות. ואל תעשה שום דבר שיגרום לפציעה שלך או לנזק תמידי ובלתי הפיך. אמרו טובים וחכמים ממני בשרשור הזה שאימון לא נכון עלול לגרום אפילו להחלשות של העצמות. אתה לא רוצה שזה יקרה, נכון? אתה רוצה לעשות הכל נכון? תשלב את זה עם אומנות לחימה פנימית. גם ייבנה לך הגוף בצורה נכונה, וגם תלמד כמה שיעורים טובים לחיים.

Zegdel

New member
אם הבנתי אותך נכון

אתה אומר שאם אני אתרגל צ'י גונג, שזה עוד מונח שאני לא לגמרי מבין, אבל אני משוכנע שלא כרוך בכאב פיזי, העצמות שלי יתחזקו? ואגב, לא עשיתי שום דבר מוגזם. אני אולי די בור אבל לא טיפש. תרגלתי בעיטות חלשות מאוד על איזה ספסל והפסקתי באיזשהו גבול מסוים.

אני ארחיב קצת

צ'י גונג היא אמנות שבונה את הגוף דרך כל מיני תרגילים. הם לא קשים במיוחד או כואבים במיוחד, אבל הם בנויים בצורה נכונה, ואם הם נעשים בצורה הנכונה, יצא מהם רק טוב. אל תבעט בכלום ואל תתן אגרופים בלי להבין מהו אגרוף נכון, ומהי בעיטה נכונה. אתה צריך להבין מאיפה הם צריכים להגיע, ואיך לתת אותם. אתה צריך להבין איך לעמוד ואיך לזוז לפני שתוכל לתת מכה. בגלל זה אני חוזר וממליץ לך להתעניין באומנות לחימה, אולי פנימית כדי ללמוד את כל הדברים האלה.

Zegdel

New member
קצת הגזמת

אני לא מאסטר או משהו, אבל אני יודע לתת אגרוף ובעיטה... או שלא הבנתי בדיוק מה שאתה רוצה. תודה לכל העונים, אני אמנם לא יודע מה אני הולך לעשות, אבל לבעוט בדברים כנראה שלא.

שוב, אני לא מזלזל בך,

אבל מהיכרות שלי עם אנשים שלא מתאמנים, הרוב לא יודעים לתת אגרוף או בעיטה נכון... כשנותנים מכה נכון התוצאה היא אותה תוצאה, כאב ליריב, אבל מכה נכונה לא פוגעת ולא הורסת את הגוף שלך בנוסף... אני באמת ממליץ לך למצוא לך שיטה שאתה מתחבר אליה ולהתעסק בה.

jossel

New member
אין דבר כזה חישול עצמות.

חישול עצמות ע"י הכאתם הוא שגוי ופוגע בגוף באופנים שונים. הוא בשום אופן לא מחזקם. ניתן לעבוד על פה-לי אך לשם כך יש לעבור אימונים בצורה מסויימת וזו אינה יכולת הנרכשת יש מאין. גוף שנחבט -נחלש ונהרס ,אין שום תמיכה מדעית משום סוגשהו לצורה כזו של אימון. לדעתי,יש לשקול (לא רק אתה) את התוצאות העתידיות מסוג זה של אימון. אני מאמין שאורטופד ישכנע אותך יותר בקשר לצורת אימון זו. בתירגולות מסויימות באמנויות הלחימה הסיניות מדברים על "חיזק השרירים ,העצמות והגידים" .התירגול הנפוץ המלווה התפתחות זו יהיה בד"כ zhan zhuang או סט תרגילים הידוע בשם אי ג'ינג ג'ין. יוסי

floppy disk

New member
סייג לחוכמה שתיקה

לא מעט חוקרים ביולוגיים רצינים (אתה יודע, כאלה שלמדו באמת לתואר שני ומעלה) סבורים שכאשר רקמת העצם נפגעת היא מתאחה באופן חזק יותר. אבל אני מניח שמהניסיון שלך צ'אנג צ'ואן אתה יודע את האמת האבסולוטית.

jossel

New member
לא מעט חוקרים

סבורים שפגעיות של מכות חוזרות ונשנות בגוף יכולות להביא לס ר טן! האמת שלי היא אבסולוטית לגביי .אתה צודק. יש לך משהו להגיד -דבר ענייני ותן דוגמאות.אני לא מעוניין בהנצחויות. יוסי

ננדין

New member
floppy disk - אני מצטער להגיד לך

אבל לפני כחודשיים ששאלתי את המרצה שלי לאנטומיה על הנושא (ומבלי לפרט את מעמדו אקדמאי בוא נגיד שהוא מאוד מבין עניין ובעל קצת יותר מתואר שני בנושא...) הוא אמר שאין שום מחקרים שתומכים בטענה הזאת שכאשר רקמת עצם נפגעת היא מתאחה באופן חזק יותר ושלמעשה ניסיון לחזק/לעבות רקמת עצם בצורה הזאת גורם לרוב לדילול והחלשה של רקמת העצם ולא לחיזוקה... וזה אותו מרצה שלימד אותנו את הבסיס של מבנה העצמות השונות, שלבי ההתגרמות של העצמות וחוק גידול העצם שמסביר בצורה מדוייקת ומדעית איך לעבות/לחזק עצם. אגב, גם אני חשבתי ככה עד שהתחלתי את התואר (מעניין אם אני אחזיק שם בכלל ואם כן איזה עוד מיתוסים יתנפצו לי...) והקטע המצחיק הוא שהמרצה אמר לי שכל שנה יש איזה סטודנט ותלמיד א"ל ששואל אותו אחרי השיעור את השאלות האלו על חיזק/עיבוי עצם ע"י מכות לעצם...

jossel

New member
אתה מדבר בסיסמאות

ננדין התבסס על מרצה במקום לימודיו.אני מתבסס על אמן לחימה הכותב כאן בפורום ועורך מחקר ביולוגי לתואר דוקטורט(לא אפרסם את שמו ללא אישורו). על מה אתה מתבסס בדבריך,חוץ מהסיסמאות הנפוצות שאתה דואג לחלוק איתנו? אם אין לך משהו אמיתי וחכם להגיב,אתה לא חייב להגיב. יוסי

floppy disk

New member
אני לא מתבסס על סיסמאות

אלא על דבריה של המורה שלי לביולוגיה (בעלת תואר דוקטורט, כמה לך יש?), ואם אתה מתעקש אז גם על שתי תוכניות ששודרו בנשיונאל גאוגרפיק. אתה לא חייב לקפוץ עלי, אפילו שרמזתי שמלנפנף ידיים ורגליים באוויר ולנשום נכון לא מחזקים את העצמות.

למעלה